Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nem enged meg nekem...

Anyám nem enged meg nekem semmit, mit tegyek?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok.

Be akartam festetni a hajamat szőkére,de ő csak a melírt engedte meg ,igy hát belementen hátha jó lesz de nagyon ronda,nemtetszik,elakarok menni befestetni világos szőkére,de hallani sem akar róla..

El szeretnék járni csináltatni gél lakkos körmöket,mert nekem hoszzúk a körmeim és jól nézne ki,nem engedi mert csak tönkretenné.

Nem akar elvinni kozmetikushoz kiszedetni a szemöldökömet mert hogy minek,nekem festeni se kéne,pedig nekem tiszta világos,ha nem festeném nem is lenne..

Kontakt lencsét akartam,mert már kb 8 éve szemüveges vagyok,és már unom,nemszeretem.több ismerősömnek is van akik velem egy idősek,vagy még nálam is fiatalabbak és régóta van nekik..

Ő még abba is beleszól hogy milyen ruhákat vegyek..nemvehetek szakadt nadrágot,ne vegyek bőrcipőt mert belerohad a lábam..

Egyszerűen nem bírom már,szeretem őt de nagyon ki tud ilyenkor hozni a sodromból..még ha 12-13 lennék és nem nemgedi meg ezeket nemszólok semmit..de már nemvagyok kis gyerek,30 éves koromba is meg akarja mondani majd mit szabad és mit nem?

Mit csináljak?

2017. máj. 4. 21:52
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
42%

Te jó ég ez legyen az életben a legnagyobb gondod... tanulni vagy modellkedni játsz iskolába? A kérdést olvasva azt gondoltam hogy imét egy barátoktól eltiltott, bilizni nem engedett szokásos kérdés erre a kérdést olvasva elkerekedett a szemem. Hajfestés? Az én anyám sem engedi mert tönkre teszi a hajat a hajszínt. Gél lakk? Több osztálytársamnak is van és őszintén elég ronda. Szemöldök festés? Minek? Én is max a kontaktlencsét értem meg.

Ha nem akarod hogy gyerekként kezeljenek akkor miért viselkedsz úgy? Nem hogy elmennél dolgozni inkább itt hisztizel és vergődsz mert anyuci inkább normális dolgokra költené a pénzt. Ha büdös a munka akkor meg pofád lapos.

2017. máj. 5. 07:28
 22/37 anonim ***** válasza:

*bulizni

sorry korán van még, nem olvastam vissza.

2017. máj. 5. 07:29
 23/37 anonim ***** válasza:
58%

Tényleg nem értem itt egy-két hozzászóló logikáját....Ezek az "inkább tanulj, olvass", "ribi kellék alapjai" válaszok egyszerűen nevetségesek...ebben szerintem semmi ribis nincsen. Attól, hogy valakinek be van festve a haja, meg van csinálva a szemöldöke és a körme, még nem lesz ribi....Ezek szerintem abszolút normális dolgok és érthető, ha egy 17 éves lány ilyesmire vágyik.

Nekem is volt, van műkörmöm mert a saját körmöm borzasztóan gyenge, vékony ezért lehetetlenség megnöveszteni, formázni mert beszakad, úgyhogy eljárok körmöshöz, aki szépen megcsinálja a körmeimet. A tévhittel ellentétben nem minden géllak, műköröm ronda, csicsás, hanem meg lehet azt csinálni szépen, ízlésesen is. Évek óta kontaktlencsét hordok, amit imádok. A szemüvegtől egyszerűen rosszul vagyok, nem bírom elviselni magamon (kényelmetlen, könnyen koszolódik, bepárásodik) és nem is áll jól (pedig az összes keretet felpróbáltam az üzletben). A szemöldököm is formára van szedve, ezt sem értem, hogy mi ezzel a probléma. Szintén nem csak az 5 cm vastag, sötét "instagram szemöldök" létezik...

Nyilván ezek közül egyik sem létszükséglet, hanem az egyéni igényektől függ, de szerintem a külső igen is fontos. Az ember nyilván szeretne tetszeni magának és másoknak is jó benyomást szeretne tenni. Sokkal jobb, ha valaki úgy megy ki az utcára, hogy elégedett magával, jól érzi magát a bőrében és ez nem csak arról szól, hogy el kell fogadni magunkat, ki kell békülni magunkkal, hanem esetenként valóban változtatni "kell" a külsőnkön. Például nem mindenki olyan szerencsés, hogy a "gyári" szemöldöke is szép, illik az arcához, hanem pl. nekem is ki kell szedni, meg kell igzítani, ahhoz, hogy az jól nézzen ki.

El kell kezdened önállósodni, ha van zsebpénzed, akkor el tudsz menni egyedül is. Utána már valóban nem tud mit csinálni, maximum megharagszik rád egy picit, de akkor legalább rájönne, hogy már nem 10 éves vagy és nem tudja irányítani az életedet. Vannak dolgok, pl. a külső, amibe szerintem egy szülőnek már nem kell beleszólnia egy ennyi idős lány esetében. Nyilván mindent lehet véleményezni, lehet tanácsot adni, de már nem az anyuka dolga, hogy eldöntse, hogy most milyen színű legyen a lányának a haja. Ezt meg kell értetned anyukáddal is, neked is kell egy picit lázadoznod mert különben valóban az lesz, hogy "rádtelepszik" és még 30 évesen is ő akarja majd megmondani, hogy mit, hogyan csinálj.

