Miért érzem, hogy az anyukám utál?
Folyton csak szidni tud,hogy milyen vagyok,sose csinálok semmi értelmeset,(pedig szoktam) és a nővéremmel mindig rendes,sose kiabál vele,mindig túlságosan aggódik érte,sose emelt volna kezet rá.Ha elkezdek valamiről beszélni, őt nem nagyon érdekli,de ha a nővérem,akkor egy csomó ideig beszélnek egy fél perc alatt elmondható dologról.
Rám emelt volna kezet,csomószor,de nem tette,de mindig hangoztatja,hogy meg fogja tenni).Nem tudom, miért csinálja.Értem sose aggódik kb.,mindennap veszekszünk, és ha rossz napja van,akkor is én vagyok a hisztis idióta,a rossz nap okozója.(közben pedig rohadtul nem)
Jogosan érzem,hogy a nővéremet szereti,engem pedig nem?
a nővéredet jobban szereti
költözz el amint tudsz és tojd le
Ne mondjatok már ilyeneket neki, egészen biztosan nincs így. Pláne, hogy nem megoldást kerestek/javasoltok, hanem kikérdezés nélkül megállapítotok valamit.
Kicsit mesélhetnél még erről. Pl. fiú vagy lány vagy és hány évesek vagytok a tesóddal? Ki milyen tanuló? Miken veszekedtek anyukáddal?
Amúgy szokott jó is lenni a kapcsolatotok? Tévézni összeültök, megsimogat néha? Apukáddal milyen a helyzet?
Kedves Kérdező!
Saját tapasztalatból, az anyukád szemszögéből én arra gondolok, ha Te jobb tanuló vagy mint a nővéred akkor Anyukád valószínűleg nem szeretné, hogy eltékozold a tehetségedet. Bizonyára szeretné látni, hogy a tudásodat, amit a tanulással szereztél, megfelelően használd, mert ez nagy érték.
Egy anya a gyermekei különbözőségei miatt különbözően szereti a gyermekeit, de nem kevésbé az egyiket mint a másikat. Pl.: Te szereted bizonyára az Apukádat, és az Anyukádat. Különbözően szereted Őket, mert mindkettőjüknek bizonyára van olyan tulajdonsága amit Te nehezebben fogadsz el bennük, de ez a szeretetteden nem változat. Szereted Őket mert a szüleid Ők. Ők ugyan így vannak Veled és a Testvéreddel.
Nyugodj meg, és beszélgess, Te is többet Anyukáddal. A nővéred egyszerűen hamarabb született, igy régebbi a kapcsolatuk.
Szeretettel 1Léna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!