Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szóvá tegyem vagy sem, hogy...

Szóvá tegyem vagy sem, hogy jó anyagiak közt élő apám kicsinyes és sóher a családjával, unokáival szemben?

Figyelt kérdés

Én 40 éves vagyok.

Vagy fogadjam el így őt?

2017. ápr. 16. 08:33
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Vagy úgyis lehet ám egy apukának öregkorára tehetős anyagi helyzete, ha egész életét, a gyerekei nevelését elsmucigoskodta, amit tudott, megvont a családtól, a tini korú gyereket sehova nem engedte (mert ugye az pénz kiadással jár :xD), nagyobb értéket, játékokat, kirándulásokat egyéb gyermekkorban szokásos pénznyelőket megvétózta, ellenben akár a kiskorú gyerekeket az építkezés alatt és úgy anblock az akkoriban szokásos mellékkereset formáiban (lásd otthoni állattenyésztés, kertészkedés, piacozás!!!) erőteljesen gyakorolta.

Magyarul neki magának jól jött az ingyen munkaerő, akinek még azt is lehet kiabálni, ha netán vmt akarna, hogy pofád befogod, mert én tartlak el, de ha vissza kellene segíteni, akkor mit akarsz, hisz felneveltelek, meg csinálj te is magadnak pénzt, ne az apádra irigykedj!

Xoxo

Ja, csak ma nem lehet ám otthon lopott állatokat lopott takarmánnyal felnevelni, gyereket dolgoztatni körülöttük, meg nyáron a kertbe kihajtani a büdös kölkét (is!), hogy legyen mit a piacon eladni, abból fizetni talán a minimális hitelt, vagy annyit sem, mert ha ügyes vagy és nagyban nyomod, fel sem kell venni!

Ma lehet fizetni orrvérzésig a bankokat, mellékesként meg dolgozni éhbérért.

Mondjuk én tuti nem hajtanám ki a gyerekeimet úgy, ahogy az én gyerekkoromban majd mindenkit faluhelyen.

Szóval ilyen is van ám :-).

2017. aug. 1. 02:41
 32/32 anonim ***** válasza:

Ja, és nem teheted szóvá, akkor sem, ha nem kis mértékben úgy jött létre a stabil anyagi helyzet, ahogy pl fent vázoltam....

Az az ő pénze, neked nincs hozzá közöd.

Itt-ott, ha ügyes vagy, oda lehet szúrni, meg éreztetni ezt-azt, amúgy meg hagyni kell ilyen embert a pénzecskéjével. Éljen azzal, azt szereti igazából.

2017. aug. 1. 02:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!