Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Melyik gondolkodás lenne a...

Melyik gondolkodás lenne a logikusabb?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, jelenleg még itthon élek édesanyámmal...dolgozok rendesen, fizetésből adok is haza értelemszerűen, de anyumnak még az sem elég(25ezer Ft), minimálbér felett keresek kicsivel.

Én úgy gondolkozok, hogy ebből a fizetésből ha még többet adnék haza, mégkevésbé látnám a jövőmet, mikor tudnék én itthonról elköltözni, saját lábamra állni...

Másrészről megértem anyumat, mert az ő fizetéséből is éppen csak kihúznánk a hónapot. Persze nem leszünk nullán sosem, csak kevés marad a végére.

Ezen felül nemrég kapott egy közepesen nagy összeget, amit végülis a 30 éves munkaviszonyáért kapta.

Ő ezzel a sajátjaként rendelkezik, mert azért ő dolgozott meg.

Ez világos, viszont az összeg nem túl nagy ahhoz, hogy valami komolyabb felújításba vagy ilyesmibe belefogjon, így inkább ilyen toldozgatós-foltozgatós javításokat csinált a lakáson, ami gyakorlatilag semmit nem javít az összképen, csak másképpen előnytelen...kvázi kidobott pénz.

Ellenben akár abból a pénzből akár hozzá tudott volna járulni ahhoz, hogy elinduljak valamerre, vagy legalábbis megtartotta volna, és olyankor költené el, amikor valami szükséges dolgot 1-1ben ki bír belőle fizetni...

Eléggé követelően hangzik, de nem a gyerek támogatása lenne fontosabb, és egyben logikusabb(hosszabb távon nyilván kifizetődőbb)?

Belátható, ő is tudja szerintem, hogy saját erőből elég nehéz dolgom van, mégsem segít, miközben nem állunk olyannyira rosszul, hogy az utolsó fillér is számítana.

Másrészt bár magamon nem érzem, de általánosságban nem lehet ebből később olyan szintű állapot, hogy később, amikor a szülőnek lenne szüksége segítségre, akkor a gyerek nem lesz hajlandó erre, mondván ő ezt tanulta, hogy mindenki áll a saját lábán, segítség nélkül?

2017. máj. 11. 13:16
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Utolsó: emiatt írtam, hogy a rezsi (mármint szigorúan a rezsi!!) max fele, de természetesen a saját dolgát magának állja. Én így várnám el a gyerekemtől.

Remélem a kérdező is úgy van vele, hogy ad haza pénzt, de a saját pipere cuccait magának veszi. Természetesen csak úgy fair.

2017. máj. 11. 15:13
 12/32 anonim ***** válasza:
0%
Miért kellene a párod egész pereputtyának tudni róla?Ha elmondanád a párodnak,ő egyből futna anyucinak elárulni vagy mi?Ez kettőtökre tartozik.
2017. máj. 11. 15:20
 13/32 anonim ***** válasza:
48%
Te magad is mondtad hogy az az o penze, azt csinal vele amit akar. Es 25 ezer tenyleg keves, tudom a minimalber is az, de mi lenne ha mindketten annyit hoznatok haza? Egyebkent mi az a tamogatas amit te elvarnal? Foiskola?
2017. máj. 11. 15:26
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Felment bennem a pumpa. Nem részletezem, már megtették.
2017. máj. 11. 15:46
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

11-es, a ráeső kiadások fele kb. 40ezer (rezsi legjobb esetben 25, kaja, piperedolgok, mosószer...), még így is keveset ad a közösbe.

Egyébként felnőtt DOLGOZÓ ember vagy, saját keresettel, nem kell nyavalyognod.

Ha nem tetszik az élet, költözz el, aztán majd meglátod, mi merre hány óra, mert 25 rongy a kajádat fogja max. fedezni, és akkor nem fűtöttél-fürödtél.

Anyud gyakorlatilag ingyen tart el, te meg beosztanád a pénzét, ráadásul fenyegetőzöl is, hogy majd ha neki lenne rá szüksége, b...hatja?

Hmmm, érdekes.

2017. máj. 11. 16:07
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Kérjél már el anyudtól egy havi számlát úgy cakkumpakk! Adogasd össze számológéppel és holnaptol fizesd szigorúan a felét! Lehet akkor észbe kapsz! Ne azt nézd hogy anyud hogy bír még segíteni neked, hanem hogy miképpen tudnál több lóvét keresni! Nekem is volt 4 olyan évem hogy 3 helyen dolgoztam. Kibirod.
2017. máj. 11. 16:42
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

"megértem anyumat, mert az ő fizetéséből is éppen csak kihúznánk a hónapot. Persze nem leszünk nullán sosem, csak kevés marad a végére" - hallod, ha az én gyerekem lennél és előállnál ezekkel, páros lábbal rúgnálak ki és visszamenőleg visszakérném, amit pluszba kifizettem, csak hogy tudjál enni is. Épp itt írod, hogy kevés marad mindig, erre még támogasson téged azon felül, hogy gyakorlatilag ingyen laksz nála?

