Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit nem értenek sokan azon,...

Mit nem értenek sokan azon, hogy egy huszonévesnek már illene külön élnie?

Figyelt kérdés

A párommal mi már egy ideje külön élünk, jól elvagyunk így, igaz drága, és sok áldozattal jár a saját lakás, de legalább a saját életünket éljük, beleszólás nélkül. Mint írtam, sok áldozattal jár, drága részen lakunk, 2 év alatt már közel 3 milliónk ráment az albérletre, plusz fél-1 millió már a bútorokra, most pedig saját lakást veszünk ezeknek sokszorosáért.

A testvéreink a szüleinknél élnek, ahogy az ő párjaik is (mármint mindenki külön, a saját mama hotelében), de a régi barátaink is ilyenek. Mindenki veri a mellét mindenre (nagyon megy sajnos a menőzés), drága autók, drága telefonok, rengeteg szórakozás, ivászat, drága hobbik...stb. Legutóbb azon buktam ki, mikor a testvérem párja, aki jól keres, de még közel 30 évesen is a szüleinél él (persze -mellékesen- bele egyik sem fizet az ottlakásba), szóval leszólt minket és az autóinkat, hogy ő olyat nem venne és húzogatta a száját. Ennek már többször hangott adott, mert nem német márkájú autóink vannak. Ugyanez a párom testvére is, német márkás autó, bár ő kicsit jobban visszafogja magát, de látszik rajta a végtelenül sznob viselkedés (párt is ezzel akar találni). Jól keresnek mind, de mi a végzettségünkből kifolyólag perpill is legalább dupláját keressük mindegyiküknél, illetve most indulgat be a vállalkozásunk, az előre leszervezett fix, külföldi megbízásokkal 1-2 éven belül szinte bármilyen autót megvehetünk majd. A helyzet csak annyi, hogy míg nekünk elmegy havi 150 a lakásra, meg havi 100 kajára, meg havi még 100 autókra, addig ők ezt lerendeztetik anyucival (jó, kocsira talán valamennyit ők is költenek, de ők közelebb dolgoznak és gyakran a szüleinkkel járnak ide-oda).

Mégis mi vagyunk lekezelve, mert "csak" 2,5 milliós autót vettünk, nem német márkát, és nem 5 millióért. Hát nekünk is lenne annyink, ha nem saját lakást vennénk és mama hotelban hízlalnánk a seggünket.

Hozzáteszem, 25-30 éves emberekről van szó, évek óta dolgoznak, valamelyiknek már gyereke is van, őt is a szülőkkel tartatja el. Csak könnyebb nekik minden fillért telefonokra meg szórakozásra költeni, mint önállósodni.

Ti az ilyen embereknek hogy vágnátok vissza? Ha ők leszólják az autóinkat, menőznek a luxus dolgaikkal (pl fél milliós eljegyzési gyűrű), miközben csak azért telik nekik, mert ők még nem önállóak? Vagy az idő úgyis megtanítja nekik?

Amúgy a kérdés azért ebbe a kategóriába került, mert ami a legjobban meglep, hogy a szüleink sem értik, mi a gond ezzel, miért vagyok én büszke arra, hogy a környezetünkből szinte egyedülállóként külön élünk. Nem értik, mi a baj azzal, ha a párom 27 éves testvére, bár a költözést tervezgeti, beletervezi azt is, hogy kaját továbbra is az anyjától visz, hogy nem tetszik, hogy az én testvérem miért nem ad bele gyerekestől a rezsibe, és hogy miért háborodok fel, ha leszólják a kocsimat, mert nem 3 évnyi fizetésemből vettem, amit anyucin spóroltam meg. Komolyan, miért nem értik?

2017. ápr. 19. 15:40
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
83%

Nem értem ezt a kérdést, most dicsekszel, vagy panaszkodsz?Vagy általánosítva leszólod azokat akik még otthon laknak a szüleikkel?Vagy azt sérelmezed, hogy nem tudtok 5 milliós autót venni, mert lakásra kell a pénz?

