Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan találhatok magamnak...

Hogyan találhatok magamnak valakit, aki az apám szerepét eljátszaná az életemben?

Figyelt kérdés

A konkrét kérdésem igazság szerint az lenne, hogy hogyan találhatok magamnak egy apát... A sajátomat évekkel ezelőtt elveszítettem, nem volt köztünk egyáltalán normális apa-fiú kapcsolat és úgy érzem, hogy sokkal jobb lenne nekem, ha utólag bepótolná valaki ezt nekem.

Még az is jóval több lenne annál, hogy egyáltalán senki nem szeretett a fiaként. Tele vagyok kétségekkel, szorongással, félelemmel, rettegéssel és teljesen egyedül érzem magam, úgy érzem semmit nem tudok normálisan megcsinálni és ami borzasztóbb, hogy egyáltalán nem érzem magam igazi férfinak, mert nincs férfi példakép előttem, akiről példát vehetnék.

Elképzelhetetlenül elesettnek érzem magam és teljes mértékben fájdalommal tölt el, ha apákat látok a fiaikkal, hogy minőségi időt töltenek el. Rettenetesen fáj ez nekem, mert ez kontrasztot von a normális élet meg az én életem között és egyre jobban azt érzem, hogy jogom van ugyanazokra az élményekre, mint egy átlaggyereknek, akit szeret az apja.

Szükségem van egy apára, aki felnevel, férfit nevel belőlem, fiaként szeret, büszke rám, megdicsér, beszélget velem, meg tényleg úgy viselkedik velem, hogy a fia vagyok és ki is fejezi számomra, hogy fontos vagyok neki.

2017. máj. 4. 19:50
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
0%
Ha aspergeres vagy, azzal foglalkozz, mert ez az apakeresés egy írtó nagy baromság. Nem értheted hogy működnek a társas kapcsolatok ezzel a betegséggel ezért jobb lenne hallgatni az egészségesekre.
2017. máj. 5. 12:56
 32/35 anonim ***** válasza:
48%

Ahhoz képest milyen szakértelemmel azonosítod itt be az érzelmeket.

Neked nem apa kell. Te idealizáltál egy apát. Miért hiszed azt, hogy olyan tökéletes minden apa? A legtöbb lelép, ha gáz van veled. Legyél a saját apád. Nekem nőként is ment. Járj terápiára.

Párod... most sokan fogtok emiatt utálni, de nekem felfoghatatlan, hogy ha vki ilyen-olyan, de párocskája azért van.

Önbizalomhiányos/depressziós vagyok, képtelen emberi kapcsolatokat beazonosítani, de azért párt össze tudtam kaparni, ahhoz nem vagyok béna.

Bocsánat, ha megbántottam embereket.

2017. máj. 5. 14:24
 33/35 anonim ***** válasza:
35%

Utolsó, nem bántottál meg senkit, csak okosat se mondtál. Az Aspergereseknek vannak érzéseik és megfelelő IQ-val képesek is beazonosítani. Az meg, hogy párkapcsolata van, semmit nem jelent szintén, lehet, hogy egy hasonlóan problémás lánnyal vannak együtt.

"nincs férfi példakép előttem, akiről példát vehetnék" - az autisztikusoknak ez különösen fontos. Nem tudnak különben kitől tanulni.

2017. máj. 5. 16:09
 34/35 anonim ***** válasza:
Ha asperger-ed van akkor nem csoda, hogy nem találod a helyedet a világban és nem vagy képes értelmezni és megfelelően alkalmazni a szociális interkaciókat és fordulatokat. Neked nem apa kell, hanem egy normális pszichológus aki folyamatosan (nem egy felméréssel hanem hétről hétre történő közös munkával) konzultál veled és segít elsajátítani ezeket a készségeket. Illetve segít megérteni saját magadat, szerintem ez is borzasztóan fontos.
2017. máj. 6. 13:12
 35/35 anonim ***** válasza:
Csak azt tudnam minek irtok ide ha nem tudtok erdemben valaszolni... Nem kell reagalni nem vitazni akarok csak mar faj a sotetseg... De nyugi nem fogok reagalni... Am nem ismerem a kerdezot, de aterzem a helyzetet...
2017. máj. 8. 04:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!