Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan találhatok magamnak...

Hogyan találhatok magamnak valakit, aki az apám szerepét eljátszaná az életemben?

Figyelt kérdés

A konkrét kérdésem igazság szerint az lenne, hogy hogyan találhatok magamnak egy apát... A sajátomat évekkel ezelőtt elveszítettem, nem volt köztünk egyáltalán normális apa-fiú kapcsolat és úgy érzem, hogy sokkal jobb lenne nekem, ha utólag bepótolná valaki ezt nekem.

Még az is jóval több lenne annál, hogy egyáltalán senki nem szeretett a fiaként. Tele vagyok kétségekkel, szorongással, félelemmel, rettegéssel és teljesen egyedül érzem magam, úgy érzem semmit nem tudok normálisan megcsinálni és ami borzasztóbb, hogy egyáltalán nem érzem magam igazi férfinak, mert nincs férfi példakép előttem, akiről példát vehetnék.

Elképzelhetetlenül elesettnek érzem magam és teljes mértékben fájdalommal tölt el, ha apákat látok a fiaikkal, hogy minőségi időt töltenek el. Rettenetesen fáj ez nekem, mert ez kontrasztot von a normális élet meg az én életem között és egyre jobban azt érzem, hogy jogom van ugyanazokra az élményekre, mint egy átlaggyereknek, akit szeret az apja.

Szükségem van egy apára, aki felnevel, férfit nevel belőlem, fiaként szeret, büszke rám, megdicsér, beszélget velem, meg tényleg úgy viselkedik velem, hogy a fia vagyok és ki is fejezi számomra, hogy fontos vagyok neki.

2017. máj. 4. 19:50
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

A terápián hiába mondtam (többször is), hogy keresek egy apát, de nem ezzel foglalkoztunk, hanem asszertív kommunikációt mondtak nekem, valamint a zárómra ráírták az Asperger-szindrómát. De még ezzel se segítettek, mert fogalmam sincs róla, hogy mi az, meg hogy mit kezdjek ezzel. Semmi egyértelmű tanácsot nem adtak azt illetően, hogy hogyan tovább.

Épp egyénileg próbálom megoldani a problémámat. Hiányzik egy apa? Akkor egy apát kell keresni. Ilyen egyszerű. Csernus könyveit kiolvastam, de konkrét megoldást nem láttam benne. Többen mondják az önismeretet meg önfejlesztést, de fogalmam sincs hogy mik ezek, illetve hogyan lehet ezeket fejleszteni.

Ahhoz, hogy felismerjem a rossz viselkedési mintámat, súlyos segítségre van szükségem, ugyanis az állapotomból kifolyólag pont ez a részképességzavarom (a kezelőm szerint): Nem tudom felismerni a társas viselkedési normákat magamtól és ha nem látom, akkor ne is várjam, hogy változtatni tudok rajta. És a változtatás se megy egyedül, hanem segítséggel. Valaki által, aki végigvezet.

Utolsó - Nem próbáltad, mert arról tudnék. Eddig senki nem próbálta meg az űrt kitölteni és azt se hiszem, hogy valaha is beszéltünk. A másik pedig ilyen vagyok, így reagálom le, én felvállalom az érzéseimet és a gondolataimat. Nem ártok senkinek ezzel. Más vagyok, a (volt) kezelőm szerint amim van, az az autizmusba tartozik. Tehát érthető, ha máshogy gondolkodom. Mellesleg ha találok valakit, aki elveszítette a fiát és általam próbálja pótolni, akkor a virtuális szereprealizáció könnyebben asszimilálódik.

2017. máj. 5. 09:40
 22/35 anonim ***** válasza:
0%

kérdező végtelenül buta vagy...

úgy értem hogy én magamnál próbáltam ugyanezt-.-"

Annyira rámentél a problémádra hogy egy egyszerű mondatot sem vagy képes értelmezni, ahelyett hogy elemeznéd a lelkibajaidat(asperger szindróma meg amit a dokik mondtak) szállj le a földre és éld az életed,mert a párod sem fogja ezt sokáig elviselni és nincs az a pótapa aki egy ennyire beteg lelkü fiút elfogadna fiaként, senki sem akar egy teljesen roncs embert.

Előbb szedd össze magad és igenis építsd fel magadat(ez abból áll hogy apától függetlenül rájössz ki vagy, mit szeretsz, mi tesz ezen kívül boldoggá és kiteljesedsz), ha mindez megvan akkor talán keress egy apa képet.

2017. máj. 5. 09:49
 23/35 anonim ***** válasza:
93%
Ha valóban Aspergeres vagy, az magyarázatot adhat arra, hogy miért nem találod a helyed a világban. Mindegy, hogy milyen ok miatt...A helyedben először erre koncentrálnék, kideríteném, hogy tényleg igaz-e és mit tehetek a fejlesztése, megértése érdekében. Utána fókuszálhatsz a többi problémára.
2017. máj. 5. 10:08
 24/35 anonim ***** válasza:
49%

"Hiányzik egy apa? Akkor egy apát kell keresni. Ilyen egyszerű."