Te meg mit nem értessz azon, hogy semmi közöd, hogy más hogy oldja meg az életét, és leszarja, hogy mit illik, és mit nem.

2017. ápr. 19. 18:03
 22/33 anonim ***** válasza:
48%
A német autók semmivel nem jobbak a többinél. Ha neked így jó akkor örülj neki és ne másokkal foglalkozz.
2017. ápr. 19. 18:18
 23/33 anonim ***** válasza:
79%
Ne haragudj de hisba elsz kulon, gyerekes vagy. Egy valodi felnott nem foglalkozik azzal, hogy masok szidasara forumot hozzon letre a neten. Te gyerek vagy meg, kulon lakasban.
2017. ápr. 19. 18:26
 24/33 anonim ***** válasza:
98%

Nem leszek szimpatikus, de ez van.

Végigolvastam, és csak azt látom, hogy itt van jó pár unatkozó milliomos, akik jól keresnek, viszonylag jó életük van, de unatkoznak, és ha nincs konfliktus, akkor csinálnak maguknak. X azért nézi le, mert nem német márkájú autója van, y meg azért, mert a szüleinél laknak. Az egész egy gyerekes, verem a mellemet kategória, csak felnőtt kiadásban. Emlékszem, oviban az volt a menő, akinek a legújabb tologatós autója volt, ő leszólta azt, akinek nem volt olyan. És teljesen ugyanezt látom itt is.

Valamiért itt akarod bizonyítani, hogy te többet érsz, mint a testvéreid, és még többet fogsz, mert 1 év múlva már 50 millás autótok lesz. Oké, örülünk neki. Én értem az áskálódást, pl. amikor a Dallasban JR Ewing a várt örökségét akarta a legnagyobbra duzzasztani, ezért áskálódott a testvére ellen. De itt nem erről van szó, hanem ilyen gyerekes kibeszélésről. Én nem akarok senkinek sem igazat adni, szerintem egyikőtöknek sincs igaza.

Azt látom, hogy baromira sok energiátok van egymás csesztetésére olyan dolgokkal, amelyek az életben teljesen lényegtelenek.

Ha valami zavar valakiben, és csak negatív ingereket kapok, akkor nem megyek oda, ennyi.

2017. ápr. 19. 20:44
 25/33 anonim ***** válasza:
89%

Mint írtam, sok áldozattal jár, drága részen lakunk, 2 év alatt már közel 3 milliónk ráment az albérletre, plusz fél-1 millió már a bútorokra, most pedig saját lakást veszünk ezeknek sokszorosáért.

aki kicsit is értelmesebb, intelligensebb, az meg a három millát nem veri el albira, és máris annyival kevesebb a hitele... 3 évet ki lehet bírni szülővel, ha valaki nem teljesen idióta, aki képtelen az együttélésre.

2017. ápr. 19. 21:04
 26/33 anonim ***** válasza:
97%

Nekem is inkább tűnik úgy kedves kérdező, hogy csak nagyzolni akarsz.

Az elején azért tisztázzuk, az általad leírt bérsáv, azaz 200-400 ezer között egyáltalán nem kiugróan magas fizetés. Őszintén csodálkozom azon, hogy az ismerőseid ebből meg tudtak maguknak engedni 5 miilios autokat... nekem valahogy itt nem ül a matek, de mindegy.

Másik dolog, tényleg ne foglalkozz a többiekkel. Tudod, csak azok foglalkoznak másokkal, akik önmagukkal elégedetlenek. Neked mi a kínod, mondd. Mi az, amivel nem avgy az életedben megelégedve, ami miatt irigykedsz a többiekre, es bizonygatod, hogy te mennyi el faszább gyerek vagy?

