Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha elköltözök otthonról,...

Ha elköltözök otthonról, akkor megtehetik a szüleim, hogy mindenemet elveszik?

Figyelt kérdés

Megmondtam a szüleimnek, hogy el fogok költözni otthonról, amin ők nagyon kiakadtak, és megmondták, hogy akkor csak a laptopomat vihetem magammal (amit saját keresetből vettem magamnak), meg azt a ruhát, ami épp rajtam van, de azt is csak azért engedik, mert "jó fejek". Minden mást ők vettek nekem, szóval marad... Egy pólót, egy bugyit, egy fogkefét se várjak, hogy adnak..

Ezt megcsinálhatják? Mit tudok tenni ilyen helyzetben?

(elmúltam 18, és a szüleim a felső középosztályba tartoznak anyagiak alapján, szóval nem azért csinálják, mert pl el akarják adni a ruháimat hogy legyen mit enniük)

2017. máj. 2. 13:41
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
79%

Én is hasonlóan költöztem.

Mikor jöttem a páromhoz, mindig hoztam pár holmit, és amikor végleg kiléptem a házból, össz egy hátizsáknyi cuccom volt, irataim, a telóm, hozzá való cuccokkal, meg a jégkorim.

A könyveim meg pár ruhám ott maradt, ezt bánom, de ez van. :(

Te is beszéld meg valami barátnőddel, hogy nála parkoltasd a dolgaid, vagy jöjjön át és vigyen el ő x ruhádat - az ő táskájába nem nézhetnek bele, nem köteles kinyitni anyudéknak.

2017. máj. 2. 16:02
 22/37 anonim ***** válasza:
92%

Más szülők meg örülnek és büszkék lennének,hogy a gyerekük önálló lett........

Ez meg......milyen hozzáállás? Rettenetes.

A ruháidat ők vették. És? Nem követelhetnek rajtad mindent vissza, ők vállaltak téged , mint gyereket és az ezzel járó anyagi költségeket is.....Ezzel az erővel miért nem hányatják ki veled a kaját, vagy ne is húzd le a wc-t, mert a kaját is ők vették neked.

Hihetetlen,hogy ilyen emberek vannak. A költözés a lehető legjobb dolog, amit teszel, persze,ha van hová.

Szóval nem, nem tehetik meg! Mit is kezdenének amúgy a ruhákkal.

2017. máj. 2. 16:10
 23/37 anonim ***** válasza:
97%
Fajin "szüleid"lehetnek.
2017. máj. 2. 16:18
 24/37 A kérdező kommentje:

Van hová mennem, és el tudom majd tartani magam, de nem tudnék egy komplett új ruhatárat, telefont, könyveket, ilyesmiket megvenni magamnak még egy ideig, jelenleg suli mellett melózok részmunkaidőben, épp hogy megélek majd belőle.

Az off válaszokat nem igazán értem (mi lesz a cicákkal, meg hasonlók), de aki a kérdésre válaszolt, azoknak köszi!

2017. máj. 2. 17:20
 25/37 anonim ***** válasza:
4%
A lényeg, hogy a ruhákat, apróságokat el tudd vinni. Telefont tök olcsón lehet venni használtakat viszonteladónál. Lehet, hogy nem okos, de arra, amire való, jó (párom pl. rühelli az okostelefonokat, 3e Ft-ért vett régi típusút használtan, amikor az előző bedöglött, már 2 éve megvan neki, és működik)... ha a telefont elviszed, abból már bajok vannak.
2017. máj. 2. 17:29
 26/37 anonim ***** válasza:
95%

Barátokkal, ismerősökkel előre leszervezni, és amikor senki nincs otthon, mindent, de mindent elvinni. Előre bekészíteni kukazsákokat a szobába -ezek könnyebben rejthetőek, mint a dobozok-, srácoknak-lányoknak feladat kiosztva, ki mit és hol pakol, majd le a ház elé autóba, autókba, aztán mikor minden össze van szedve, ajtót bezárni, kulcsot a postaládába.

Okos, előzetes "haditerv" mellett az egész attak nem több mint egy óra, ha nem kell bútort cipelni.

2017. máj. 2. 20:25
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

Én először hordtam el a legszemélyesebb holmijaimat és utána jelentettem be. Ha valóban el tudod tartani magad, kevés cucc elég. Ruhából meg amúgy sem menő az a sok összevissza vacak, amit a szüleink vesznek, tapasztalat. Vegyél egy néhány normális ruhát magadnak.

A laptop meg a telefon (illetve minimum a rajtuk lévő adataid) meg végképp személyes dolognak minősülnek. Ha nem adják a telót, akkor a számok kiírása és adatok mentése után nyomj rá egy factory reset-et, ellenkező esetben az összes sms-edet és emailedet és minden magánszférádat el bírják olvasgatni a szüleid, aztán megszivatnak.

Ezzel a hozzáállással a szüleid már ellenséges személynek számítanak, ne adj esélyt hogy szivassanak.

Az én esetemben is balhés volt az elköltözés, de így 5év múlva már értelemesen tudok anyámmal beszélni. Szóval számíts balhékra.

2017. máj. 2. 20:49
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
ja igen ami kimaradt: iskolatáskával vagy ilyesmivel lehet jól elhordani a személyes holmit apránként ha pl. még egyetemista vagy.
2017. máj. 2. 20:50
 29/37 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2017. máj. 3. 00:05
 30/37 anonim ***** válasza:
39%
Úgy is elköltöznél, ha tudod hogy utána lehet nem is állnak veled szóba? Mert úgy néz ki ez fog történni.
2017. máj. 3. 01:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!