Mit tennétek a helyemben? A fiamnak gyereke lesz egy 24 éves nőtől? Apuka (41)
Mit tennék?
Először végiggondolnám, hogy apaként mindent megtettem-e a felelősségteljes szexuális életre nevelése érdekében.
Ha azt veszem, hogy sokaknak a mai világban az a baja, hogy még 35-40 éves korukban is szinglik és gyermektelenek, bármilyen abszurdan is hangzik, lehet, hogy hosszútávon boldogabb élete lesz a kis családjával a fiadnak, még ha most lesz is pár nehéz év az elején.
én a helyetekben semmiképpen se üzennék egyértelműen hadat a nőnek, hallgatólagosan eltűrném, ha nem is lennék puszipajtása, és kivárnám, mennyire komoly ez közte és a fiad között. S ha azt látnám, hogy komoly, megadnám a segítséget a fiamnak, ameddig szükséges.
a boldogság nagy kincs, és ha ő így találta meg, hát így találta meg
kár a mi lett volna, ha kérdéssel foglalkozni, mert nem tudhatja senki.
1, Nem büntethető.
2, Evidens, hogy a nőnél marad a gyerek, mivel nagykorú.
3, A fiad a ti és a nő beleegyezésével tehet apasági nyilatkozatot.
4, A nő beperelheti a fiadat gyermektartasdijert, amit -mivel a gyerek még csak 16- nektek kell majd fizetni.
De akkor mi a gond? Ezek szerint viszonylag simán megoldható a helyzet
Amúgy le a kalappal előttetek, szülők előtt, és főként előtted, hogy férfi létedre ilyen higgadtan és szeretettel próbálsz megoldást találni.
Biztosan meg lesz a jutalma ennek hozzáállásnak! :)
Elég érdekes helsyzet, de ahogy már írták páran, először érdemes normálisan hozzáállni. aztán ha nagyon muszáj, lehet keménykedni meg utálni később. Fordítva ez nem megy, szóval ha egyből ellenségeskedéssel nyittok, abból már nemigen lesz jó viszony.
Ha közösen akarják felnevelni a gyereket, akkor annál jobb. Ha nem, akkor utána kell nézni, hogy jogi oldalról hogyan tudtok a legjobban kijönni (láthatás, tartásdíj).
Én mindegyik esetben támogatnám az apasági vizsgálatot.
Kedves Kérdező! Nem verted bele a fejébe a gyerekednek, hogy csak gumival?!?!?!? Kár ....
Nem is tudod eltiltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!