Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy anyukám...

Mit csináljak, hogy anyukám ne cigizzen? 16/L

Figyelt kérdés

Anyukám több mint 10 éve leszokott a dohányzásról. Részben miattam és a bátyám miatt, mert ugye a kisgyerekeknek nem jó a füst.

De most anyumnak új munkahelye van (vagyis gyakran besegít egy étteremnek mondott kocsmában), ahol szó szerint egész nap körbebagózzák. Rosszul esett, hogy titkolni akarta, csak úgy tudtam meg, hogy egy nap egyész nap együtt voltunk és kénytelen volt előttem rágyújtani. Nevelőapukám (akit az apukámnak tekintek) utánja es teljesen elítéli a cigit. Szóljak neki? Mert szerintem ő le tudná szoktatni, csak attól félek hogy összevesznének vagy ilyesmi. Meg hát ha kiderül, hogy tőlem tudja, anyukám nem fog többé bízni bennem... De emlékszem milyen nehezen szokott le anyukám annó, és mielőtt teljesen visszaszokik kéne abbahagynia...

2017. ápr. 24. 00:03
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

*hogy mennyi

Bocsánat telefonról írok...

2017. ápr. 24. 10:16
 12/16 anonim ***** válasza:
15%
Esetleg, ha beszélnék vele? Elmondanàd,hogy làtod-de koràbban érezted is rajta-a cigit,és kimondottan rossz érzés volt. Egyrészt maga a szag,màsrészt pedig az, hogy tudod mennyire nehezen szokott e róla,s ha ne most figyel oda rà,akkor később sokkal nehezebb lesz a szàmàra ùjra letenni
2017. ápr. 24. 11:23
 13/16 jafnrétti ***** válasza:
79%

Igen, nézzed. Ugyanis felnőtt ember, és ez az ő dolga. Elmondhatod neki, hogy neked ez nem tetszik, hogy nem örülsz neki, hogy emlékszel rá, milyen nehezen hagyta abba annak idején, és hogy sajnálod, hogy most újra dohányzik.

Ezt elmondhatod, sőt, jól teszed, ha elmondod. De ennyi.

Hogy ő ezek után hogy dönt, az az ő dolga, te nem szabhatod meg neki, hogy mit csináljon, és olyan sincs, hogy majd apukád "leszoktatja". Nem lehet valakit leszoktatni. Ha úgy dönt, hogy felhagy vele, akkor az az ő küzdelme lesz, ezt helyette senki nem tudja véghez vinni.

2017. ápr. 24. 12:37
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) nem tudom ki pontozott le majdnem mindenkit de nem én!
2017. ápr. 24. 20:19
 15/16 anonim ***** válasza:
Vegyél neki egy elektromos cigit.
2017. ápr. 25. 01:07
 16/16 anonim ***** válasza:
45%

Sosem cigiztem, mert kipróbáltam és hányingerem lett tőle,még 8 éves koromban, így azután a dohányzás egy életre megutáltatott magától.

Aki mégis dohányzik, elég sajnálatos.

Egy szenvedély, pont mind az alkoholizmus, és ez sajnos kormány szinten is támogatják, sőt még nemzeti kokárdát is kitűznek a boltjaikra.

Ez már érdek.

2017. ápr. 25. 02:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!