Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők mit szólnátok ha a...

Szülők mit szólnátok ha a fiatok rátok parancsolna hogy hozz neki kaját étteremből?

Figyelt kérdés
vagy rendelj neki pizzát mert éhes

2017. ápr. 24. 15:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
66%
#9 nem biztos, hogy egyedülálló anya neveli, bár tényleg úgy tűnik, hogy nincs előtte apakép.
2017. ápr. 25. 02:00
 12/26 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem körberöhögném.

Az én családomban nem szokás parancsolgatni egymásnak

2017. ápr. 25. 02:09
 13/26 anonim ***** válasza:
44%
elveném a modemét elraknám a kulcsait és bezárnám a lakásba amíg én étteremben kajálnék
2017. ápr. 25. 11:04
 14/26 anonim ***** válasza:
33%
Sok kádárikusz...a kérdező által feltett kép sem egézséges, de a kommentelők között megjelentek sem. Ezért néz ki a tizenéves generáció, ahogy. Sajnos gyereknevelésre nem sokan alkalmasak manapság...
2017. ápr. 25. 12:46
 15/26 anonim ***** válasza:
89%

És te ennek a "ráparancsolásnak" ami gondolom a legutolsó bunkó, flegma hangszintjét ütötte meg, szemtanúja voltál? Csak mert lehet egyes helyeken (pl. gyakori) ha a gyerek kér valamit a szülőtől és már nem gügyögős kisgyerek akkor az a sátán szülöttje.

Ha tényleg a ráparancsolás áll fenn, akkor megértem. De remélem nem az "anyu rendelj egy pizzát légyszi" az említett bunkóság, csak azért mert van benne egy felszólítómód. Ami az ég világon semmit nem jelent. :D Ez kb. a szülő és a gyerek viszonyán áll.

Mert ha én megkérdem apumtól, hogy "nem szeretnél véletlenül pizzát rendelni", nem az rá a válasz hogy jól pofán vág. :D

2017. ápr. 25. 21:08
 16/26 anonim ***** válasza:
59%

Ha indokolt a kérése, pl. intenzíven tanul, vagy nagyon fáradt, mert sokat dolgozott, és nagyon kedvesen, szépen megkér, akkor előfordulhat, hogy rendelek neki pizzát, Akár le is sétálok érte.

Ha parancsolgat, utasítgat, akkor nem.

Ha kiskölyök, akkor meg leülnék és elbeszélgetnék vele, hogy nem őriztünk együtt libát, s meg kell tanulnia a tiszteletet, s azt egye, ami otthon van, amit főztem. Aki pedig válogat, az nem éhes.

2017. máj. 1. 19:13
 17/26 anonim ***** válasza:
87%
A fiúk között sok a neveletlen. Én is hallottam olyat, aki - egyedüli gyerek - azt mondta az anyjának, hogy "orrba verlek" meg azt, hogy "Süket vagy?". Engem egyedül nevelt az Anyám, de nem tűrte volna ezt a hangnemet. Nem vert meg, hanem rám szólt, ha pimaszkodtam. Mindenképpen azt kellene mondania Anyukának a fiatalúrnak, hogy azt úgy szokták mondani, hogy "Légy szíves" vagy "Kérlek", "hozzál pizzát, mert éhes vagyok". Az is fontos, hogy "hozzál" és ne "hozz", mert Anyukától kérünk és nem parancsolunk Neki. Ha főnök lesz, esetleg megengedheti ezt a hangnemet a beosztottjaival, de Anyukával semmiképp.
2017. máj. 1. 19:48
 18/26 anonim ***** válasza:
50%

Nálunk a kisebbik fiam ilyen. Amikor azt mondja, hogy: adj enni,akkor vagy meg sem hallom, vagy közlöm, hogy majd ha megtanult kérni, rosszabb napokon pedig, hogy nem vagyok a csicskád.

Pedig itthon senkitől sem látja vagy hallja ezt! Az apja már sokszor elmondta neki, hogy így nem beszélhet velem és mégis. Már majdnem öt éves és még mindig....

A 9es válaszoló meg nem normális. Mi az, hogy NINCS ELŐTTE KAJA? Észnél vagy? Az a dolgunk, hogy azt lessük, hogy mikor ürül ki a kondér a gyerek előtt és gyorsan utána kell tölteni, különben sz @r anya vagyok??

2017. máj. 2. 04:27
 19/26 Baranka ***** válasza:
85%
Vágnám is úgy szájba, hogy a fal adja neki a másik pofont. Nem vagyok se nem a csicskája se nem a szolgája annak a gyereknek. Én nem ilyen semmire kellőnek nevelem a gyerekeim. Nálam szép szóval, KÉRÉSSEL többre mennek mint a parancsolgatással. Illetve raknám ki a gyerekem a házból, hogy pislogni lenne ideje.
2017. máj. 2. 12:57
 20/26 anonim ***** válasza:
68%
Basznám nyakon
2017. máj. 2. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!