Mit gondoltok arról, ha egy szülő ugyanazt a nevet adja a gyerneknek keresztnévként, mint ami a vezetékneve?
Pl. Tamás Tamás, Viktor Viktor (ez a kettő személyes tapasztalat)
Szerintem elég nevetségesnek hangzanak az ilyen nevek. A gyerekek körében könnyen lehet gúny tárgya.
Nevetseges.
Nekem amugy egy baratnom mondta,hogy az egyik ismeroset Sydney Olimpianak hivjak(a vezeteknevet mar elfelejtettem),mert a szulei sportolot szerettek volna belole nevelni. No komment.
Az biztos, hogy egyedi, de szerintem hülyeség...
Annyi név van, nem igaz, hogy pont az a név kell keresztnévnek is, mint a vezetéknév
Én egyszer kórházban várakoztam a törött ujjammal a röntgenre és közvetlenül előttem hívtak be egy Miklós Miklós nevezetű férfit. :D
Általános iskolában pedig 3 vagy 4 évvel felettem járt egy Őszi Rózsa nevű lány. :D
De ismerősi körömben volt egy srác, akinek a legjobb barátját Sándor József Benedeknek nevezték el a szülei. Viszont ő a Józsefet nem használta, mindenki Benedekként ismerte:)
Nekem a Top Gun film után szabadon mindig az jut először eszembe, hogy Miért utáltak a szüleid?
De azt is nehezen értem, hogy nincs az ilyen szülők környezetében egyetlen értelmes ember sem, aki lebeszélné az adott névről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!