Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha elköltözök otthonról,...

Ha elköltözök otthonról, akkor megtehetik a szüleim, hogy mindenemet elveszik?

Figyelt kérdés

Megmondtam a szüleimnek, hogy el fogok költözni otthonról, amin ők nagyon kiakadtak, és megmondták, hogy akkor csak a laptopomat vihetem magammal (amit saját keresetből vettem magamnak), meg azt a ruhát, ami épp rajtam van, de azt is csak azért engedik, mert "jó fejek". Minden mást ők vettek nekem, szóval marad... Egy pólót, egy bugyit, egy fogkefét se várjak, hogy adnak..

Ezt megcsinálhatják? Mit tudok tenni ilyen helyzetben?

(elmúltam 18, és a szüleim a felső középosztályba tartoznak anyagiak alapján, szóval nem azért csinálják, mert pl el akarják adni a ruháimat hogy legyen mit enniük)

2017. máj. 2. 13:41
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
0%

18 fölött oda mégy, ahova akarsz.

Viszont a mobil/laptop, vagy egyéb értékesebb tárgy magaddal vitelét nem javasolnám, mert fölnyomhatnak lopásért.

2017. máj. 3. 02:44
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Uh ez így nagyon gáz.

Nyilván nehéz egy szülőnek, hogy a gyereke kirepül, de el kéne fogadni, nem ilyen gyerekes módon visszatartani.

+ amit egyszer neked vettek, azt milyen alapon kérik vissza? Szánalmas..Én még inkább beindítanám a költözés projektet ezek után.

Turiban tudsz venni néhány ruhadarabot ideiglnesen megteszi.

2017. máj. 3. 07:19
 33/37 anonim válasza:
80%
Hivatalosan nem vehetik vissza a cuccaid, mert azok a te cuccaid attól függetlenül, hoogy az ő pénzükből lett vásárolva. A te részedre vásárolták őket és vásárlás után ezeket neked ajándékozták. Reálisan tehát a mobilod, könyveid és ruháid nyugodtan magaddal viheted, nekik ehhez semmi közül, azonban a ház berendezési tárgyai, mint pl. bútorok az ő tulajdonukat képezi (Kivéve amit neked ajándékoztak, pl. ha szülinapodra vagy karácsonyra kaptad)
2017. máj. 3. 10:30
 34/37 A kérdező kommentje:

Miért, lakjak ilyen emberekkel inkább?

A laptopomat meg mindenképp vinni fogom, a saját keresetemből vettem, nem fogok csak úgy otthagyni nekik egy 300ezres gépet, amiért hónapokat güriztem.

Bútorokat nem akarom vinni, se tévét, semmi ilyesmit.

2017. máj. 3. 11:47
 35/37 anonim ***** válasza:
87%
A többiek már mindent elmondtak.. Én csak annyit tudok még hozzáfűzni, hogy sok sikert!
2017. máj. 3. 14:32
 36/37 anonim ***** válasza:
80%
Összepakolsz és viszed amit akarsz.
2017. máj. 3. 15:01
 37/37 anonim ***** válasza:
Na mi lett a nagy költözésből?
2017. okt. 24. 02:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!