Mit csináljak, hogy anyukám ne cigizzen? 16/L
Anyukám több mint 10 éve leszokott a dohányzásról. Részben miattam és a bátyám miatt, mert ugye a kisgyerekeknek nem jó a füst.
De most anyumnak új munkahelye van (vagyis gyakran besegít egy étteremnek mondott kocsmában), ahol szó szerint egész nap körbebagózzák. Rosszul esett, hogy titkolni akarta, csak úgy tudtam meg, hogy egy nap egyész nap együtt voltunk és kénytelen volt előttem rágyújtani. Nevelőapukám (akit az apukámnak tekintek) utánja es teljesen elítéli a cigit. Szóljak neki? Mert szerintem ő le tudná szoktatni, csak attól félek hogy összevesznének vagy ilyesmi. Meg hát ha kiderül, hogy tőlem tudja, anyukám nem fog többé bízni bennem... De emlékszem milyen nehezen szokott le anyukám annó, és mielőtt teljesen visszaszokik kéne abbahagynia...
Sehogy! Ez az ő dolga, ha akar leszokik , ha nem akkor nem fog leszokni, sem apukád, sem pedig a te kérésedre.
Így is nagyon szép volt tőle hogy amig kicsik voltatok önmegtartoztató volt veletek szemben.
Vannak emberek akik szertnek dohányozni.
Ha segíteni akartok és ő is úgy gondolja vannak leszoktató alkalmazások. 10-15 ezer ft-ért. keresni kell a hálon biztosan találtok. Ezek nem örökre érvényesek, de párhónapig nem kívánják a cigit.
Ja és még ott van az e-cigi, kevés nikotint tartalmaz és a környezetére ártalmatlan füstje van. Sajnos a munkahelyek, a társaság, nagyon befolyásolhatják az embereket.
Most olvastam át a teljes írásodat.
Nyugodj meg apukád tudja hogy anyukád cigizik, gondolom megpuszilják egymást, beszélnek egymáshoz, együtt alszanak. Egy nem dohányzó ember érzi a cigaretta szagot, még akkor is ha fogatmosunk. A cigaretta szag beleivódik abőrbe, a hajba, a ruhába.
Nem szól édesanyádnak mert nem akar konfliktust generálni ( gondolom). amúgy neked is kell érezned a cigiszagot amenyiben nem dohányzól. Én minden dohányos szagát érzem, ha melettem van, vagy melettem megy el.
Semmit ne csinálj.
Sőt abba se szólj bele amibe nincs jogod,
Neked is lehet magánéleted, amibe nem szeretnéd, hogy beleszóljanak.
Aggódásod így nem ér semmit.
Ha majd önálló leszel és magad tartod el magad és a saját családod, akkor előbb a Ti életekért aggódj, ők meg éljék a sajátjukat.
Ha egy felnőtt ember dohányozni akar, akkor dohányozni fog.
Addig úgysem fogja abbahagyni, amíg ő nem akarja.
Mondhatja neki bármelyik hozzátartozó vagy bárki, ha nem akarja magától letenni,akkor nem fogja.
Persze ha megvan az elhatározás,akkor lehet benne támogatni,de amíg neki így jó,addig nem tudsz mit tenni.
Én megkérném, hogy előttem és a közelembe ne gyújtson rá, mert undorodok a szagától.Ennyi.
Amíg terhes volt és kicsik voltatok, persze, hogy leszokott, ez alap.De ha már felnőttetek,akkor nem igazán lehet indok, hogy miattad ne cigizzen.
Az ő teste,az ő élete.
A nevelőapád elől meg úgysem tudja titkolni a végtelenségig, érződik az , ha valaki szívja is, nem csak körülötte szívják.
Utolsó, Magyarországon nem lehet, de mi már rég nem ott lakunk...
Szóval nézzem ahogy visszaszokik a cigire, miközben tudom, hogx mrnnyi szenvedéssel szokott le?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!