Hogyan tudnám apámat meggyőzni, hogy nem vásárolok hülyeségeket, és amennyit tudok a fizetésemből igyekszem eltenni?
26 éves nő vagyok, 19 évesen költöztem el otthonról. Azóta folyamatosan tanulok, dolgozom. Apám szerint több millió forint megtakarításomnak kellene lennie, és valamit tuti rosszul csinálok, amiért nincs 2-3 millió a számlámom.
Tényleg nem költök felesleges dolgokra, de azért az albérlet és tandíj mellett havi szinten több 100 ezret sem tudok félretenni. Jelenleg 1,2 millió forintom van, amivel én elégedett vagyok, mert sokat dolgozom érte, de szerinte ez kevés.
Hogyan tudnám az ilyen jellegű beszélgetéseket rövidre zárni, mikor minden egyes alkalommal feljön a téma?
én meg sem próbálnám meggyőzni
mégis mi köze hozzá?
Teljes munkaidőben 3,5 éve dolgozom, azóta tudok félretenni a fizetésemből (előtte egyetemen tanultam, diákmunkákból, ösztöndíjból fedeztem a kiadásaimat, félretenni nem tudtam).
Albérletre havi szinten 60 ezer forintot fizetek, tandíjra 20 ezret kell félretennem havi szinten, BKV bérlet 10 ezer forint, bár volt olyan év, hogy cafeteriában megkaptuk. Ez azt jelenti, hogy kb. 80-90 ezer forint elmegy úgy, hogy még egy falatot sem ettem, és semmit nem vettem. Fizetésem 130-140 ezer forint volt eddig, most év elejétől kaptam emelést, jelenleg nettó 210 ezer forintot keresek. Így persze könnyebb, de előtte is tettem félre, ahogy tudtam, de nyilván több millió forintot nem lehetett.
Hogy veget vessek ennek mind, leirnam kiadasokat es beveteleket.
Lehet, nem is gondolkozik igy, csak az van elotte, hogy mar keresel.
Kérdezd mg az öregedtől, hogy neki miért is nincs 100-200 milliója bankszámláján megtakarítva. Ha nincs akkor mondd neki, hogy biztosan hülyeségeket vásárolt a fizujából.
Azután leülhettek beszélni az irreális elvárásokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!