Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyik szülőm megharagudott,...

Egyik szülőm megharagudott, mert nem adtam kölcsön neki pénzt új autóra. Hogy lehetne már jogos a haragja?

Figyelt kérdés

Jól keres, de nem tud bánni a pénzzel, van egy autója, kb 10 éves, de szeretne újat már. Pénze nincs rá, mint írtam, nem tud bánni a pénzzel, nem elmegy cigire, piára, vagy szerencsejátékra, nincs semmi függősége, csak elfolyik minden.

Két éve kért tőlem pénzt kocsira, és nem adtam neki, mert úgy érzem, hogy nem nekem kéne támogatni, csak amiatt, mert rosszul bánik a bevételével.

Én se vagyok gazdag, csak évek óta spórolok a saját céljaimra(lakás).

Próbáltam vele rendesen beszélni, hogy tisztázzuk a dolgokat, mert egyszerűen abszurd a viselkedése. Vagy nem így van?

Kérlek adjatok tanácsot, hogy tudnánk megoldani, mit mondjak neki?

2017. máj. 11. 14:28
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Szerintem is a kaján csúszik meg nagyon durván.
2017. máj. 11. 15:57
 12/15 anonim ***** válasza:

Akkor meg nincs kérdés.

Lehet snack kolbászkán élni párizsi helyett, philadelphia-t kenni a sokmagvas, teljes kiőrlésű kenyérre és hozzá letolni egy cserpes joghurtot - de ha így nem futja új autóra, ne nálad kopogtasson.

2017. máj. 11. 16:01
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Mennyibe kerülne a kocsi, és mennyi pénzt kér tőled?
2017. máj. 11. 16:20
 14/15 anonim ***** válasza:
Menjetek egyutt bevasarolni! Persze ne te fizess neki, mindenki a magaet. Ha valami olyat tesz a szekerbe ami nem kell akkor szepen visszateszed. Olyan mintha te lennel a szulo, o pedig a gyerek.
2017. máj. 11. 16:37
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Vannak ilyen emberek.Képtlenek megérteni, hogy mi az, hogy a másik spórol, gyűjt valamire. Ahogy ezt megtudják, egyből kérnek kölcsön, meg úgy vannak vele, hogy neked az a pénz úgysem kell most meg ilyenek.

Arra nem gondolnak, hogy esetleg ők is spróljanak..2 éve kért utoljára pénzt rá..Annyi idő alatt, ha havi 20-at félretett volna, akkor már lenne fél millió forintja..Ha többet tett volna félre havi szinten, akkor még több.

Amúgy egy 10 éves autó egyáltalán nem számít öregnek..Persze megértem, hogy modernebbet szeretne, de addig kell nyújtózkodni, amíg a takaró ér.Ha nincs rá pénz,akkor nem venni újat.

Én megmondanám neki, hogy nincsen pénzem, mind le van kötve, nem tudok hozzányúlni, különben rengeteget bukok.

De segítenék neki takarékszámlát nyitni és motiválnám, hogy kezdjen el havi szinten gyűjteni.Amennyit tud nélkülözni.. De igazából úgy is úgy tervezte, hogy neked törleszt havi szinten..Ezt a pénzt inkább tegye félre és majd ha összegyűlt jöhet az új autó..

Jól tetted, hogy nem adtál.

2017. máj. 11. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!