Üdv mindenkinek! Mit tegyek ha úgy érzem hogy a páromnak fontosabb az első szülött gyermeke mint én és a kisbabánk?
Minek vagy vele egyáltalán? Minek szültél neki gyereket? Már tudnod kellett hogy milyen.
Én biztos nem lennék együtt egy ilyen k.csöggel már bocsánat.
Az meg hogy a másik gyereke így viselkedik (elmondja mindenféle rossz apának ha nem ad pénzt) az az ő hibája.
Hát benne vagy a csapdában, rendesen. Korábban nem láttad, hogy ez a helyzet? Én biztosan nem szültem volna ilyen embernek, akinek sem a gyereke, sem a volt párja nem fogadja el, hogy tovább éli az életét. Levegőnek néz, és oda akar költözni? Azért ez nem így működik. Én nem engedném odaköltözni, nem áldoznám fel a saját, és a gyerekem normális életét emiatt. Különben meg mi az, hogy 14 évesen nem jár iskolába? Tanköteles. Az apja meg jó nagy hülye, ha ennyi pént ad neki, főleg a a gyerek követelőzik. Az oké, hogy köteles a gyerek ellátásáról gondoskodni, gondolom, fizet gyerektartást, de a többi pénzt tőletek veszi el.
A te életed, én nem láthatok bele, de én a helyedben elkezdeném a menekülési tervet, és inkább egyedül nevelném a gyerekemet, mint egy ilyen helyzetben. Gondolj már bele, ennek sosem lesz vége. Majd később jogsi meg kocsi kell a gyereknek, meg lakás, bulik, ha már most követelőzik, később ez csak még cifrább lesz.
Menekülj!
Lehet normálisan is együtt élni az első házasságból származó gyerekkel, és normális kapcsolatot kialakítani az ex-szel, de ez ami most nálatok van, ez nem az.
Hát egy kicsit mintha semmibe venne a párod, ezt te is érzed.
Én visszazavarnám az exéhez, főleg ha téged hibáztat azért, mert elváltak, költözzön csak vissza, a nő is boldog lesz, és akkor az első gyerekével is megfelelően törődhetne.
Igaz, én csak kívülről látom a helyzetet,és nincsenek érzelmeim, így nekem könnyű :-)
Mi lenne, ha vázolnád neki a fenti megoldást? Elmenne? Ha igen, akkor nem is szeret igazán.
Nők jönnek, mennek, de a gyereke örökké a gyereke marad. Ennyi.
Akkor is tudtad, hogy van egy fia, mikor összejöttetek. Az sehol sincs megírva, hogy csak az anyával élhet válás után!
A párod pocsék apa. Te is jónak tudtál gyereket szülni. Most vagy elfogadod ezt a helyzetet, vagy szeded a sátorfádat. Más választás nincs.
Nagyon sajnálom a helyzeted és a babád helyzetét.
Szerintem adj neki ultimátumot. Attól talán észhez tér. Ha pedig nem... Akkor ne nagyon építsd a jövődet vele.
Én azért kicsit sajnálom azt a 14 évest, gondolj csak bele, az anyja elvégzett rajta egy agymosást (apád szemét, jár neked a pénz stb.) aztán pedig kib@ssza otthonról, menjem máshova lakni. A gyerek úgy érzi nem kell az anyjának, mer a pasik fontosabbak. Úgy érzi, az apjának se kell, mert új család, új gyerek.
Mindezt figyelembe is véve nagyon nincs rendben, ahogy az a gyerek viselkedik. Mintha senki nem nevelte volna, csak felhasználják a szülei egymás ellen. Talán valakinek le kellene ülni, és beszélni vele, ha kell szakemberhez vinni, és akkor talán rendeződik a helyzet.
Viszont ez nem a te dolgod. Ebben a történetben te a legrosszabb helyzetben vagy, és sehogy sem jössz jól ki belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!