A baba születése után megbékül? Mit tehetnék, hogy ne legyen ennyire a baba ellen?
34 hetes terhes vagyok.
Mindenki örül a babának, kivéve apukám...
Van már egy diplomám, de elkezdtem egy elég nehéz egyetemet, 2 félévem már megvolt a 10-ből, mikor terhes lettem. Nem akartam olyan anyuka lenni, aki az egy éves babát bébiszitterre, nagyszülőkre bízza és folyamatosan az iskolában van, vagy tanul otthon, ezért abbahagytam. Alapból nehéz szak, teljes embert igényel. Lehet majd levelezőn elvégzem, ha a lányunk 4-5 éves lesz, de addig nem szeretnék nagyobb projektbe kezdeni.
Apukám ezt nehezen fogadta, merthogy nem ezért taníttatott, fizette a különóráimat, a külföldi tanulmányaimat, hogy aztán félbehagyjak mindent a baba kedvéért... Mindenki mondta, hogy ez biztosan csak a kezdeti sokk, hiszen nem terveztünk babát a párommal, szóba sem került soha és apa még 23 éves létemre is úgy kezelt, mint egy kislányt.
Én is abban reménykedtem, hogy idővel megenyhül, de nem így lett. Ami azért is rossz, mert régen nagyon jó volt a kapcsolatunk, most meg örülök, ha 2-3 hetente beszélünk pár percet. Régen rengeteg volt a közös program, utazás, vagy akár egy gyors ebéd, ha már nem fért bele. Most ezek teljesen eltűntek, és érződik rajta a sértettség.
Igen, engem is meglepett ez a negatív hozzáállás, miközben az egész családunk örült a hírnek és sosem kaptam meg senkitől azt, hogy "semmit nem értem el".
Meg azt sem értem, hogy miért gond, ha egy szülő támogatja a gyerekét, mikor megteheti. Nekünk kb. az összes barátunkat a szülei segítették, vagy még most is segítik őket és ebből sehol nem volt probléma, nálunk sem a lakással van a gond most.
Mi sem fogjuk majd azt mondani a gyerekünknek, ha 18-19 éves lesz, hogy "felnőttél, menjél, amerre akarsz", vagy betenni egy lepukkant kollégiumba, hogyha megengedhetjük magunknak, hogy vegyünk neki egy jobb lakást, amit az otthonává tehet.
Igen, van diplomám és 21 éves korom óta dolgozom is folyamatosan.
De persze ez semmi, az itteni válaszolók nagy része biztosan sokkal több mindent ért már el!:)
Okés, ha dolgozol, semmi gond, akkor nem kell hisztizni. Apud megbékél, hidd el... max. veled nem tartja a kapcsolatot, mert úgy érzi, becsaptad - valahol jogosan.
A nyelvvizsgára meg ne legyél oda, azt minimális plusz ráfordítással bárki le tudja tenni :)
"Mellette lakás, autó hitelmentesen (mind az én nevemen, a férjemnek nincs semmi köze ezekhez).
Na, akkor felnőtt nő vagy, és viselkedj így. Apuka meg fog békülni, nINCS más választása. Nem az ő döntése. Gyereket mi szülünk, az unoka jön. Mondom ezt 32 évesen.
Nyilván minden megerősítés nélkül tisztában vagy azzal,hogy milyen kiváltságos és szerencsés helyzetben vagy ami az anyagiakat jelenti. Mint ahogy tudhatod azt is,hogy ma Magyarországon a fiatalok többségének nemhogy az egyetemét,albérletét, de még sokszor az étkeztetését sem tudják finanszírozni. Lehet te azért vagy ellenséges apukáddal,mert nem fogod fel teljes mértékben azt amit neked nyújtott életed során. Lehet ő fiatal korában szegénységben élt, lehet minden fillérért meg kellett dolgoznia és nem csak elé tették.
Írásod alapján nem csak elit családból,de elit környezetben is élsz,tehát mondhatni részben egy luxusburokban éltél és nem érted, hogy milyen amikor valaki szinte mindenét feláldozza a másikért és a feláldozó személy nem látja ennek gyümölcsét.
Nem azzal van baj, hogy te gyereket szültél és nem arról,hogy apud nem örülne az unokának,hanem a fent említett okok miatt és még a te félvállról vett hozzáállásodról az életedet illetően.
Büszkének megértem hogy büszke vagy, de ne feledd hogy ne szállj el magadtól. Én majdnem hogy mélyszegénységből jöttem, családtagjaim egyike sem diplomás, nekem soha senki nem tudott egyetlen magán órát sem finanszírozni mégis büszke vagyok rájuk. Apám halála után anyám egyedül nevelt rokkant nyugdíjból.Én is elértem a nyelvtudást,folyékonyan beszélek angolul amit otthon angol nyelvű dokumentumfilmek nézéséből tanultam leginkább autodidakta módon, kutatónak tanulok,habár én egy olcsó, lepukkadt koleszban élek.Mindent autodidakta módon értem el szinte nulla anyagi háttér nélkül. Sokszor találkoztam az egyetemen olyan emberekkel mint te,akik igazából semmit sem értékeltek igazán,mert aranytálcán mindent eléjük toltak. Lehet ki kellett volna hacsak egy kis időre is "próbálnod" a puritán életet, mondjuk egy olcsó albérletbe menni,vagy koleszba. Én hallottam olyan tehetős szülőkről akik nem finanszíroznak mindent a gyereküknek azért hogy jobban értékelje a munkát, a szegényebb embereket hogy így jobb emberré váljanak.
Én azt mondom hogy próbálj apukád helyébe képzelni magad és képzeld el ha a te gyereked hasonlóan cselekedne mint most te akkor mit szólnál hozzá.
Amúgy jegyezd meg szerintem,hogy nem másoknak hanem magadnak tanulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!