Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Üdv mindenkinek! Mit tegyek...

Üdv mindenkinek! Mit tegyek ha úgy érzem hogy a páromnak fontosabb az első szülött gyermeke mint én és a kisbabánk?

Figyelt kérdés
2éve vagyunk együtt, együtt élünk és mióta megszületett a kisbabánk többet törődik a 14éves fiával aki 1éve nem jár iskolába 30-80ezer Ft ot kér mert hogy neki az jár mert ha nem ad neki a párom akkor rossz apa meg mindennek elmondja hogy rossz ember stb. persze az iskola nem szól a gyámügynek! És most a drága anyukája kitalálta hogy éljen velünk a gyerek mert ő nem bír vele persze hozzá teszem hogy azt mondta a gyereknek hogy miattam mentek széjjel meg elég csúnya dolgokat mondott rólam miközben nem is ismer! Ha egy társaságban vagyunk akkor a páromnak szinte én nem is létezem se a közös gyermekünk. ha ezt szóvá teszem akkor össze veszünk rajta pedig csak rosszul esik a volt párjának a 8. pasija van őket elfogadta engem meg nem pedig soha meg nem bántottam hozzám se szól levegő vagyok számára. Sőt még a kistestvérét se akarja elfogadni pedig ő nem tehet semmiről. Persze elsőnek a mamához megy lakni hogy megnézzük hogy viselkedik szót fogad e egyáltalán! Nem tudom hogy mit csináljak ha esetleg ide fog költözni hozzánk hogy viselkedjek? Úgy fogok élni a saját házunkban ahol eddig nyugodtan éltünk mint a vendég lennék? Párom természetesen a fiát védi velem szembe is pedig én nem akarok rosszat csak egy kis tiszteletet!
2017. ápr. 27. 13:42
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
89%

Minek vagy vele egyáltalán? Minek szültél neki gyereket? Már tudnod kellett hogy milyen.

Én biztos nem lennék együtt egy ilyen k.csöggel már bocsánat.

Az meg hogy a másik gyereke így viselkedik (elmondja mindenféle rossz apának ha nem ad pénzt) az az ő hibája.

2017. ápr. 27. 13:50
 2/41 anonim ***** válasza:
86%

Hát benne vagy a csapdában, rendesen. Korábban nem láttad, hogy ez a helyzet? Én biztosan nem szültem volna ilyen embernek, akinek sem a gyereke, sem a volt párja nem fogadja el, hogy tovább éli az életét. Levegőnek néz, és oda akar költözni? Azért ez nem így működik. Én nem engedném odaköltözni, nem áldoznám fel a saját, és a gyerekem normális életét emiatt. Különben meg mi az, hogy 14 évesen nem jár iskolába? Tanköteles. Az apja meg jó nagy hülye, ha ennyi pént ad neki, főleg a a gyerek követelőzik. Az oké, hogy köteles a gyerek ellátásáról gondoskodni, gondolom, fizet gyerektartást, de a többi pénzt tőletek veszi el.

A te életed, én nem láthatok bele, de én a helyedben elkezdeném a menekülési tervet, és inkább egyedül nevelném a gyerekemet, mint egy ilyen helyzetben. Gondolj már bele, ennek sosem lesz vége. Majd később jogsi meg kocsi kell a gyereknek, meg lakás, bulik, ha már most követelőzik, később ez csak még cifrább lesz.

Menekülj!

Lehet normálisan is együtt élni az első házasságból származó gyerekkel, és normális kapcsolatot kialakítani az ex-szel, de ez ami most nálatok van, ez nem az.

2017. ápr. 27. 13:55
 3/41 A kérdező kommentje:
Az elején nem volt ilyen a párom se többet voltunk együtt nem is kereste annyira a fiát de mióta a kicsi megszületett minden megváltozott azt mondta többet kell törődni a fiával hogy ne érezze hogy el van hanyagolja ez eddig oké csak meg már azt se közli velem ha fiával találkozik azt mondja dolgozni megy közben mennek moziba meg kajálni
2017. ápr. 27. 13:57
 4/41 anonim ***** válasza:
54%

Hát egy kicsit mintha semmibe venne a párod, ezt te is érzed.

Én visszazavarnám az exéhez, főleg ha téged hibáztat azért, mert elváltak, költözzön csak vissza, a nő is boldog lesz, és akkor az első gyerekével is megfelelően törődhetne.

Igaz, én csak kívülről látom a helyzetet,és nincsenek érzelmeim, így nekem könnyű :-)

Mi lenne, ha vázolnád neki a fenti megoldást? Elmenne? Ha igen, akkor nem is szeret igazán.

2017. ápr. 27. 14:01
 5/41 anonim ***** válasza:
84%
Ne aggódj, hamarosan a 3. feleséghez viszi a kamasz fiát.
2017. ápr. 27. 14:03
 6/41 anonim ***** válasza:
46%

Nők jönnek, mennek, de a gyereke örökké a gyereke marad. Ennyi.

Akkor is tudtad, hogy van egy fia, mikor összejöttetek. Az sehol sincs megírva, hogy csak az anyával élhet válás után!

A párod pocsék apa. Te is jónak tudtál gyereket szülni. Most vagy elfogadod ezt a helyzetet, vagy szeded a sátorfádat. Más választás nincs.

2017. ápr. 27. 14:03
 7/41 anonim ***** válasza:
94%

Nagyon sajnálom a helyzeted és a babád helyzetét.

Szerintem adj neki ultimátumot. Attól talán észhez tér. Ha pedig nem... Akkor ne nagyon építsd a jövődet vele.

2017. ápr. 27. 14:07
 8/41 anonim ***** válasza:
65%

Én azért kicsit sajnálom azt a 14 évest, gondolj csak bele, az anyja elvégzett rajta egy agymosást (apád szemét, jár neked a pénz stb.) aztán pedig kib@ssza otthonról, menjem máshova lakni. A gyerek úgy érzi nem kell az anyjának, mer a pasik fontosabbak. Úgy érzi, az apjának se kell, mert új család, új gyerek.

Mindezt figyelembe is véve nagyon nincs rendben, ahogy az a gyerek viselkedik. Mintha senki nem nevelte volna, csak felhasználják a szülei egymás ellen. Talán valakinek le kellene ülni, és beszélni vele, ha kell szakemberhez vinni, és akkor talán rendeződik a helyzet.

Viszont ez nem a te dolgod. Ebben a történetben te a legrosszabb helyzetben vagy, és sehogy sem jössz jól ki belőle.

2017. ápr. 27. 14:08
 9/41 A kérdező kommentje:
A lakás már meg van! Nem hagynám el soha mert megőrülnék nélküle! Jó apa ő megértem én őt is sose kérném hogy mondjon le a fiáról csak egy kis tiszteletet akarok a fiától hisz nem én vagyok az oka hogy széjjel mentek hanem az anyja! De mit csináljak hogy elfogadjon egy ilyen gyerek? Persze tudtam hogy van fia az elején semmi baj nem is volt csak az anyának nem tetszett hogy mi boldogok vagyunk ő meg nem!
2017. ápr. 27. 14:10
 10/41 anonim ***** válasza:
89%
Én lépnék, le.Ez jobb nem lesz.Feléd semmi tisztelet, szeretet nincs a párodban.Még őszinteség sincs benne.Felnőtt ember, a jelleme kialakult, változni nem fog.
2017. ápr. 27. 14:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!