Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért várják ezt el tőlem 17...

Miért várják ezt el tőlem 17 évesen?

Figyelt kérdés

Miért várják el tőlem a szüleim, hogy egyedül utazzak 17 évesen 2500km-t, amikor a testvéremet meg háztól-házig viszik, aki lassan 20 éves?

Engem kevésbé szeretnek?

Részletesebben:

Angliában élünk anyámmal, bátyám meg Magyarországon él apámmal. Mindketten évente járunk a másik szülőhöz 1-2 hónapra évente.

Csak az a gondom, hogy a saját utamat is én fizetem a félretett kis pénzemből ami egyébként ruhákra, suliba járásra kellene.

Nem dolgozom, tanulok.

Bátyám lassan 20, se szakmája, se munkája de még csak iskolába se jár/járt. Bár az utóbbi 1-2 hónapba lett valami munkája.

Neki mégis állják 100%-osan az útját, háztól viszik kocsival reptérig, majd másik reptértől megint viszik haza, ami úgy 250km.

Tőlem elvárják, hogy buszozzak el egyedül reptérig, de majd még Pestről is keveredjek el valahogyan 250km-re apámhoz.

Kérdeztem apámat, "nem tudom az utat, nem akarok menni"

De a 20 éves tesómat most is hozta-vitte mindkét szülő. (Rendesen az ellenörző kapuig is elkísérték, majd másik szülő várta a másik reptér kijáratánál.)

Azt sem tudom, hogy egyáltalán repülhetek-e ennyi idősen..

Miért különcködnek velem a szüleim és miért nem segítenek, amikor a tőlem 3 éves bátyámnak meg mindent a pics@ja alá tesznek?

Már tettem meg ezt az utat, de most 2 teljesen ismeretlen reptérről repülnék, mert az olcsóbb. Egyikensem voltam még. (Ráadásul most ez a reptér ahova repülök most még nem is Magyarország hanem Erdély. Onnan kell majd még eljussak valahogy 250km-et Magyarorazági városunkba.)

2017. ápr. 26. 11:20
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

Meg ha Kolozsvárról el is keveredek valahogyan, akkor még ott van a visszaút is. (Meg gondolom szűkös lenne a pénztárcámnak is ez az ide-oda utazgatás, főleg hogy nincs magyar diákom amivdl fél áron utazhatnék. De semmi gond! Múlt nyáron is megelőlegezte nekem anyám aztán fizethettem vissza valahogy.)

Egyebként szeretnék menni. Ha testveremnek jár a "nyaralás", akkor nekem is már..

Meg honvágyam van amúgy is, szóval nem szeretnék itthon maradni.

2017. ápr. 26. 11:44
 12/35 anonim ***** válasza:
93%

Elég durva kivételezés, az okát mi nem tudjuk megmondani neked. A szüleidtől kellene megkérdezned, hogy mégis mire fel ez a látványos, ordítóan hatalmas megkülönböztetés.

Mondjuk ha nekem kéne 17 évesen a saját zsebpénzemből szülőt látogatni, lehet megmondanám, hogy bocs, de nem nem megyek, mert a kevés pénzemet, ami suliba járásra is kell, nem fogom repülőjegyekre költeni, mert nem fér bele. Aztán lehet, észreveszik magukat.

2017. ápr. 26. 11:46
 13/35 A kérdező kommentje:

#12 Köszi a kedves szavakat.

Régebben kocsival jártam, aki háztól-házig szállít személyeket. A 7. út ingyenes volt, én már 6-ot leutaztam. Már morzsoltam a tenyerem és örültem neki hogy van egy ingyen utam és talán karácsonyra hazamehetek. Áh nem, anyám nekiadta a testvéremnek az ingyenes utamat.

Egyébként ha említem anyámnak, hogy mi ez a kivételezés, akmor szimplán csak kinevet a család hogy te így jártál. Többször is előfordult már, hogy panaszkodtam.

Apámat meg még csak nem is érdekli.

2017. ápr. 26. 11:50
 14/35 anonim ***** válasza:
86%
Miert Romaniaba mesz, ha Magyarorszagon elnek? Egyszerubb lenne oda repulni, mint Romaniabol hazakeveredni. Ott iszonyatosan rossz a tomegkozlekedes! :S Legtobb helyen jobban jarsz, ha taxit hivsz, nem draga, csak idegolo, hogy a tomegkozlekedes nem a legjobb.
2017. ápr. 26. 11:53
 15/35 anonim ***** válasza:
73%

Pedig tényleg két eset lehetséges, vagy a kettő egyszerre:

1, talpra esettebbnek gondolnak

2, egyszerűen nem érdekli őket, kevésbbé szeretnek (sajnos van ilyen is)