Én újépítésű lakásban lakom, ahol jó a szigetelés és minden korszerű, de a rezsi rámeső része így is 30 000 Ft-on felül van most is májusban. Tehát a szaros kis 25 000 Ft-od meglehet, még a rádeső rezsit sem takarja,főleg télen, nem hogy az étkeztetésed, a tisztálkodószereidet, a mosószert, mosogatószert stb.

25 éves vagyok és évek óta magamat tartom el, nem lenne pofám tartani a markomat anyáméknak függetlenül az anyagi helyzetüktől. Simán abban a korban vagy már, amikor saját magadért felelsz, te meg szegény anyádtól várnád el, hogy a 30 éves munkaviszonya után járó pénzt is neked adja? Akkora lúzer csicska vagy, hogy nekem fáj! Szedd össze magad és keress jobb melót, aztán próbáld ki egyedül!

2017. máj. 11. 16:56
 18/32 A kérdező kommentje:

hát köszönöm a válaszokat.

nem akartam ennél nagyobb regényt írni, így viszont több információ hiányzik.

az, hogy "kevés marad", az nem azt jelenti, hogy ha lenne váratlan kiadás, ne tudnánk kifizetni, ezért is írtam később, hogy nem úgy állunk, mintha az utolsó fillér is számítana.

a munkahelyemmel kapcsolatosan pedig annyit, hogy szerintem itt egyikőtök sem tudna köpni nyelni sem, ha azt mondanák, szar az a pénz, amit keresel, válts jobbra...jó tudom, vannak kivételek, de nekem nincs 5-10 év szakmai tapasztalatom, hogy csak úgy ugráljak a jobbnál jobb munkákba, ráadásul nem csongrád megyében, ahol annak is örül az ember, ha van valami.

szóval mégegyszer kiemelem, akármennyire is lófsz az a 25ezer Ft, nekem ez még így is bőven elég, és az lehetőségeimhez mérten nem tartom magam élősködőnek...nyilván ha a dupláját keresném, akkor eleve ilyen problémám se lenne...

én csak arra keresem a választ, hogy az-e a jobb, ha még 5-10 évig megy ez, és ugyanúgy nem leszek előrébb, vagy ha mondjuk egy szülő a lehetőségeihez mérten segíti a fiát, hogy minél hamarabb "tehermentesüljön", legyen ez akár az, hogy egy olyan városba költözök, ahol jobb fizetésért is tudnék dolgozni akár...vagy külföld.

2017. máj. 11. 17:38
 19/32 anonim ***** válasza:

Szintén 24 éves vagyok, szintén anyámmal élek még egy kis ideig, és szintén nem keresek a minimálbérnél sokkal többet.

A 25, az baromi kevés, valóban. Én 30-at átutalok minden hónapban, plusz benzinbe adok pénzt (pedig jogsim sincs, és szinte sosem visznek kocsival), vagy bevásárolok, ilyesmi.

Egyébként nekem kissé fura, hogy kvázi mintha "elvárnád" (?) tőle, hogy adja oda azt a pénzt. Igaza van: azért ő dolgozott meg, arra költse, amire ő szeretné. Azt írod, hogy nagyobb felújításra pl nem elég, akkor neked ez hogyan segíteni a jövődet, ha ezek szerint egy nem túl nagy összeg?

Azt nem gondolom, hogy normális családban így menne, hogy nem adok pénzt a gyereknek, akkor később ő nem segít nekem, ha rá lennél szorulva...Vele élsz, ő etet, főz rád, stb, pénzt alig adsz haza. Nem találom jogosnak az elvárásaidat.

2017. máj. 11. 17:55
 20/32 anonim ***** válasza:

Hát én visszaszívok mindent amit írtam... Úgy látszik, hogy a kérdező tényleg csak 25ezret ad, és a kaját, meg a saját cuccát sem állja. Így más a helyzet, ezt én se tolerálnám.

Vagy rosszul értjük? Valóban 25 ezer? És másba nem szállsz bele? Vagy másba is beleszállsz?

Szerintem túlzás elvárni, hogy a szülő erőn felül támogassa a gyermekét. Végre felnőtt a gyermek, tudja élvezni kicsit az életet. Az előző két évtized a legtöbb szülőnél inlább arról szól, hogy a gyerek legyen előtérben, elég fura lenne ha a két évtized 3 lenne...

2017. máj. 11. 17:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!