Emelt erettsegizem majusban, de úgy néz kinem tudom megfizetni az árát. Dolgozom már két eve suli mellett, de az utóbbi 2 hónapban alig kaptam munkát. Szinte sosem kertem tôlük semmit, de most kellene 32 ezer forint. Elôrelátónak kellett volna talán lennem...nem tellik erre önerõbõl. 9 napom van, hogy megteremtsem a pénzt. Õk sem állnak jól anyagilag, viszont emiatt lehet ,hogy vege szakad a tanulmànyaimnak (mesterszakra szerettem volna menni). Kérni nincs pofám, már magam sem tudom mit várhatok el e tekintetben, megerdemlem-e az anyagi tamogatast. Persze mielobb visszaadnam. Napok óta fusztrált vagyok emiatt. Ketyeg az óra, még élni sincs kedvem, annyira felborít minden a jelenlegi helyzetem. (Bocsanat az ekezetek miatt)
Nem minden emeltszíntűhöz kell a jó helyesírás, sőt a legtöbb később jól kereső diplomához nem is annyira fontos, mert sokkal izgalmasabb és sokkal összetettebb dolgokra kell öszpontosítani.
Pár betűt néha elírni véletlenül meg még magyar érettséginél se számít, és nem csak amiatt mert magyar szakos diplomával sajnos nem sokat lehet kezdeni.
2017. febr. 6. 12:39
12/21 anonim válasza:
Nem értem, minek kell a mesterképzéshez az érettségi, hacsak nem angolból akarsz emeltezni, hogy meglegyen a középfokú nyelvvizsgád.
Kérdezd meg, ha azt mondják nem, akkor max. halasztasz egy évet, elmész dolgozni és összegyűjtöd te magad rá a pénzt.
2017. febr. 6. 12:42
13/21 anonim válasza:
Nyilván a legközelebbi rokonaitól kér kölcsön az ember első körben. Természetesen adnék is rá, sőt nem is kellene visszaadnod, támogatnám a saját gyerekemet a tanulásban és az összeg sem túl magas, ha pl. ahhoz viszonyítom mennyibe kerül egy félév az egyetemen.
2017. febr. 6. 13:02
14/21 anonim válasza:
"sokkal izgalmasabb és sokkal összetettebb dolgokra kell öszpontosítani. "
A tulajdon anyanyelvednél ne legyen már izgalmasabb semmi...
2017. febr. 6. 13:19
15/21 anonim válasza:
Ha nem sikerül kifizetni,akkor menj át teljes munkaidőbe dolgozni és következő félévben leteszed az érettségit és beadod a jelentkezést a mesterszakra . Nem történik semmi,ha nem azonnal kezded.
De egyébként a szüleid nem tudnak róla,hogy érettségizned kéne? Nem szoktatok ilyenről beszélni?Nem tudják,hogy nem fizetted még be?
2017. febr. 6. 13:21
16/21 anonim válasza:
Nekem minden zokszó nélkül segítenének a szüleim
2017. febr. 6. 13:26
17/21 anonim válasza:
"Viszont neked kell ragaszkodni ahhoz, hogy erröl papír is készüljön, mert ök csak így vannak bebiztosítva."
Nehogy már szerződést kössön a szüleivel, mert sz.r helyzetben van és nem tud másra támaszkodni. Azért nem úgy megy, hogy 18 évesen kidobjuk a gyereket, aztán az életben sosem fordulhat hozzánk. 32 ezerről van szó, ami nem több százezer, nyilván vissza fogja adni.
2017. febr. 6. 14:07
18/21 A kérdező kommentje:
Elõször is elnézést a félreírás miatt, köszönöm a figyelmeztetést! Pontosítok, osztatlanra kellene az érettségi, osztott képzésben kezdtem el a tanulmányaim (tanári), egy évet kihagytam, és az új rendszer miatt csak osztatlan képzésben tudom folytatni. Ez utóbbi feltétele az emelt érettségi.
2017. febr. 6. 14:13
19/21 anonim válasza:
Ha jó a viszonyotok, akkor kérj a szüleidtől!
Kitől kérjen egy gyerek, ha nem a szüleitől?
Meg fogják oldani, hidd el!
2017. febr. 6. 14:17
20/21 anonim válasza:
Szerintem próbáld meg, maximum nem adnak. De elég nehéz elképzelni, hogy a továbbtanulásra se adnának kölcsön, ha tudnak. Ha nem tudnak, akkor meg hátha lesz ötletük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!