Az jó, hogy nővéredre számíthatsz. Kár, hogy pont a könnyebbik részében tud segíteni. Szerintem a szülők nem gondolták ezt eléggé át. Javaslom beszélj velük még egyszer, még a járt útvonalon csak-csak elvárható lenne, hisz ezerszer végigcsináltátok egyik szülővel, csak menne már egyedül is. Így viszont... Elég gáz. Ha az nem opció, hogy lemondod, mert akármit mondanak, te igy nem indulsz útnak, akkor javaslom neten ellenőrizz mindent, hogy mit merre találsz. Google térkép jól jöhet, meg egy jó térképes alkalmazás telefonra. Hidd el, később neked ez jobb lesz, hogy önálló leszel és feltalálod magad, de tudom milyen rosszul esik, ha mindkettőtöket/hármótokat "ugyanannyira" szeretnek.

Sok sikert, remélem, sikerül megbeszélned anyuddal és apuddal.

2017. ápr. 26. 11:54
 16/35 A kérdező kommentje:
#14 Azért mert rákényszerülök, mert oda fele annyiba kerül a jegy, mint Budapestre. Meg a lakóhelyünk ugyanolyan messze van Budapesttől, mint Kolozsvártól. Nagyjából a táv ugyanaz szóval ezért döntöttem erdély mellett..
2017. ápr. 26. 11:55
 17/35 anonim ***** válasza:
90%

Én simán megmondanám, hogy a félretett kis pénzemet nem vagyok hajlandó repülőjegyre (majd vonat/buszjegyre) költeni, mert ez nem fér bele a költségvetésbe. Ha apád annyira látni akar, jöjjön el ő. Pont.

Kényszeríteni nem kényszeríthetnek, hogy menj.

2017. ápr. 26. 11:58
 18/35 anonim ***** válasza:
73%

Busz/vonat menetrend. Itt kitudod keresni és jegyet foglalni.

[link]

[link] - Bár itt nincs közvetlen járat békéscsabára.

De akár ezt is felhívhatod: [link]

Akkor van olyan elhetőséged, hogy Oszkar.hu, Blablacar.hu. Itt magán személy visz, de nem mindig mennek ezen a vonalon így a busz sokkal megbízhatóbb.

Esetleg tudsz még olyat, hogy keresel egy Kolozsvári magyarok facebook csoportot és megbeszéled valakivel, hogy elvisz a reptérről a buszmegállóig x összegért, de ha ilyet nem is találsz a pontos megközelítést biztos megmondják.

Nem egy nagy dolog különben, de ha ennyire nem tetszik az egész és mindenképp nyaralni szeretnél miért nem mész el nyaralni egyedül inkább? A saját pénzed, azt csnálsz vele amit akarsz. Keresel egy olcsó szállást valahol tengerpart közelben és odarepülsz. Utána mindjárt másképp goldnák az egészet és ha látni akarnak kifizetik ha nem akkor meg nem mész.

2017. ápr. 26. 11:59
 19/35 anonim ***** válasza:
76%

Elsőre úgy gondoltam, hogy azért, mert úgy látják, te talpraesettebb, életrevalóbb vagy. Második olvasatra viszont megfordult a fejemben, hogy lehet, nem is akarják annyira, hogy odamenj? (pl. elvárni, hogy fizesd magadnak az utat, oldd meg, nem hozunk-viszünk, stb.)

A bátyádat nem azért ajnározzák, mert ő fiú? Sajnos vannak maradi felfogások, hogy csak a fiú ér valamit, bármit is csinál, a lány az sosem.

(Apám családjában is ilyen volt a felfogás, a lánynak a háztartás való, rengeteget kűzdöttem velük, és sose kaptam elismerést csak mert lánynak születtem, ellentétben az öcsémmel)

Annyit tanácsolok, hogy ne hagyd magad, állj ki magadért, és ne hagyd magad kihasználni. Ne érjél már kevesebbet nekik, mint a bátyád, ha nem vesznek egyenrangúnak, akkor évek múlva se számtsanak majd rád, ha segíteni kell nekik.

2017. ápr. 26. 12:44
 20/35 anonim ***** válasza:
5%

Egy pillanatra torpanjunk meg:

Nem dolgozol, de van spórolt pénzed. Ez azt jelenti, hogy zsebpénzed van, vagy hogy apud utal gyerektartást neked? Mert ha kapsz gyerektartást, aminek az összege elég egy oda-visszaútra és még marad is egy kevés új ruhára, akkor nem értem a problémát. A kérdésből amúgy az is hiányzott, hogy TE döntöttél a másik útvonalról. Úgy azért picit más. Ha saját pénzed lenne (diákmunka), akkor simán mondhatnád, hogy nem. Te dolgoztál a pénzért és bocsi ilyen körülmények között nem mész.

2017. ápr. 26. 12:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!