Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Templomi esküvő apám nélkül?...

Templomi esküvő apám nélkül? Hogy hatna ez?

Figyelt kérdés
Kissé bajban vagyok, mert ateista apám kijelentette, hogy ha lesz templomi esküvőm, arra nem hajlandó eljönni, mivel ő ki nem állhatja azt a környezetet. Nem ecsetelném hogy esik ez, mennyire önzőnek és kiállhatatlannak tartom, viszont nem tudom mi a helyzet az ilyen esetben. Mivel egy szertartáson roppant kínos, ha pont az örömapa nincs jelen. Persze magyarázkodjon ő, no de akkoris. Ti mit tennétek a helyemben?

2017. márc. 28. 15:48
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
Kérd meg nagyapádat, hogy kísérjen az oltárhoz.
2017. márc. 28. 15:50
 2/10 anonim ***** válasza:
57%
Én is rühellem a csuhásokat,de a lányom kedvéért erőt vennék magamon.Hiszen elvileg ez az egy esküvője lesz!
2017. márc. 28. 15:51
 3/10 anonim ***** válasza:
58%
Így járt, neki égő, ha a lányát más vezeti az oltárhoz.
2017. márc. 28. 15:52
 4/10 anonim ***** válasza:
48%
Az én Apukám sem az esküvőmre sem az utána levő lakodalomba nem jött el, pedig hivatalos volt az élettársával együtt. Nem csináltam belőle nagy ügyet, a bérmakeresztapám vezetett az oltárhoz. Van ilyen sajnos.
2017. márc. 28. 16:10
 5/10 anonim ***** válasza:
48%

Az én apám sem fog eljönni az esküvőmre, mert ő nem nevelt fel. A nagyapám vagy a keresztapám fog oltár elé vezetni.

Közöld vele, hogy akkor mást választasz, az is lehet, hogy észbe kap, hogy elég bunkóságot csinálna.

2017. márc. 28. 16:51
 6/10 anonim ***** válasza:
63%
Mondjuk én a képmutatást jobban utálom. Amikor templomi esküvő, vagy keresztelő kell, mert az úgy a szép, úgy illik, de az év többi napján csak kívülről látsz templomot.
2017. márc. 28. 21:35
 7/10 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Utolsó: Csak apám ateista. Én gyakorlom a vallást és rendszeresen járok.

2017. márc. 29. 03:24
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Mond meg neki, más kísér az oltárhoz. Gondolom, az meg ciki lenne neki, de ez már legyen az ő gondja. Azért egy ateista is mehet templomba, főleg, ha a lánya megy férjhez,nem kell

(kellene) ezt olyan szigorúan vennie.

Nem vagyok hívő én sem, de ha a lányom Isten áldását kérné a házasságára,egy szavam sem lenne, és boldogan vonulnék vele a templomban.

2017. márc. 29. 04:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Azt írod, hogy Te gyakorlod a vallást. Gondolom, akkor legjobb esetben (még) vannak keresztszüleid is. Keresztapudat nem tudod megkérni, hogy kísérjen az oltárhoz?

A többi pedig apud sara, felnőtt, önálló döntése a távolmaradás. Neked nem gáz! Az a Te napod lesz, ne hagyd senkinek, de senkinek, hogy bármivel elronthassa!!! Sok sikert!

2017. márc. 29. 23:06
 10/10 anonim ***** válasza:
48%
Azért próbáld megérteni, elég nagy arcul csapás lehet neki, hogy ateistának akart nevelni és hívő lettél. Még ha el is fogadja, akkor is rossz érzés. Ettől függetlenül a helyében én elfogadnám és elmennék az esküvőre, bár ezt a kísérgetős hülyeséget kihagynám, sose értettem, egy felnőtt nőt miért kell így "átadni", mint egy adásvételnél.
2017. márc. 31. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!