Vennétek a lányotoknak 100ezerért használt menyasszonyi ruhát? Állítólag csak egyszer hordta valaki.
En komolyan nem ertem ezt a felhaborodast es hangnemet itt nehany hozzaszolotol.
Miert lenne sci-fi kategoria, hogy akit mondjuk nem tud a csaladja anyagilag tamogatni, az megprobal a sajat laban megallni, es nem mastol varja a segitseget?
Es akinek tortenetesen sikerult, es esetleg a gyeremekeitol is elvarna nemi onallosagot, az miert lesz rogton irigy vagy zsugori jelzokkel illetve?
Olyan jo leszolni a masikat, de aki megteremtette maganak azt amire szuksege van, az nem masok irigykesevel van elfoglalva, hanem buszke magara! Mert nekik legalabb van mire! De ezek a hosszaszolok megis kulonb hangnemet utnek meg a tobbiekkel szmben, es nem szidjak, vagdalkoznak, vagy frocsognek itt a masikra.
Mas az ertekrend ennyi, gondolom nehez ezt elfogadni...
Mondjak hogy mindenki magabol indul ki... en biztos nem lennek irigy senkire, akinek vilag eleteben egy keresztbe szalmat nem kellett tennie, csak kinyitnia a szajat, es jott a sultgalamb.
De az meg hagyjan, mert van akit igy neveltek, ilyenek voltak a szuleik...de hogy meg valaki erre buszke, es veri itt a mellet? Az mar felvet nemi kerdest.
Na de hogy mindezek utan egy ilyen ember tartson predikaciot elvi, es erkolcsi kerdesekbol, vagy esetleg az anyagikrol...?! Viccnek is rossz!
Nekem kicsit úgy tűnik,hogy a lányod a ruha összegébe "szerelmes", lehet nem is annyira a ruhába. Én most próbálom pszichológiai szempontból elemezni. Ha hasonló ruhát mutatnának neki csak nagy árdifferenciával amit ő nem tud meglehet hogy az olcsóbbat választaná.
Ne haragudj, de nagyon el van szállva a lányod magától, lehet el is kényeztettétek. A fiú meg lehet az a tipikus pincsikutya-féle akit elvakít a szerelem és nem látja, hogy egy hercegnőnek képzelt kislányt (igen az a viselkedése alapján) vesz feleségül.
És az ilyenek házasodnak!!! Mi lesz később?? A gyerekruhára, gyerekszobára való nyilván luxusösszeget (hiszen királylány gyerekének ez jár) majd ti teremtitek meg? Nem tudom milyen végzettségű lesz a lányod,de akármennyire piacképes a diplomája lehet pályakezdőként nem fog százezreket keresni. Akkor szerinted 6 hónapos babának a mondjuk 30ezres ruhácskájára valót kitől fogja kérni,hogy támogassák? Attól akitől bármit kér megkaphat, azaz tőletek? Na ez a baj. Neked is meg kell tanulni nemet mondani, ha megsértődik akkor hidd el ő jár rosszabbul.
Én olyan gyönyörű olcsó menyasszonyi ruhákat láttam (újak is ráadásul) hogy elámultam. Miért nem tudna ilyet kiválasztani? Ja, mert nincs annyi nulla az áruk után. Szerintem ülj le mindkettejükkel és fektesd le a szabályaidat. Ha nem tetszik lehet kunyerálni mástól, vagy hitelt felvenni a luxusesküvőre (ami a ti helyzetetekben megengedhetetlen), vagy urambocsá elmenni dolgozni. Bizony,nem csak egy opció van. Minden rossz indulat nélkül,de te is tehetsz arról,hogy ilyen elkényeztetett lányod van. Ülj le beszélgetni és légy szigorú!
Nem, nem drága. Ennél bérelni is csak drágábban tudsz normális esküvői ruhát. A feleségemét tavaly előtt 180-ért varrták, szóval ha jó varrónővel varratod aki minőségi anyagokból varrja, akkor varratni sem tudsz olcsóbban. Persze, lehet valahol spórolni de az a minőségén is látszani fog.
#21: Régen a szülők állták az esküvőt. Édesanyám családja pl. egy évi bevételét áldozta az esküvőjükre. Nagyapám termelte a bort, Ők nevelték az állatokat és Ők maguk termeltek meg szinte mindent, aztán felállítottak egy sátrat, a tortákat a vendégek hozták, készült róluk egy filmtekercsnyi műtermi fotó a fényképésznél és hajnalig buliztak. Szóval nem az árak, meg az esküvőbiznisz szállt el hanem az elvárások és az igények.
