Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vennétek a lányotoknak 100ezer...

Vennétek a lányotoknak 100ezerért használt menyasszonyi ruhát? Állítólag csak egyszer hordta valaki.

Figyelt kérdés
A lányom ragaszkodik hozzá. Szerintem hülyeség megvenni. Még rá kell igazítani, ha egyáltalán lehet+ valószínűleg tisztíttatni is kell. Ráadásul így nehezebb hozzá illő fejdíszt+ kiegészítőket venni. Nem tudja összepróbálni a ruhával. Mivel még nem dolgozik a lányom, az esküvőt a szülők fizetik. Csak kezdek kikészülni, hogy folyamatosan nyomja felfelé a költségeket a lányom. Nem volt ötös találatunk a lottón és nagy a család. Ráadásul hat gyereket nevelünk.

2017. ápr. 12. 23:47
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
91%

Nem leszek nepszeru az tuti, de ennel hoval tobbert kolcsonoztem ruhat (igaz rahjtam volt eloszor).

Nem volt nagy eskuvom, mert 30 utan mentem ferjez, nem gondoltam hogy a fel vilag elott kenne bohockodnom, de attol ugyanolyan menyasszony voltam mint barki mas, es nekem igenis fobtos fontos volt a ruha, mert nem terveztem 1-nel tobbszor ferhez menni. Az eskuvore szant penzt inkabb erre koltotte, mint a 80. rokon etetesere, akiket nem mellesleg 10-15 eve nem lattam, mert messzire koltoztem a csaladtol. Nekik is csak teher lett volna megoldani az utazast.

DE! A mi eskuvonkon mi alltunk mindent, nem akartunk senkit terhelni a koltsegekkel, meg smmivel. Meg az etterem dekoraciot is magunk csinaltuk, es magunk diszitettuk. Persze anyam ragaszkodott hozza, hogy kifizesse a ruhat (hozzateszem soha nem kaptam tole semmilyen tamogatast, nem tolt autot -de meg jogsit sem- vagy lakast a seggem ala...mar az egyetemi tanulmanyaim ota a sajat labamon allok).

Szoval szerintem mindenkinek joga van eldonteni, hogy milyen ruhat, eskuvot stb szeretne, nem kene rogton lehurrogni valakit, es rogton azzal jonni, hogy nem az a fontos!

Ami fontos, hogy ha a lanynak ilyen igenyei vannak, akkor keresse meg a ra valot, es ne a szulei nyakan eloskodjon, es toluk varja el hogy penzeljek az ilyen igenyeit.

Es igen, vennek neki ruhat ennyiert ha ezt szeretne a nagy napjan, es megengedhetnem magamnak, de akkor nem, ha minden egyeb koltseget is nekem kellene allnom, es emiatt gyakorlatilag csodbe vinnem az egesz csaladot. Ez egy kicsit onzo dolog a reszerol.

Menjen el szepen dolgozni, es akkor rajon, hogy mi mennyit er, es ha maganak kell megdolgozni erte, majd rajon hogy hol a hatar a koltsegek teren.

Persze nem azt mondom hogy ne tamogassatok, ha megtehetitek, de ne minden aron, meg egyaktalan mi az hogy nem dolgozik?

Akkor mibol akar elni az eskuvo utan? Hol akarnak lakni stb? Nem is ertem...lehet korai meg neki az eskuvo.

2017. ápr. 13. 08:35
 12/51 anonim ***** válasza:
96%

100ért amúgy nem sok egy ruha DE

ha nem ő fizeti, akkor nem is ugrálhat.

én nem fizetném az tuti az egész esküvőt, ha akarnak, akkor dolgozzon és keresse meg rá a nagy részét. felesleges.

2017. ápr. 13. 09:22
 13/51 anonim ***** válasza:
32%

Nyilván azért nem dolgozik, mert tanul. Persze itt az emberek 99.9 % három egyetem mellett 12 órás műszakban dolgozott már csecsemő kora óta. Szóval a savanykás szőlőt köpjük ki.

Kérdező: milyen az a ruha? Fénykép alapján nincs aki megvarrná? Mennyi a maximum összeg? Mert egy márkásabb normális és szebb esküvői ruha, ha megveszed, modelltől függően 100 ezer-70-50 ezer Ft alatt ritkán van. A rendelős oldalak nem jöhetnek szóba?

Szóval érted, azt tanácsolom nézzetek körül a neten!

