Szóvá tegyem vagy sem, hogy jó anyagiak közt élő apám kicsinyes és sóher a családjával, unokáival szemben?
Én 40 éves vagyok.
Vagy fogadjam el így őt?
Nem az a gond, ha valakit támogatnak. De ne várja már el valaki 40 évesen.
Egyébként meg mire mennél, ha szóvá tennéd? Ha akarna rátok költeni, akkor megtenné. Kierőszakolni nem tudod. Apukád gondolom, min. 60 éves. Szerinted meg fog változni ennyi idősen?
Mondjuk jó lenne tudni, mit értesz sóherség alatt. Mi hiányzik, amit várnál tőle.
Köszönöm a hasznos és elgondolkodtató válaszokat.
Sosem kértem tőle pénzt se én, sem a testvérem.
Valakinek örömet ad, ha másiknak örömet tud szerezni. Ezen változtatni nyilván nem lehet, de beszélgetni családon belül talán lehet. Például ha megteheti a tehetős nagyszülő, befizeti az unokáit egy színházi előadásra. Manapság a pénzel ha csak rövid időre is, de lehet venni boldogságot mindenkinek.
Úgy látszik, sok itt az unatkozó informatikus, akik szerint nem ember, akinek nincs alsó hangon félmilliós havi bevétele.
Nem minden szakmát becsülnek meg jó fizetéssel, de nem is tudjátok, mi az előzménye a sztorinak, csak nagy mellénnyel fújoltok. Egy negyvenéves, családos ember is küszködhet átmeneti, de akár tartósabb pénzzavarral, főleg ebben az országban. Ki tudja, miért volt fontos a színházjegy? Olyan családok is vannak, aki ha mindig csak a számlákat fizetik, sose marad szórakozásra, művelődésre, a legkörültekintőbb beosztással sem.
Például ha megteheti a tehetős nagyszülő, befizeti az unokáit egy színházi előadásra.
Nálunk ezt mi, szülők biztosítjuk és nem mástól várjuk el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!