Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szóvá tegyem vagy sem, hogy...

Szóvá tegyem vagy sem, hogy jó anyagiak közt élő apám kicsinyes és sóher a családjával, unokáival szemben?

Figyelt kérdés

Én 40 éves vagyok.

Vagy fogadjam el így őt?

2017. ápr. 16. 08:33
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a gond, ha valakit támogatnak. De ne várja már el valaki 40 évesen.

Egyébként meg mire mennél, ha szóvá tennéd? Ha akarna rátok költeni, akkor megtenné. Kierőszakolni nem tudod. Apukád gondolom, min. 60 éves. Szerinted meg fog változni ennyi idősen?

Mondjuk jó lenne tudni, mit értesz sóherség alatt. Mi hiányzik, amit várnál tőle.

2017. ápr. 16. 12:01
 22/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos és elgondolkodtató válaszokat.

Sosem kértem tőle pénzt se én, sem a testvérem.

Valakinek örömet ad, ha másiknak örömet tud szerezni. Ezen változtatni nyilván nem lehet, de beszélgetni családon belül talán lehet. Például ha megteheti a tehetős nagyszülő, befizeti az unokáit egy színházi előadásra. Manapság a pénzel ha csak rövid időre is, de lehet venni boldogságot mindenkinek.

2017. ápr. 16. 12:15
 23/32 A kérdező kommentje:
Ha vendégül látja a családot, akkor nem ásványvízzel kínálja meg a vendégeket, hanem vesz üdítőt is, még akkor is, ha ő maga nem szereti, vagy nem tartja egészségesnek.
2017. ápr. 16. 12:17
 24/32 A kérdező kommentje:
Nekem most nem bírtak levonna a számlámról egy közüzemi díjat, mert befizettem egy olyan előadásra a gyerekeimet, ami nagyon ritkán adódik egy életben. Tudok spórolni és a pénzel bánni és természetesen ki tudom fogom fizetni a számlát csak át kell ütemezni ezt azt.
2017. ápr. 16. 12:20
 25/32 anonim ***** válasza:
83%
A legroszabb amit tehetsz ezzel arra neveled a gyerekeket hogy szorakozas az elet alapja es kotelesseg csak ezutan jon ( kozmu)
2017. ápr. 16. 12:41
 26/32 anonim ***** válasza:
87%
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi vezetett odáig, hogy egy színházjegy lenulázza egy 40 éves pasi számláját.
2017. ápr. 16. 12:45
 27/32 anonim ***** válasza:
73%
Node mégiscsak szórakozás, mi a fene az, ami annyira fontos, -mert ahogy állítod egyszer adódik az életben-, hogy egy közművet ne bírj kifizetni miatta? Tök minegy mennyire jómódú az édesapád, ha neked egy számlát ez maitt hátrébb kell sorolni, akkor ez az akategória,amit nem engedhetsz meg magatoknak, akkor sem , ha a gyerekeidről van szó. A gyerekeim igényeit, mindazt amit megadhatok neki, a lehetőségeimhez igazítom és itt nem kifogás az, hogy az ember mindent meg szeretne adni nekik. Ez valóban igaz, de más fa.szával nem verjük a csalánt, ergo arra nem apellál az ember, hogy majd a pénzes rokon kifizeti. Ha ajándékba felajánlja az unokának, akkor oké, tán elfogadom, de azért igényt formálni minderre, mert neki van, nonszensz, aztán meg hőbörögni, hogy jajj, de ő ki tudná fizetni. Az unokái, nem a gyerekei, te tartozol értük felelősséggel, anyagi értelemben is. Ha segít, tegye, de praktikusabb addig nyújtózkodni, ameddig a takaró ér. Jóhogynem már a papa tehet róla, hogy a negyvenes gyereke csak egy számla késve fizetésével tud a gyerekeinek egy ilyen lehetőséget biztosítani.
2017. ápr. 16. 12:55
 28/32 anonim ***** válasza:
28%

Úgy látszik, sok itt az unatkozó informatikus, akik szerint nem ember, akinek nincs alsó hangon félmilliós havi bevétele.

Nem minden szakmát becsülnek meg jó fizetéssel, de nem is tudjátok, mi az előzménye a sztorinak, csak nagy mellénnyel fújoltok. Egy negyvenéves, családos ember is küszködhet átmeneti, de akár tartósabb pénzzavarral, főleg ebben az országban. Ki tudja, miért volt fontos a színházjegy? Olyan családok is vannak, aki ha mindig csak a számlákat fizetik, sose marad szórakozásra, művelődésre, a legkörültekintőbb beosztással sem.

2017. ápr. 16. 13:03
 29/32 anonim ***** válasza:
54%
Az ilyen személyek tudnak meggazdagodni könnyen, akik figyelmen kívül hagynak másokat, akár a saját családjukat is. Sajnos
2017. ápr. 26. 20:30
 30/32 anonim ***** válasza:
58%

Például ha megteheti a tehetős nagyszülő, befizeti az unokáit egy színházi előadásra.

Nálunk ezt mi, szülők biztosítjuk és nem mástól várjuk el.

2017. máj. 7. 20:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!