Miért úgy kell hogy egyek ahogy anyám mondja? 17/f
24 hete elkezdtem a testépítést már akkor is nagyon ellenezte anyám. De most? Most már kibírhatatlan. Veszek csirkemellet és nem rakhatom be az ő fagyasztójába, vegyek magamnak. Végül legalura beraktam. Tegnap meg azzal jött hogy "A testépítők idióták, azért akarják kigyúrni magukat mert nincs agyuk, csak a szőke kis r.bancoknak kell az izom"-2017 by Anett.
Meg hogy a csajoknak nem tetszik. Nehogy már az ő elképzelése alapjás kell hohy kinézzen a testalkatom.Egy 60 éves 85kilós nőnek biztos más tetszik mint egy 15-20 éves lánynak. Még ő momdja hogy ő milyen egészségesen táplálkozik meg minden bio ez eddig szép és jó de másnap tömi magába a cukros üdítőt meg a csipszet. És ezt az okoskodást naponta megkapom. Jó bizos szarul esik hogy nen eszek a főtjéből de már 4 hónap múlva megszokhatta volna. És a csirkemellet is a saját pénzemből veszem, amikor hétvégente maszekolok. Meg mindig mondja hogy ez nem tetszik a lányoknak az nem tetszik a lányoknak, és itt nem csak az izomra érti. Az sem tetszik a lányoknak ha kuka vagyok az sem hogyha beszélek, az sem hogy csak az edzéssel foglalkozom. Az eszem megáll
Ez a bio amugy is csak egy csodaszó, nem is azt jelenti amit irsz (amit anyad mond) es ertelme sincs. Mint a kefirkuraknak.
Szoval szerintem csak zavarja, hogy te nem a baromsagokat csinalod hanem egyszeruen csak normalisan akarsz etkezni. Mert neki nem sikerul es nincs hozza akaratereje.
Vagy csak titkol irigyli a kitartásod. Nekem az izmos pasikban nem konkrétan a testük látványa fog meg (bár az se hátrány ;) ) hanem a kitartás és a sport, egészségtudatosság. 25/N
Amúgy egy tipp: hallottam egy testépítő sráctól, hogy ő főleg az hüvelyes termésekkel és az olajos magvakkal vitte be a fehérjéjét és úgy gyúrta ki magát. Pl bab, lencse, csicseriborsó, lenmag, tökmag. Állítólag ezek minőségi fehérjék, könnyebb az emésztése, mint a húsnak.
Szerintem ebben az esetben a kompromisszum lenne a nyerő. Én is edzem, de biztos, hogy mindig meg fogom enni amit anyám főz (igaz, egyre kevesebbet vagyok otthon, hétvégékre járok haza). Egyrészt, mert finomakat főz, másrészt az otthoni főtt kaja, bármi legyen is az általában elég egészségesnek mondható, harmadrészt meg hadd örüljön! Persze, 17 éves vagy, lázadsz, csak azért sem eszed azt... Remélem majd azért változik ez még, legalább részben!
A főtt kaját persze ki lehet egészíteni reggelire fehérjedús tápanyaggal, nap többi étkezésében szintén. Plusz lehet azt, hogy heti egyszer bevállalod, hogy Te főzöl az egész családnak. Mert, ugye mint Te is tudod, fontos a megfelelő táplálkozás a test építéséhez. Lehet, hogy anyukád is jobban elfogadná így.
Ami a lányokat illeti: a legtöbb lánynak tetszik, ha vannak izmok a srácokon, viszont 95%-ban viszolyognak
a túl sok izomtól, nem tartják esztétikusnak.
Naponta 1-1,5 óra edzéssel és megfelelő, egészséges, változatos táplálkozással szerintem néhány hónap alatt már esztétikus testet lehet elérni és lényegében hosszabb távon is lehet csinálni.
A kitartással kapcsolatos kommentre reagálva még hozzátenném, hogy a kitartás azért másképp is megnyilvánulhat. Sokan pont, hogy türelmetlenek, ezért mindenféléket elkezdenek szedni a gyorsabb növekedés érdekében, ezek egy része ártalmas is lehet - így persze izmosak lesznek hamar, kérdés, hogy milyen áron; másrészt egyesek azért kezdenek edzeni, mert a továbbtanuláshoz már nincs elég kitartásuk. Aki szeret mozogni és szokásává vállik a rendszeres testedzés annak nem megerőltető már annyira és egy idő után már nem kitartás kérdése lesz az edzés hanem azért csinálod, mert jól esik, hiányzik. Viszont azt becsülni tudom, aki kijár egy mérnöki, orvosi, jogi vagy bármilyen más értelmes egyetemet, főiskolát ... ÉS mellé még mondjuk "gyúr" is. Annak tényleg van kitartása! De az is remek, ha valaki középiskola után elmegy dolgozni szakmunkásként és lelkiismeretesen, magát odatéve végzi.
Szóval szerintem próbáldd megérteni az ő álláspontját is és próbálj úgymondd asszertívan, éretten kommunikálni, még akkor is, ha kicsit (bocsánat) "sárkányos" az anyukád viselkedése. Ne viselkedj vele csúnyán, próbáljatok kibékülni egymással és megfelelő megoldást találni (javaslom a fentebb írtakat). Ehhez kívánok sok sikert! :)
25/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!