Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit nem értenek sokan azon,...

Mit nem értenek sokan azon, hogy egy huszonévesnek már illene külön élnie?

Figyelt kérdés

A párommal mi már egy ideje külön élünk, jól elvagyunk így, igaz drága, és sok áldozattal jár a saját lakás, de legalább a saját életünket éljük, beleszólás nélkül. Mint írtam, sok áldozattal jár, drága részen lakunk, 2 év alatt már közel 3 milliónk ráment az albérletre, plusz fél-1 millió már a bútorokra, most pedig saját lakást veszünk ezeknek sokszorosáért.

A testvéreink a szüleinknél élnek, ahogy az ő párjaik is (mármint mindenki külön, a saját mama hotelében), de a régi barátaink is ilyenek. Mindenki veri a mellét mindenre (nagyon megy sajnos a menőzés), drága autók, drága telefonok, rengeteg szórakozás, ivászat, drága hobbik...stb. Legutóbb azon buktam ki, mikor a testvérem párja, aki jól keres, de még közel 30 évesen is a szüleinél él (persze -mellékesen- bele egyik sem fizet az ottlakásba), szóval leszólt minket és az autóinkat, hogy ő olyat nem venne és húzogatta a száját. Ennek már többször hangott adott, mert nem német márkájú autóink vannak. Ugyanez a párom testvére is, német márkás autó, bár ő kicsit jobban visszafogja magát, de látszik rajta a végtelenül sznob viselkedés (párt is ezzel akar találni). Jól keresnek mind, de mi a végzettségünkből kifolyólag perpill is legalább dupláját keressük mindegyiküknél, illetve most indulgat be a vállalkozásunk, az előre leszervezett fix, külföldi megbízásokkal 1-2 éven belül szinte bármilyen autót megvehetünk majd. A helyzet csak annyi, hogy míg nekünk elmegy havi 150 a lakásra, meg havi 100 kajára, meg havi még 100 autókra, addig ők ezt lerendeztetik anyucival (jó, kocsira talán valamennyit ők is költenek, de ők közelebb dolgoznak és gyakran a szüleinkkel járnak ide-oda).

Mégis mi vagyunk lekezelve, mert "csak" 2,5 milliós autót vettünk, nem német márkát, és nem 5 millióért. Hát nekünk is lenne annyink, ha nem saját lakást vennénk és mama hotelban hízlalnánk a seggünket.

Hozzáteszem, 25-30 éves emberekről van szó, évek óta dolgoznak, valamelyiknek már gyereke is van, őt is a szülőkkel tartatja el. Csak könnyebb nekik minden fillért telefonokra meg szórakozásra költeni, mint önállósodni.

Ti az ilyen embereknek hogy vágnátok vissza? Ha ők leszólják az autóinkat, menőznek a luxus dolgaikkal (pl fél milliós eljegyzési gyűrű), miközben csak azért telik nekik, mert ők még nem önállóak? Vagy az idő úgyis megtanítja nekik?

Amúgy a kérdés azért ebbe a kategóriába került, mert ami a legjobban meglep, hogy a szüleink sem értik, mi a gond ezzel, miért vagyok én büszke arra, hogy a környezetünkből szinte egyedülállóként külön élünk. Nem értik, mi a baj azzal, ha a párom 27 éves testvére, bár a költözést tervezgeti, beletervezi azt is, hogy kaját továbbra is az anyjától visz, hogy nem tetszik, hogy az én testvérem miért nem ad bele gyerekestől a rezsibe, és hogy miért háborodok fel, ha leszólják a kocsimat, mert nem 3 évnyi fizetésemből vettem, amit anyucin spóroltam meg. Komolyan, miért nem értik?

2017. ápr. 19. 15:40
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
98%
Olyan esetben érthető a felháborodás, ha az adott ember meg tudna teremteni magának egy otthont. Viszont az emberek nagy része azért kényszerül erre, mert nem hogy 100 megy el havi kajára, hanem havi 100-ból kell MINDENT kispórolniuk. Ha már ennyire sikeres vagy, hagyjad a többi embert élni, az meg csak a ti egyéni problémátok, hogy a családotok idióta, hagyjad őket amikor ilyeneket mondanak, úgy sem érdekli egyiket se.
2017. ápr. 19. 16:32
 12/33 anonim ***** válasza:
88%
Ha az zavar, hogy nektek nem telik még ennyi dologra költözz vissza te is anyudékhoz. Ha meg büszke vagy magadra, mert te önálló vagy, akkor miért zavar, hogy ők így élnek? Amíg ez a helyzet megfelel a "gyerekeknek" és a szülőknek is, addig ne téged zavarjon már... Egyébként hosszútávon úgyis ők szívják meg,vagy nem! :D Ismerek ilyet én is, meghaltak a szülők,most 50 évesen van baj a nőnél,megszűnt a pénzforrás.. bár már 2 lakást összeraktak neki,csak a mindennapi élet nehezebb így "szegény"nek.
2017. ápr. 19. 16:34
 13/33 anonim ***** válasza:
37%

Akinek nem a létfenntartás és a nyomor az élete, annak nincsenek "valódi" gondjai?

Aki "átlagos", az el sem akar költözni otthonról?

Te valami párhuzamos univerzumban élsz?

2017. ápr. 19. 16:38
 14/33 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem tartsuk tiszteletbe a többi ember döntéseit és életét. Egyébként sem tudhatod, hogy mi van a háttérben. Lehet akire most azt hiszed, hogy a "mamahotelban" élve szórja a pénzt, az lehet, hogy évek óta lakásra gyűjt és már nem sok van hátra neki. Nem látunk bele más életébe, kár ítélkezni.

