Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben? A...

Mit tennétek a helyemben? A fiamnak gyereke lesz egy 24 éves nőtől? Apuka (41)

Figyelt kérdés
Ez úgy derült ki, hogy a lányom kihallgatta, és leadta páromnak a drótot. Egy huszonnégy éves kisasszony (aki már volt férjnél) a szíve alatt hordozza a kamasz fiam gyermekét. Ahogy végül bevallotta, az jött le nekem, hogy a nőci bánatában, a válás után 3 hónappal egy kamaszban keresi a jövőjét! És nem hajlandó elvetetni! Kérdeztük tőle, hogy a nőnek van-e állása, lakása, mivel ide ne jöjjön. Ráadásul még kiskorú, el akar költözni? Azt mondta, hogy nem tudja, de ő így boldog. Szerintem még felelőtlen egy gyermek neveléséhez! Ebben a helyzetben mit tennétek? A fiamat nem szeretném eltiltani a gyermekétől! A normális válaszokat KÖSZÖNÖM!
2017. ápr. 20. 19:40
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
88%
ez a kapcsolat nem lesz hosszú, de ha valóbban nagyapa lettél akkor ez van vagy finanszírozod a kisasszonyt vagy elbúcsúzol az unokától de azért aki gyereket vállal az azért legyen tisztában hogy a gyerek rengeteg hibát fog elkövetni a te fiad most követte el az egyiket de nyugi lesz még
2017. ápr. 20. 20:33
 22/36 anonim ***** válasza:
21%
Most lehet hátrány de jobban belegondolva az életben még sokszor előnyös lesz az, hogy nincs nagy korkülönbség az apa és a fia között! Régen is nagy divat volt hogy 18 évesen már jött az első bana, ehhez képest a fiad is már 16.
2017. ápr. 20. 20:35
 23/36 anonim ***** válasza:
14%
Baba*
2017. ápr. 20. 20:35
 24/36 anonim ***** válasza:
21%
Én személy szerint nagyon boldog lennék. Ugyanis nagyon szomorú voltam, amikor a 20 éves fiam barátnője elvetette azt a magzatot, amelyik az első unokám lett volna (igaz, akkor én 48 éves voltam).
2017. ápr. 20. 20:56
 25/36 anonim ***** válasza:
18%
Bemennék a családsegítőhöz tanácsot kérni.
2017. ápr. 20. 21:27
 26/36 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező, úgy látom, már sok mindent leírtak, semmiféle bűncselekmény nem történt, sőt tragédia se, le kell ülni a fiatalokkal, és megbeszélni a hogyan tovább-ot, egyértelműsítve, hogy ti továbbra is a saját gyereketekért tartoztok felelősséggel (abban semmiféle változás nem történt, csak ha összeházasodnának) az ő gyerekük az ő felelősségük, és elmondani, hogy ti milyen segítséget tudtok vállalni (és mit nem) ez ugyanis alap ahhoz, hogy a fiatalok egyáltalán dönteni tudjanak a "hogyan tovább"-ról.
2017. ápr. 20. 21:32
 27/36 anonim válasza:
53%

Szerintem nem kell apukának "gratulálni" a nevelés miatt. Egy 16 éves kamasz fiú ha szerelmes sok mindenre képes, kaphatott attól még jó nevelést és felvilágosítást, hogy megtörtént ez a "baleset".

De mi is történt igazából?

Nekem az jön le, hogy van egy 16 éves kamasz fiad aki szerelmes egy 24 éves kisasszonyba, aki meglehet, hogy belemenekült a fiad karjaiba, de mégis szereti őt. Van ilyen. Lehet hogy boldogak lesznek együtt, lehet hogy nem. De ez sajnos akármilyen kapcsolatnál is benne van a pakliban.

Baba lett. Ismerek olyanokat akiknél becsúszott a gyerek, de nem vetették el és azóta nincsenek ugyan együtt, de nem bánta meg egyik fél sem a gyereket. Szóval ha még szóban forog az elvetetés én azt tanácsolnám ne. Nincs utálat a két "szülő" között, szeretik egymást. Adjátok meg a gyermeknek az esélyt. Vagy összekovácsol mindenkit vagy széthúz. Ha az utóbbi, akkor annak úgy kell lennie. Fizetni fogjátok a gyerektartást.

Abba kell belegondolni, hogy itt az idő az a tényező, ami nem éppen jó. Hiszen ha pár évvel később történne ez meg, mikor fiatok dolgozik és mondjuk úgy csúszik be a gyerek az aktuális barátnőjétől, ugyanitt járnátok annyi különbséggel, hogy esetleg ő fizeti a gyerektartást nem ti. Szóval akármikor kilyukadhatott volna ide a helyzet, akkor is ha 30 éves és felesége van, de nem működik és elválnak. Valójában nem tragédia a dolog, csak nem így képzeli el alapjáraton senki a gyereke életét.

Ha felelőtlennek érzitek a gyermekneveléshez a fiatokat vagy esetleg mindkét félt, én inkább azt tanácsolnám fogadjátok be ti a nőt. Ha pedig a nőnek van lakása és munkahelye, akkor próbálja meg fiad vele együtt, mert csak így fogja érezni a felelősséget. Nektek pedig segítenetek kell őket, amiben csak tudjátok, mert innentől fogva a gyerek az első!

Nem hiszem, hogy nem szeretnétek az unokátokat, akárhogyan is alakul a helyzet. Ha megszületik, úgyis eldől a dolog valamelyik irányba. Sok türelmet és kitartást kívánok nektek hozzá!

2017. ápr. 20. 21:40
 28/36 anonim ***** válasza:
97%

"A kiskorúval folytatott szexuális kapcsolat büntetőjogi kategória, akár lány, akár fiú."

Ne írjunk már hülyeséget! Jelen pillanatban 14 év a beleegyezési korhatár.

(Gyengébbek kedvéért: Ptk: 18 alatt kiskorú, 18 felett nagykorú. Btk: 14-18 között fiatalkorú, 14 alatt gyermekkorú.) Tehát egy 16 éves kiskorú és fiatalkorú ehyszerre a Ptk és Btk fogalmai szerint.

2017. ápr. 20. 21:42
 29/36 anonim ***** válasza:
36%

28: Igen.

[link]

2017. ápr. 20. 21:49
 30/36 anonim ***** válasza:
25%

Bízz abban, hogy a 24 éves lány felnő a feladathoz. Engem Anyu 23 éves korában szült, és elég jól felnvelet :)

Ez nem egy extrém fiatal kor. A 16 igen. Én sem örülnék. Sőt, nagyon nem. Ki tudja, még jövőjük is lehet, pát év múlva már nem számít annyira a 8 év.

AMi viszont nem tetszik, hogy a nő ilyen fiatalon elvált és őszintén, bármi lehet, de kevés esélyt adok annak, hogy egy pár lesznek egy normális családban. Persze nem lehetetlen, de .....

2017. ápr. 20. 21:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!