Elmondom egy példát, hogy miért vagyok meggyőződve róla, higy a fentebbi állításom igaz. Én is az általad említett bérsávba kersek, a teteje felé, van saját lakásom. Van egy 7 éves suzukim, amin folyamatosan jönnek ki a hibák. Pont a héten próbáltam ki az egyik szalonban egy csudibudi 4,2 millás autot. Szép volt, jó volt, de úgy döntöttem, hogy e percben értelmetlen lenne ennyit áldozni rá. Meg tudnám venni, csak egyszerűen szerintem most hülyeség lenne. Namost, onnantol fogva, hogy én ezt a döntést magamban meghoztam, pontosan ugyanolyan jókedvvel és magabiztossággal ülök be a papítsuzukimba, mint egy héttel ezelőtt. Nem fujjolok a bmw-sekre, nem foglalkozom azokkal a barataimmal akiknek volvojuk van. Tudod, miert? Mert elégedett vagyok, igy tehat nincs okom a más autojat nezegetni.

Remélem, ezzel a párhuzammal rá tudtam világitani arra, higy mi lehet nálad a diffi, és segit majd abban, hogy rágyere, mi az, ami boldogtalanná tesz jelenleg. :)

2017. ápr. 19. 21:39
 27/33 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mi tesz "boldogtalanná": hogy semmilyen elismerést nem kapunk a környezetünktől. Illene beismerniük azt (ha nyíltan nem is teszik, legalább ne szólogatnának be), hogy igen, mi korán önállósodtunk és így is meg tudunk állni a lábunkon. Volt, aki 1 év albérlet után visszaköltözött a szüleihez, "lakásra gyűjtünk" címen, aztán most, 3 évvel később még tőlünk kéreget kölcsön, mert hó végén még munkábajárásra sem futja neki. (400ezret megkeres) Előtte hónapban meg majd kiszúrta a szemünket a barátnője félmilliós gyémánt gyűrűjével. És még én érzem cikinek, ha nekem nem jut ilyen. Nem mintha kéne, de zavar, hogy le vagyunk kezelve. Legutóbb pl a testvérem a képembe vágta egy vita során, hogy mit értem én el, amire büszke lehetek, mert szerinte nincs semmim (ők a sok milliós autót mutogatják pl). Hát hogy mondjuk lehet, hogy nincs sok milliós német autóm, meg nincs félmilliós jegygyűrűm, de legalább nem anyámmal neveltetem a gyerekem és nem ő főz rám huszon x évesen is...
2017. ápr. 20. 08:58
 28/33 anonim ***** válasza:
59%
Elimerest akarsz, mert atcuccoltal egy alberletbe, azaz egy idegen zsebet tomod? :) Sokkal okosabb, aki boldogan megfer a szulok mellett 1-2-3 evig, osszegyujti az onerot (akar a minimumot), es vesz sajat lakast, akkor mondjuk hitelre. A hitelt is fizeted, de a sajat lakasodra, nem egy bereltre. Sot, mar olyannyira magasak a berleti dijak, higz ezerszer jobban megeri inkabb torlesztot fizetni egy sajatert.
2017. ápr. 20. 09:15
 29/33 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mit nem lehet ezen érteni. Nem tesz egyik sem félre! Mindannyian felélik a fizetésüket. A szüleink meg panaszkodnak nekünk, ha nekünk telik tengerparti nyaralásra, nekik meg nem. Hát paterolják ki a mamahoteles gyerekeiket, aztán nekik is telni fog, de minden egyes utazás előtt látom rajtuk, mennyire megeszi őket az irigység, amiért nekik nem telik rá. Anyám még a kedvemet is szegi, ahogy tudja. Persze, ha nekem is még 1 felnőtt embert tartanom kéne, nekem se telne erre-arra.
2017. ápr. 20. 09:34
 30/33 A kérdező kommentje:
Ja, és nyáron költözünk az új, saját lakásunkba. Úgyhogy nem örökké tömöm mások zsebét. De hát ha 20 évig tart összeszedni egy lakás önerejét, attól még nem lakhatok 45 éves koromig anyámnál és várhatom el tőle, hogy takarítson rám, mosson, főzzön rám és még bele sem adok semmibe, mondván "én lakásra gyűjtök". Közben meg ott virít a kezükben a 150-200 ezres telefon, meg a fizetésükhöz mérten luxus autókkal járnak.
2017. ápr. 20. 09:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!