Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért várják ezt el tőlem 17...

Miért várják ezt el tőlem 17 évesen?

Figyelt kérdés

Miért várják el tőlem a szüleim, hogy egyedül utazzak 17 évesen 2500km-t, amikor a testvéremet meg háztól-házig viszik, aki lassan 20 éves?

Engem kevésbé szeretnek?

Részletesebben:

Angliában élünk anyámmal, bátyám meg Magyarországon él apámmal. Mindketten évente járunk a másik szülőhöz 1-2 hónapra évente.

Csak az a gondom, hogy a saját utamat is én fizetem a félretett kis pénzemből ami egyébként ruhákra, suliba járásra kellene.

Nem dolgozom, tanulok.

Bátyám lassan 20, se szakmája, se munkája de még csak iskolába se jár/járt. Bár az utóbbi 1-2 hónapba lett valami munkája.

Neki mégis állják 100%-osan az útját, háztól viszik kocsival reptérig, majd másik reptértől megint viszik haza, ami úgy 250km.

Tőlem elvárják, hogy buszozzak el egyedül reptérig, de majd még Pestről is keveredjek el valahogyan 250km-re apámhoz.

Kérdeztem apámat, "nem tudom az utat, nem akarok menni"

De a 20 éves tesómat most is hozta-vitte mindkét szülő. (Rendesen az ellenörző kapuig is elkísérték, majd másik szülő várta a másik reptér kijáratánál.)

Azt sem tudom, hogy egyáltalán repülhetek-e ennyi idősen..

Miért különcködnek velem a szüleim és miért nem segítenek, amikor a tőlem 3 éves bátyámnak meg mindent a pics@ja alá tesznek?

Már tettem meg ezt az utat, de most 2 teljesen ismeretlen reptérről repülnék, mert az olcsóbb. Egyikensem voltam még. (Ráadásul most ez a reptér ahova repülök most még nem is Magyarország hanem Erdély. Onnan kell majd még eljussak valahogy 250km-et Magyarorazági városunkba.)

2017. ápr. 26. 11:20
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
94%
Egyértelmű. Nem fontos apádnak, hogy odamenj, vagyis pont letojja hogy ott vagy-e vagy nem.
2017. ápr. 26. 15:53
 32/35 anonim ***** válasza:
30%

Ne érts félre, nincs igazuk a szüleidnek, szemétség, amit csinálnak, de ahelyett, hogy itt siránkozol, már találhattál volna munkát. Ugyanis Angliában szeretik a diákokat, hétvégente akár pár órára is eljárhatnál.

Manchesterből közvetlen Ryanair járat van 1,5 hónap múlva, még most is 60 font, de ha 8-9 héttel előbb foglalod le, még kedvezőbb. Sheffieldbe vagy Leedsbe számoljunk 10 fontot, hogy eljuss, onnan Manchester reptere megint 10. Budapesti reptérről 700 forint pályaudvarig, onnan legyen 5000 Békéscsaba, majd a te városodba 3000-ből gondolom eljutsz. Kb. 100 font, ennyit mondjuk szombat, vasárnap 4-4 órával egy hónap alatt röhögve összeszedhetnél.

2017. ápr. 26. 16:05
 33/35 A kérdező kommentje:

#32 Nem tudom lefoglalni előre a jegyemet, mivel nem tudom mikor megyek. A tanáromtól függ, mikor mehetünk.

A másik meg, nem azon van a hangsúly, hogy nem tudom kifizetni vagy hogy hogyan juthatnék haza. Hanem azon, hogy a tesómnak miért állják, nekem meg nem.. Amikor ő elvileg dolgozik is jelenleg, én nem mivel az iskola mellett nekem nem férne meg, annyi dolgom van. Ráadásul nyakamon az évvége, itt a 30 óra gyakszi, kismillió dolgozat.

2017. ápr. 26. 16:57
 34/35 anonim ***** válasza:
50%
Azt meg már a 30 válaszból többen is megírták, hogy mert kivételeznek vele. Hogy azt miért teszik, csak ők tudják (ha tudják). Itt senki nem fogja tudni, lehet 1000 tipp, de a valódi ok lehet az 1001-ik.
2017. ápr. 26. 17:11
 35/35 anonim ***** válasza:
54%

"Apámmal beszéltem, azt mondta gondolkozzak, találjak ki valamit és oldjam meg.."

"Kérdeztem apámat, "nem tudom az utat, nem akarok menni"

Ezek után én is kijelenteném, hogy nem akarok erre feleslegesen pénzt pazarolni, nem is tudom az utat, nincs is kedvem hozzá, nem megyek. Pont. Ha apád ennyire telibe sz@rja az egészet, és effektíve nem is érdekli, hogy mész-e vagy sem, ő pedig hozzátok nem is megy, akkor nem tudom, hogy miért kell ezt erőltetni. Hagyd a francba az egészet. Anyudnak is legyél őszinte, hogy nem akarsz menni, meg apádnak ku rvára mindegy, hogy mész-e vagy sem, nem is segít semmiben. Én ezek után, mondjanak csak akármit, nem mennék. Ha apád kíváncsi rád, majd meglátogat. Ha nem, akkor nem. Kész.

2017. máj. 2. 08:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!