Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha elköltözök otthonról,...

Ha elköltözök otthonról, akkor megtehetik a szüleim, hogy mindenemet elveszik?

Figyelt kérdés

Megmondtam a szüleimnek, hogy el fogok költözni otthonról, amin ők nagyon kiakadtak, és megmondták, hogy akkor csak a laptopomat vihetem magammal (amit saját keresetből vettem magamnak), meg azt a ruhát, ami épp rajtam van, de azt is csak azért engedik, mert "jó fejek". Minden mást ők vettek nekem, szóval marad... Egy pólót, egy bugyit, egy fogkefét se várjak, hogy adnak..

Ezt megcsinálhatják? Mit tudok tenni ilyen helyzetben?

(elmúltam 18, és a szüleim a felső középosztályba tartoznak anyagiak alapján, szóval nem azért csinálják, mert pl el akarják adni a ruháimat hogy legyen mit enniük)

2017. máj. 2. 13:41
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
98%
Pakokj össze és menj. Ne jelentsd be. Nem kell sok cucc.
2017. máj. 2. 14:24
 12/37 anonim ***** válasza:
87%

Azt anyudat nem tudod elcsalni otthonról?? Nem szokott bevásárolni vagy sehova menni?? Elég hihetetlen. Vagy Hívd fel hogy pl a bankban ahova tartozik összeomlott a számítógépes rendszer és fáradjon be az adatok pontosítása,ellenőrzése végett 05.17.-én 9órakkor. Ekkor te meg szépen lelépsz minden mozdítható cuccoddal. Vagy te mondod neki hogy elmész egy távoli barátnődhöz ami kocsival legalább 1 óra hossza de te busszal mész és mondod neki hogy lekésted a buszt menjen érted. De ezt csak mondod neki közbe amíg ő "ment érted" szépen lelépsz.

Tényleg nwm tudom elhinni hogy anyád 0-24 365 otthon van.

2017. máj. 2. 14:27
 13/37 anonim ***** válasza:
28%

Komolyan, ebből megint 1 részlet maradt ki, kedves kerdező mi történt, hogy idáig fajultak a dolgok?

Nem hiszem, hogy egy épeszü szülő ilyet megcsinál, kivéve akkor ha Te valamit szeretnél es elköltözéssel fenyegetőzöl ha.nem kapod meg....

2017. máj. 2. 14:33
 14/37 Susulyka1124 válasza:
96%
Milyen állapotok lehetnek ott, ha itt kérsz segítséget? Barátaid mit mondanak? Te mit gondolsz? Elfajulhat annyira a dolog, hogy problémát jelenthet az ha tényleg engedélyük nélkül elviszed a dolgaidat? Igen, ez a te állításod, nyilván okod van hogy megkérdezted, de mit mondanának ők?
2017. máj. 2. 14:39
 15/37 anonim ***** válasza:
13%
A ruhaidat elviheted, meg nyilván a fogkefedet is, de Pl szekrény, asztal, tv ne jusson eszedbe, ha nem a te keresetedbol vetted, mert az nem a tiéd, max te használod. Simán feljelenthetnek lopasert
2017. máj. 2. 14:43
 16/37 A kérdező kommentje:

Előbb ér haza, mint én, és addigra elintéz minden ügyet a városban. Nincs otthon 24/7.

Ez kicsit hosszú sztori, de a lényeg, hogy soha az életben nem volt jó viszonyunk. Egymással sincsenek igazán jóban, az "otthon" már bő 10 éve csak veszekedést jelent. Velem meg mindig szabadon veszekedhettek, hiszen "gyengébb" vagyok náluk, meg lehet ugráltatni engem fölöslegesen, ha pedig elköltözök, akkor ez megszűnik. Lényegében ennyi.

2017. máj. 2. 14:47
 17/37 A kérdező kommentje:
Bocsi, elcsúsztak a számok a válaszomban, de szerintem érthető, hogy melyik kinek szól.
2017. máj. 2. 14:48
 18/37 anonim ***** válasza:
90%

Honnan ér elöbb haza??? Nem tudsz kivenni egy nap szabit suliból vagy munkahelyröl?? Vagy beteget jelenteni??

Tudod mit megis értem öket hogy nem akarják hogy elmenj otthonról ha ilyen muja vagy hogy ezt nem tudod megcsinálni.

2017. máj. 2. 14:50
 19/37 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem amit még meg lehet próbálni, az egy-két cucc eladása. Nem az összes, hogy ne legyen látványos, suli/munkahely közelbe személyes átvételt beszélsz meg.

Amúgy szerintem ha megoldod, hogy el tudd vinni a cuccokat, akkor a rendőrség kb. körberöhögi őket. Beteget jelentesz, háziorvosnál kikéred a táppénzes papírt / igazolást, és egy hétköznap délelőtt kicuccolsz. Nyilván drágább, értékesebb cuccokat ne, mert abból csak a baj lesz, de ruhanemű, fogkefe, tusfürdő ilyenek miatt nem lesz belőle macera. Ha picsognak, azt mondod nekik, mehetnek a rendőrségre nyugodtan.

2017. máj. 2. 14:59
 20/37 anonim ***** válasza:
9%

És hogy akarsz elköltözni?

Van jövedelmed és teljesen el tudod magad látni, vagy költözöl de kellene a szülői támogatás?

Mert ha az első opció van, akkor tök mindegy, egy táska cuccal ellehet indulni, fogkefe, fogkrém lehet venni....

De én nem gondolom komolybak ezt az egeszet, mert ga tenyleg olyan xar lenne a helyzwt.mar leptel volna....

2017. máj. 2. 14:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!