Emelt erettsegizem majusban, de úgy néz kinem tudom megfizetni az árát. Dolgozom már két eve suli mellett, de az utóbbi 2 hónapban alig kaptam munkát. Szinte sosem kertem tôlük semmit, de most kellene 32 ezer forint. Elôrelátónak kellett volna talán lennem...nem tellik erre önerõbõl. 9 napom van, hogy megteremtsem a pénzt. Õk sem állnak jól anyagilag, viszont emiatt lehet ,hogy vege szakad a tanulmànyaimnak (mesterszakra szerettem volna menni). Kérni nincs pofám, már magam sem tudom mit várhatok el e tekintetben, megerdemlem-e az anyagi tamogatast. Persze mielobb visszaadnam. Napok óta fusztrált vagyok emiatt. Ketyeg az óra, még élni sincs kedvem, annyira felborít minden a jelenlegi helyzetem. (Bocsanat az ekezetek miatt)
Te tudod, milyen a viszonyod a szüleiddel, ha normális és megbíznak benned, akkor kérj kölcsön.
Viszont neked kell ragaszkodni ahhoz, hogy erröl papír is készüljön, mert ök csak így vannak bebiztosítva.
2017. febr. 6. 11:52
2/21 anonim válasza:
Mesterszakra az alapképzéses eredményeiddel jelentkezel, az érettséginek már semmi köze hozzá.
2017. febr. 6. 11:53
3/21 anonim válasza:
Én azért megpróbálnám. de ha ennyire nem állsz jól anyagilag menj el normális helyre dolgozni főállásba, és mellette csinálhatod a sulit esti képzésen. Vagy ha a szüleiddel élsz akkor 1 évet dolgozz inkább, addig is agyilag regenerálódsz, esetleg otthon szabadidődben tanulhatsz autodidakta módon hogy annyival előrébb legyél esetleg.
2017. febr. 6. 11:58
4/21 anonim válasza:
Nekem egyik szülőm se adna, anyu azért mert nem tud, apu meg azért mert egy önző selejt.
Mesterképzésre sima érettségivel nem tudsz jelentkezni, max. osztatlanra ami a végén mesterképzési szintnek felel meg.
2017. febr. 6. 12:12
5/21 anonim válasza:
Nem teljesen értem, ha most végzel a középiskolában, nem kell az emelt érettségiért fizetned. Ha már végeztél, és javítani, szintet emelni szeretnél, az az mesterszakhoz nem is kell, mert az alapszak eredménye, és legtöbb helyen egy személyes beszélgetés, vagy teszt eredménye kell hozzá. Szóval: hol tartasz most a tanulmányaidban? Mert valószínűleg vagy nem kell rá fizetned, vagy nincs rá szükséged.
2017. febr. 6. 12:18
6/21 anonim válasza:
Nem igazán értem a kérdést. Azt hiszed, hogy emelt szintű érettségi kell a mesterképzéshez? Mester felvételinél az alapképzés eredménye számít, illetve lehet írásbeli teszt, szakmai és motívációs beszélgetés, stb. de ez iskola és szakfüggő.
7/21 anonim válasza:
Amikor én érettségiztem, még ingyenes volt, de a felvételi/továbbtanulás témában mindig adtak pénzt, pedig nem álltak jól. Költségtérítésest nem fizettek volna, de az alapokat mindig fizették, sőt nem kölcsönt adtak, hanem kifizették. Persze az se mindegy, hány éves vagy, 18 évesen örültek, ha nem kellett zsebpénzt adniuk, de nem várták el, hogy magam finanszírozzam a tanulmányaimat.
8/21 anonim válasza:
Nem tudom, nekem mindig segítettek anyagilag,ha a tanulmányaimmal kapcsolatos dologra kellett.
De nem értem a kérdést az esetedben,hogy mesterszakhoz minek érettségizni?
Viszont ha ezen múlik,akkor kérj kölcsön szerintem és ahogy tudod megadod.
2017. febr. 6. 12:23
9/21 anonim válasza:
Azt én sem értem, hogy most valóban kell mesterképzéshez???
Ettől függetlenül a válaszom, hogy felesleges ezen ennyire kiborulni. Kérdezd meg őket minél előbb. Vagy adnak vagy nem. Ha meg sem kérdezed, akkor nyilván nem fognak adni. Egy próbát megér. Legalább tudod, hogy mi van. Az elutasító válasz is jobb, mint a bizonytalanság.
2017. febr. 6. 12:33
10/21 anonim válasza:
Eleve, aki szerint a "telik" két l, az hogyan akar emeltezni...
A többit előttem leírták. Nem is értem, mit akarsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!