Magához a kérdéshez annyit tennék hozzá, hogy sajnos az átlagfizetések annyira kevesek, hogy szinte lehetetlen belőle megélni. Ha belegondolunk, hogy a legputribb albérlet is 100 körültől indul, az átlag pedig ennyi körült keres, nem kell nagy matek zseninek lenni, hogy rájöjj, hogy nemhogy az albérletet nem tudná kifizetni egy fizuból, de hogy kajára, rezsire se jutna így.

De ha valaki kicsit is jobban keres, akkor is pont a megélhetésre lesz neki elég, nem fog tudni félretenni.

Én teljesen megértem azokat, akik albérlet helyett még otthon élnek huszonévesen.

Ha a családdal jó a viszony és nem zavarja a családot sem, elég nagy a ház mindenkinek, akkor miért ne?

Nyilván én sem azt mondom, hogy na akkor házasodjunk meg szüljünk gyereket úgy, hogy még a szülőkkel élünk.

Nem, de ha ilyenek nincsenek tervben, vagy esetleg komoly kapcsolat sincsen, akkor miért menjen el albérletbe, ha nem muszáj még?

Ha olyan 300 ezer nettó lenne a minimálbér, akkor egészen biztos vagyok benne, hogy a fiatalok nagy része igenis elmenne külön albérletbe , nem maradna a szülőkkel.

De sajnos amíg ennek kevesebb, mint a harmada a minimálbér, érhető, hogy sokan kényszerhelyzetben vannak.

2017. ápr. 19. 16:40
 15/33 anonim ***** válasza:
64%
majd ha véget ér a szerelem akkor lehet osztozkodni no meg háborúzni
2017. ápr. 19. 16:47
 16/33 A kérdező kommentje:

"Miért baj, ha egy szülő segít, amiben tud ? Pl. nem kér rezsit és ezt félre tudja rakni a gyereke."

Itt havi 2-300 ezreket megkereső emberekről van szó, de van, aki a határ túloldaláról a 400-at is hazaviszi. Pl volt, hogy a testvérem, a párja és a gyerekük is anyámnál laktak, ketten megkerestek 600 ezer ft-ot, semmiben nem segítettek, bele nem adtak semmibe, ott ettek ingyen, egy darab fát odébb nem tettek, hogy fűteni lehessen, aztán meg le lettem szólva, mert nekem "csak" egy xy márkájú autóm van. Szóval csomó esetben nem szükségszerű szülői segítség megy. Hanem mama hotel a javából. Ez az "otthon lakunk, míg össze nem gyűjtjük a lakásra valót" is vagy fele esetben csak önámítás. Így van az, amikor az ismerőseink 5 éve már ezt mondogatják, de még a mai napig tőlünk kéregetnek kölcsön hó végére. Az anyjuknál laknak, semmire nem kell költeniük, de a 400ezres osztrák fizetés nem elég nekik.

2017. ápr. 19. 17:02
 17/33 anonim ***** válasza:
89%
Neked mi közöd van hozzá, hogy ki mit csinál? Örülj neki, hogy vannak fölösleges millióid amit kidobálhatsz albérletre. Elhiheted, hogy a legtöbb huszonéves nem jókedvéből lakik a szüleivel, hanem mert eközt meg az éhenhalás között lehet választani.
2017. ápr. 19. 17:05
 18/33 anonim ***** válasza:
80%
Havi 2-300 ezerből albérletben, rezsit fizetve nem lehet félrerakni. Családdal még 400-ból sem biztos. Örülj, hogy most neked szalad a szekér, és ne légy irigy azokra, akiket segítenek a szülők.
2017. ápr. 19. 17:16
 19/33 anonim ***** válasza:
72%
Nézzük reálisan. Egy egyetemista kb 24-25 éves korába fejezi be az egyetemet. Nem tud teljes időben dolgozni ezért az összes pénz elmegy egyetemi dolgokra. Ha szerencséje van 27-28 éves korára összespórol valamit. Az első oldalon írták hogy mindkét oldalnak lekéne szállnia a másikról. A mai világban nehéz annyit összespórolni hogy ki tudjon az ember költözni ha el tud akkor az szép és jó de nem kell nagyzolni.
2017. ápr. 19. 17:17
 20/33 anonim ***** válasza:
90%
Jó, tehát akkor most menjek a francba szépen kifejezve magam, hogy 23 éves leszek a jövő hónapban, hogy otthon merek lakni? (Igaz, hogy már csak őszig, tehát pár hónap és elhúzom a belem a ,,mamahotelból'') Nem mindenkinek megy ám olyan könnyen, és hidd el nem mindenki dobálózik milliókkal sem. Rohadtúl nem kell nekem luxus autó, meg hasonló, csak egyszerűen hónapok(évek)óta azon gürizünk a párommal, hogy egy nyomorult két szobàs kis lakásba el tudjunk már költözni végre, és hozzáteszem egy 20 éves Suzukink van párommal, aztán ha meglesz az én jogsim is, talàn majd használatra megkapom anyum 13 éves Daewoo matizát. Ennyit erről, és amíg ezek működőképesek meg is maradnak, mert lehetőségünk sincs jobbra/màsra, meg a lényeg, hogy jó arra amire kell. Baromira nem bírom ezt az általánosítást, tényleg örülj, hogy nektek ennyire jól megy, meg így bejött az élet, de tényleg, ezzel az energiàval amíg másokon utàlkozol inkább dolgozz azon, hogy még jobb legyen nektek, ha már így meg vannak a lehetőségeitek!
2017. ápr. 19. 17:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!