Szülők mit szólnátok ha a fiatok rátok parancsolna hogy hozz neki kaját étteremből?
# 18
Nálunk is hasonló öcsém. Akik itt irkálják, hogy jaj nincsen előtte apakép, az anyát minősíti a dolog, nem normális család, stb. azok csak fekete-fehéren látnak.
Édesanyám egy nagyon kedves, határozott, értelmes nő, apánk elég kemény, én és bátyám aránylag normálisak lettünk és tiszteljük őket, és másokhoz is normálisan állunk, nem követelőzünk. De öcsém...mintha másik bolygón élne. Na ő csinált/ csinál ilyeneket, hiába szólunk rá, vagy magyaráztunk neki, egyszerűen szörnyű az egész mentalitása, hozzáállása a dolgokhoz. Érzéketlen, nincsen benne együttérzés, kedvesség. Lassan húsz éves. Van jó pár hülye haverja, azok is hatással voltak rá.
Nem lehet mindent a szülőkre fogni.
Utolsó előttu vagyok...igen, erőszak nélkül sem követelőzik, hanem illedelmesen tud kérni ételt. Ha megkívánja a pizzát, ami ritkán van akkor rendelek neki.
Ami még eszembe jutott. Mi van, ha viselkedés probléma? Lehet inkább pszichiáterhez kellene vinni, nem pedig ütlegelni, ugyanis mentális probléma is lehet a dologban.
Mivel nem ismerjük a helyzetet, a személyiséget sem. Honnan tudod például, hogy nem Aspergeres tünetek és a szülő nem tudja, hogy kezdeni kellene valamit? Az is lehet, hogy a szülői nevelés, de lehet rossz társaság. Vagy éppen csak más értékrendekkel rendelkező család. Mindenesetre az erőszak és lelki bántás nem megoldás. Azért magasabb az ember a többi állatnál, mert van öntudatunk és beleépítve a kommunikációba, szavakkal meg lehet oldani a problèmákat. De ehhez idegek és higgadtság kell. Akinek meg nincs, az ne vállaljon gyereket.
Nekem ez a véleményem, hiába pontozzák le. A véleményt nem szokás amúgy sem értékelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!