2017. máj. 5. 08:09
 24/37 anonim ***** válasza:
62%
#23 ez mind rendben is van amíg nem anyuci pénzét költené rá (a zsebpénz annak számít hisz ő dolgozik érte)
2017. máj. 5. 08:13
 25/37 anonim ***** válasza:
85%

Nem feltétlenül probléma a hajfestés. De valahogy soha nem azt olvasom egyetlen lánytól sem, hogy szép gesztenyebarnára szeretné festetni a haját, akiknek ilyen "problémájuk" van általában mind csak a szöszi cica stílust tudják elképzelni.

De OK, festesse be szöszire. Majd a szemöldökét akarja sötétre festeni, mert a gyári túl világos. Na, annál undorítóbb nincs, amikor platinaszőke haj mellé sötétbarna/fekete vastag szemöldököt csinál valaki. Tipikus Kiszel Tüncike dizájn. Brrr!

Nagyon sokféle melírtípus létezik már manapság, szerintem lehetne találni olyat, ami megfelelő lenne, hiszen azt engedte is az anyuka. Ha nem vált be a hagyományos melír, akkor válassz valami más stílust: [link] .

Biztosan van közte olyan, ami tetszik, ráadásul most ezek nagyon divatosak.

Géllak, műköröm nem egészséges, tönkrevágja a saját körmödet. Vannak nagyon jó minőségű normál körömlakkok, manikűrössel szépen formáztasd meg, és használj rendes lakkot. Anyagilag is jobban megéri, egyszerűbb és gyorsabb otthon festeni.

Kontaktlencsével elvileg nincs gond, kérdés, hogy bírja-e majd a szemed. Amúgy mostanában divat a szemüveg is, olyat is ismerek, aki dioptria nélkülit hord, mert "trendi". A szakadt nadrág nem tudom miért jó? Mondjuk tőlem nyugodtan fel lehetne venni, de nem tartom igényesnek. Ruhában mindenki leginkább olyat hordjon szerintem, amiben jól érzi magát ÉS jól is áll neki. Igen fontos, hogy a két dolog találkozzon.

2017. máj. 5. 08:47
 26/37 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem meg az anyagiaknak nem túl sok köze van a kérdéshez, mivel a kérdező sem írt semmit, hogy pl. azért nem engedik meg neki mert nincs rá pénz, spórolni kell stb, csupán annyit, hogy van zsebpénze. A zsebpénzt a szülők ADJÁK a GYEREKNEK. Ha én adok bárkinek, bármit, akkor nem adok mellé használati utasítást, hogy "tessék, ezt most erre meg erre adtam, ezt meg azt csinálhatsz vele". Onnantól kezdve, hogy én valakinek odaadok egy dolgot (legyen az egy tárgy vagy pénz), nekem már semmi közöm nincsen hozzá mert az nem az enyém és az illető azt csinál vele, amit szeretne....ha ki akarja dobni a kukába, akkor kidobhatja a kukába vagy ha akar belőle venni egy tábla csokit, akkor vehet belőle stb. Semmilyen jogom nincsen számonkérni, hogy miért azt csinált vele, amit csinált. Ez az én véleményem, de természetesen lehetséges, hogy más nem így gondolja.

Az meg már egy másik dolog, mikor egy gyerek mondjuk minden napra kap pénzt, hogy vegyen magának ebédet vagy megbízzák a vásárlással mert akkor nyilván, ott érthetően meg van határozva, hogy azt az összeget mire költheti el. Ugyanakkor az én véleményem szerint a zsebpénzzel saját maga rendelkezhet. Én el sem fogadnám, ha ki lenne adva, hogy ezt meg ezt vehetsz belőle. Különben is mindig nagyon sokan írják, hogy a gyereknek meg kell tanulnia bánni a pénzzel, ha meg vannak szabva a korlátok és a szülő mondja meg, hogy mit csinálhat, akkor abból szerintem nem igazán fogja megtanulni. Nyilván el lehet menni dolgozni, de szerintem egy 17 éves középiskolásnak még nem kifejezetten az lenne a dolga, hogy hétvégente vagy esetleg suli után, éjszaka takarítson meg pakoljon a raktárban (nyáron nyílván már más a helyzet). #23

2017. máj. 5. 08:55
 27/37 anonim ***** válasza:
24%
Nem az teszi ribivé, hogy ezeket mwgakarja csinálni, hanem az, hogy hisztizik erte itt a GYK-n, meg nagy lányt akarja játszani, közben arra.nem képes, hogy a saját anyjaval leüljön ezeket megbeszélni...
2017. máj. 5. 09:05
 28/37 anonim ***** válasza:
38%

Ne foglalkozz ezzel a sok idióta válaszolóval. Szerintem még életükben nem voltak kozmetikusnál sőt nem is tudják mi az a gél lakk :D Vissza vagytok maradva kicsit az időben nem? Mitől lenne valaki tucat p.csa ha festeti a haját és gél lakkja van, szépen be van festve a szemöldöke és ki van szedve? :D Miért kéne mindenkinek tramplinak lennie? :D

Szerintem a saját pénzedből csináltasd meg ezeket. Nincs olyan hogy nem engedi meg. 17 éves vagy. Állj a sarkadra kicsit.

2017. máj. 5. 10:09
 29/37 anonim ***** válasza:
62%

Ez az biztassátok csak az elkenkezőjére, anit a szülője nond... a mai következő rinya az lesz, hogy a mutterja negnevelte mert feleselt vele...

Gratulálok....

2017. máj. 5. 10:11
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

Osztom 25-ös válaszát, aki be akarja festeni a haját, meg körmöt csináltatni, mindig szőke akar lenni. Elég furcsa...

A szemöldöködet kiszedetheted kozmetikussal is, és megbeszélheted vele, hogyan festesd be, hogy ne nézzen ki hülyén.

Esetleg próbáld megbeszélni vele amit érzel, ne hisztivel, hanem észérvekkel, hátha az segít.

2017. máj. 5. 12:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!