Miért várják ezt el tőlem 17 évesen?
Miért várják el tőlem a szüleim, hogy egyedül utazzak 17 évesen 2500km-t, amikor a testvéremet meg háztól-házig viszik, aki lassan 20 éves?
Engem kevésbé szeretnek?
Részletesebben:
Angliában élünk anyámmal, bátyám meg Magyarországon él apámmal. Mindketten évente járunk a másik szülőhöz 1-2 hónapra évente.
Csak az a gondom, hogy a saját utamat is én fizetem a félretett kis pénzemből ami egyébként ruhákra, suliba járásra kellene.
Nem dolgozom, tanulok.
Bátyám lassan 20, se szakmája, se munkája de még csak iskolába se jár/járt. Bár az utóbbi 1-2 hónapba lett valami munkája.
Neki mégis állják 100%-osan az útját, háztól viszik kocsival reptérig, majd másik reptértől megint viszik haza, ami úgy 250km.
Tőlem elvárják, hogy buszozzak el egyedül reptérig, de majd még Pestről is keveredjek el valahogyan 250km-re apámhoz.
Kérdeztem apámat, "nem tudom az utat, nem akarok menni"
De a 20 éves tesómat most is hozta-vitte mindkét szülő. (Rendesen az ellenörző kapuig is elkísérték, majd másik szülő várta a másik reptér kijáratánál.)
Azt sem tudom, hogy egyáltalán repülhetek-e ennyi idősen..
Miért különcködnek velem a szüleim és miért nem segítenek, amikor a tőlem 3 éves bátyámnak meg mindent a pics@ja alá tesznek?
Már tettem meg ezt az utat, de most 2 teljesen ismeretlen reptérről repülnék, mert az olcsóbb. Egyikensem voltam még. (Ráadásul most ez a reptér ahova repülök most még nem is Magyarország hanem Erdély. Onnan kell majd még eljussak valahogy 250km-et Magyarorazági városunkba.)

Énis fiú vagyok. Szóval nem értem a különcködést.
Gyerektartás? Ne viccelj:D
Apámtól egy telefonhívást sem kaptam születésnapomkor, nem hogy gyerektartást küldjön...
Szóval nem ő a fő oka, hogy menni akarok oda "nyaralni". (Részben csak) Inkább a honvágy, család és barátok miatt.
Pénzem is elég vicces módon van.
Van egy ismerősöm aki egyébként tehetősebb, de sose hord magával annyi pénzt. Egyszer kért kölcsön tőlem pár fontot, majd mindig kerekítve adogatta vissza. Azóta már ott tartunk, hogy heti szinten kér tőlem és önszántából tesz rá "kamatot". Szóval neki köszönheten a spórolt pénzem. Csak azt nem tartom jogosnak, hogy ezt a pénzt olyan utazásra kell költsem, amit a testvérem eleve megkap ingyen. (De nem gond hogy alig van ruhám stb, a gyűjtött pénzemnek úgyis az lesz a sorsa hogy magamnak fizetem az utat.
#21 Próbáltam Debrecent, viszont Angliából ha jól tudom csak Londonból megy oda járat. Viszont Londontól is majdnem 400km-re lakom ami túl sok..
Ja meg a pénzemet mással is megtoldottam néhányszor, úgymond "befektettem". Bár ez nem tartozik ide amúgyse, szóval nem részletezem.
Ami pénzem most van, az apám nélkül is meglenne, szóval nem töm engem pénzzel.
Ha így lenne, akkor nem panaszkodnák és szívesen kifozetném belőle a jegyemet.

Na jó, nem hülyéskedek (és eddig sem hülyéskedtem):
Kérdésed abból áll miért várják el, hogy egyedül utazz, meg hogy a szüleid kinyalják a bátyád seggét.
Most akkor Te akarsz nyaralni menni vagy ők köteleznek, hogy menj és álld az utazás költségeit?
Azt eléggé túlzásnak érzem, hogy a szüleid elvárják tőled, hogy teremtsd elő a semmiből az utazásod árát apádhoz. Remélem, ezt te sem gondoltad komolyan, hogy ha arra köteleznének téged, hogy menj az apádhoz, nem fizetnék ki az utat. Inkább azt tudom elképzelni, hogy egyszerűen most nem férne nekik bele az utazásod, de akkor mondták volna, hogy bocsi, most nem lehet, egy nyár kimarad, de jövőre mindenképpen mehetsz "nyaralni". Vagy azt, hogy tudja apád, hogy nem igazán kedveled és nem miatta mész, akkor meg érted, minek fizessen azért hogy ne is lásson.
Félre ne érts, nem adok nekik igazat. Nem, ha köteleznek, hogy utazz, akkor nekik kéne állni. Ha viszont Te akarsz nyaralni és ők nem tehetik meg, hogy kifizessenek egy utat Anglia és Mo. között azt 17 évesen meg kéne érteni. Az útvonalat meg Te választottad, no komment.
#25 Akkor bátyámnak miért állják? Pedig ő nem is akart jönni, csak azert jön hogy lehúzzon itt is mindenkit.
Meg apám is szeretné nagyon hogy lásson, csak lusta. Anyám is szeretné hogy hazamenjek a rokonokhoz, viszont ugy van vele gondolom, ha úgyis van pénzem akkor fizessem én..

Akkor meg ne hagyd annyiban.
Rossz, ha már 17 évesen azért kapsz negatív megkülönböztetést, mert élelmes vagy és van pénzed. De mindenképp beszélj a szülőkkel, nem te tehetsz róla, hogy okosabb vagy és ami jár az jár.
Az amúgy nem megoldható, hogy úgy érj oda az egyik reptérre, amikor a bátyád is? Így nem kell kétszer utazniuk és neked sem kell buszozni/taxizni. Persze akkor nem az olcsóbb útvonalon mész, de remélem, nem is kell, mert jobb belátásra térnek a szüleid.
#29 Sajnos nem, mivel teljesen más időközönként járunk mivel nekem iskola van :/
Testvérem most volt itt kint, én meg másfél hónap múlva megyek.
Nem is lett volna gond az utazásommal, mert ha nem fizetik akkor nem fizetik. Nem tudok mit tenni, viszont én akkor is haza akarok látogatni, szóval legfeljebb fizetem a sajátom. Ezért kerestem az olcsóbb megoldásokat. Viszont ahogy apámra ráírtam, hogy az otthoni reptértől való hazajutást tudná e állni, azt mondta hogy nem jó a szeme, nem látja az utat, nincs is kocsija, régen volt Kolozsváron úgyhogy nem emlékszik..
(Mégis egy hete elment a tesómért)
Meg amúgy is, nem hiszem hogy a milliárdos rokonjai nem szánnák meg egy kölcsön kocsival pár órára.. Ha akar akkor tud szerezni kocsit, volt rá példa többször is amikor a tesómért kellett menni.
A beszelgetésünk azzal zarult hogy "Gindolkozz, majd kitalálsz valamit hogy hogy legyen"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!