Persze, mi sem egyszerűbb. A Startapróban meg is jelentetheted akár. De pénz nélkül nem hiszem, hogy bárki is szívesen vállalná csak úgy humanitárius indokkal.

2017. máj. 5. 10:10
 25/35 A kérdező kommentje:

#22 - Sértő a felém irányuló agressziód és címkézésed, mert úgy érzem, hogy lenézel azért, mert más vagyok. Nekem senkit nincs szándékomban bántani, ezért különösen fáj, hogy sértegetve vagyok. Akkor is, ha teljesen máshogy látom a világot, mint a környezetem (vagy a társadalom). Félreértettem valóban a mondandódat, de ez nem jelenti azt, hogy buta vagyok. Ezek a negatív címkék csak mélyebbre sodornak engem.

A Párom se bírja ezt a hozzáállásomat, mert Ő se érti meg, hogy nekem tényleg fájdalmaim vannak és ez nem csak hülyeség, hanem egyszerűen nem tudom, hogy hogyan lehet másképpen KONKRÉTAN megoldani.

Ha lesz fiam, genetikailag ő is elképzelhetően örökli az Aspergert és akkor is én mindig ott leszek neki. Lehet, hogy nem leszek tökéletes mintaember, aki normális meg ilyenek, de mindig ott leszek neki amikor kellek és bármilyen is legyen, szeretni fogom őt olyannak, amilyen.

Ha nem látok apaképet, akkor honnan kapok hiteles visszajelzést, hogy ki vagyok és milyen vagyok és milyennek kéne lennem? Azt tudom, hogy ki és mi tesz boldoggá, de kiteljesedni nincs lehetőségem jelen állapotomban, mert nem ismerem a lehetőségeimet.

#23 - Végre egy hasznos konkrét komment

#24 - Ez passzív-agresszív szarkazmus a részedről, ami sértő, mert úgy vélem, hogy árnyaltan nem mondod ki, hogy hülyeségnek tartod és lenézel engem.

2017. máj. 5. 10:36
 26/35 anonim ***** válasza:
49%

22-es vagyok:

Először is az agresszió teljesen mást jelent, ha már "szakszavakkal" dobálódzol, akkor tudd is azt használni. Másodszor magyarázol hogy ezek mélyebbre sodornak stb. vagyis szimplán depressziós vagy mert csak az önsajnálat jön belőled, előbb ezt kezeld ki.

Végül apa kép nélkül is tudja az ember hogy mit tegyen, ez nem kifogás (nekem sem volt igazán apám, mégis megy), egyszerűen egyszerűbb erre fogni hogy tutyimutyi vagy és kész. Elhiszem néha jobb a könnyebb dologba kapaszkodni,de hosszú távon fájdalmasabb. A helyedben nem filóznék ennyit ezen, mert így elveszíted a párod is. Nem értékeled amid most van és csak azt akarod amid nincs. Ez hiba térj észhez.

2017. máj. 5. 10:52
 27/35 Költőnő? ***** válasza:
93%

Én nem tudom, milyen pszichoterapeutánál voltál vagy pszichiáternél, de gyanítom; állami, sztk-s volt. Aki elfeledte, miért választotta anno ezt a hivatást. Bármilyen logikusnak is tűnik számodra; neked nem apa kell. Ásóiként elhiszem, hogy önállóan nem tudsz elindulni a fejlődés útján.

Viszont addig kell (egy jó és lelkiismeretes) szakemberhez nem egyszer, nem ötször, hanem kell folyamatosan járni, hogy a te tempódban segítsen ebben. A válaszaid alapján úgy gondolom, hogy neked ez másképp nem fog menni.

2017. máj. 5. 11:05
 28/35 Költőnő? ***** válasza:
*aspiként
2017. máj. 5. 11:06
 29/35 anonim ***** válasza:
0%

"Szükségem van egy apára, aki felnevel"

"28/F vagyok"

Te már túlkoros vagy egy "felneveléshez" .

Öreg kutyának meg már nem lehet betanítani új trükköket!!

2017. máj. 5. 11:19
 30/35 anonim ***** válasza:

"#24 - Ez passzív-agresszív szarkazmus a részedről, ami sértő, mert úgy vélem, hogy árnyaltan nem mondod ki, hogy hülyeségnek tartod és lenézel engem."

Nem nézek le senkit soha. De komolyan érdekel, hogy hogy képzeled ezt el? Honnan akarsz akkor mégis apát keresni? Vagy azért írtad ki a kérdést, hogy hátha valaki vállalja? Merő kíváncsiságból kérdezem, mindenféle rosszindulat nélkül.

2017. máj. 5. 12:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!