Fel kellene végre fogni, hogy egy esküvő ahol félszáz-száz embert meghívtok étterembe vacsorázni, majd hajnalig bulizni, amihez elismert zenészek szolgáltatják a zenét (tökmindegy, hogy DJ vagy zenekar) és amit egy televíziós műsor elkészítésére is alkalmas stáb örökít meg mozgó és állóképeken, designer ruhákban az bizony luxuscikk és köszönő viszonyban sincs a fentiekkel.
Halkan jegyzem meg, hogy huszonéves fiatalként szülői segítség nélkül tartottunk majdnem kétmillióért esküvőt. Igen két évet spóroltunk rá, igen túlóráztunk, igen, lemondtunk érte dolgokról, de ez már csak így működik.
Szóval ez amit írsz, hogy szülői segítség nélkül nem lehet, ez nettó bullshit. Lehet, csak áldozatokat kell érte hozni, mint szinte mindenért az életben.Nem úgy van, hogy eldöntöm januárban, hogy júniusban esküvő és ez így is van jól.
Ja és, hogy legyen min szörnyülködni: esküvőbizniszben dolgozóként a legtávolabbi szerződésem 2019 augusztusára szól.
Ja és még valami: aki tudja támogassa/támogatja a gyerekét, én sem utasítottam vissza a szülői segítséget a vállalkozásom beindításakor csak mert másokat nem támogattak/tudtak támogatni a szüleik és ha lesz miből, akkor a saját gyerekemet is támogatni fogom amivel csak tudom még akkor is ha tudom, hogy nem mindenki lesz ilyen szerencsés a kortársai közül, DE: nem elvárható, nem feladat és nem kötelező. Az meg, hogy valaki nekiáll követelőzni, az nonszensz. Puszi! :)
Árban tényleg nem sok, DE ha anyám fizetné a ruhám, akkor igenis törekednék arra, hogy minél olcsóbb legyen, hisz nem a saját pénzem költöm.
Szerintem felesleges neki az esküvő, ha annyira szeretik egymást és házasodni akarnak, azt meg lehet tenni szülőkkel egy hétköznap és ingyen van.
lányod egy hisztis nő... hitelből élni? ha huszonéves akkor meg oldja meg maga. szép dolog, ha a szülő, HA MEGTEHETI! ha meg nem, akkor meg kell értenie egy felnőttnek, aki házasodni készül, hogy bizony nem futja rá!
én megmondanám neki, hogy egy forintot nem fizetek a hülyéskedésre. ha annyira piacképes a szakmája és a srác is jól keres akkor 2-3év alatt össze lehet rakni a pénzt, annyit meg simán tudnak várni. gondolom együtt sem élnek, az is elég buktató
Most jött haza a lányom. Kiderült, hogy az árban benne foglaltatik az átalakítás, tisztítás és még fátylat is varrnak hozzá. Nem vételár, hanem kölcsönzés. Ha neki tetszik szerintem ez korrekt.
Szeretem a gyerekem, ha nagyon más is a természete, mint az enyém. Kérlek ne illessétek trágár jelzőkkel.
Egyszerűen kiborultam a tegnap esti cirkuszán+ ma is hisztizett egy sort az itthoni házimunka miatt. Nekem tett jót, hogy kiírhattam magamból a feszültséget.
Egyébként, ha munkát kap kb annyi lesz a kezdő fizetése, mint az enyém most. Meg fognak élni. Nem babaruhára fognak sokat költeni, hanem a házukra. A lütyükék 2x akkorát akarnak, mint a mienk. De ezt még át fogják gondolni párszor. Tudják jól, hogy a rávalót már maguknak kell összerakniuk.
A régi menyasszonyi ruha miért nem jó, amit a család, vagy a rokonok otthon örököltek nemzedékeken át?
Nem üzletről van szó, ugye?
Ha ilyen dulifuli hisztis gyereked van,hogy napi szinten kiveri a dilit valamiért,háát lehet nem sokáig lesz házas! :D
De Te legalább megszabadulsz tőle egy időre! Jövő ilyenkor már lehet újra nálatok hoppárézik! :D Nagyon nem való még neki a házasság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!