Ha szeretnéd időt nem sajnálva segítek neked, ha küldesz képet a stílusról, kigyűjtök pár linket. Meg nézzetek outlet helyeket, vannak az országban is kész esküvői ruhák.

Azt tudom, hogy egy nőnek ez egy fontos esemény, nekem is az volt. Ruha terén nem kell milliókat kiszórni, de azért van egy ár, amit meg kell fizetni, hogy ne egy jelmezt kapj a pénzedért.

Persze a lányod sem dolgozik még, meg 6 gyerek, neki is meg kell érteni, hogy mennyire futja- de itt meg lehet okosan is ruhát választani!

Csak egy kicsit mutasd ki jobban a szereteted, hiszen a lányod férjhez megy. Szóval nyugi :) nem kell 100 ezret kicsengetni. Némi Idő ráfordításával szép ruhát lehet találni 100 alatt is.

2017. ápr. 13. 09:22
 14/51 anonim ***** válasza:
89%

kinek savanyú a szőlő?

nem sok a ruha ára, de azért ha egy fillért nem tesz bele, akkor igenis sok! mert ha fizeti a lagzit és anyja felajánlja, hogy kislányom kifizetem a ruhád az úgy OK, de ha nem fizet semmit, akkor ne válogasson. lehet menni dolgozni és összerakni rá a pénzt

2017. ápr. 13. 09:24
 15/51 anonim ***** válasza:
91%

Eloszor is: 2017-ben ennyi penz nem sok egy ruhaert. 2009-ben volt az eskuvom, 80-150 kozott lehetett BERELNI!

DE:

Ezt ott elrontottad, hogy fizetitek egy iskolaskany "hazassagosat akarok jatszani, anyuci-apuci vesztek nekem eskuvot?" cimu jatekat.

Ha ahhoz felnott hogy ferjhez menjen, fizesse. Ha meg nem dolgozik, akkor varjanak.

Masik hibad:VELE kellene megbeszelned a kiralykisasszony vagyait (hogy egyre csak nyomja fel a koltsegeket) es nem idegenekkel a neten, mert ettol semmi nem fog valtozni.

Mist ti a leendo ferjjel egyutt agyonkenyeztettek egy diakot, aki nem allna meg a sajat laban, apuciek feszkebol atcsucsul a pasas penzes feszkebe. Erre nem nevelnem az tuti....vagy ha a pasi eltartja, fizesse az eskuvot is. Vagy a leendo ferjnek sincs keresete?

Ne csinalj magatokbol bohocot. Ulj le beszelni a hercegnovel hogy viselkedjen felnott modjara, ha mar fizetni nem tudja a kis "hazassagos jatekat" (mert nala ez az), akkor fogja be es az dont, akinel a penztarca.

2017. ápr. 13. 09:33
 16/51 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudom reklámnak minősül-e, nem annak szánom. Én tavaly az araonline.hu-n vettem ruhát 85 ezerért kiegészítőkkel. Csak vadi új ruhákat lehet kapni, varrják a menyasszony méretére. Ha szerencsétek van, mindig akad néhány kifutó darab -amik szintén teljesen újak- ha jó a méret, ennél olcsóbban is megkaphatjátok.
2017. ápr. 13. 09:33
 17/51 anonim ***** válasza:
90%
Meg valami: ha a lanyom majd ferjhez megy, fogok neki segiteni, sot, gyonyoru ruhat veszek majd neki, HA nem elvarja, es nem egy kitartott lanykakent mefy majd ferjhez, hanem dolgozo okos nokent. Akkor magamtol fogom meglepni ot a koltsegekbe valo BESZALLASSAL, a ruha pedig az en ajandekom lesz neki.
2017. ápr. 13. 09:36
 18/51 anonim ***** válasza:
83%

Biztos, hogy nem venném meg. A saját lányomnak is csak akkor veszem meg, ha minden mást ők fizetnek a vőlegényével.

Akkor házasodjanak, ha van rá keret, nem máson kell élősködni. Nemhogy örülne, hogy nem két tanús esküvője lesz, még elvárásai vannak.. pofám leszakad..

2017. ápr. 13. 09:49
 19/51 anonim ***** válasza:
97%

Senki nem mondta, hogy sajnálja tőle, túl drága, vagy ilyesmit.

Mindenki azt mondja, hogy a Kérdezőnek ezt nem kötelessége kifizetni, főleg a vázolt körülmények között.

Azért a kettő nem ugyanaz!

2017. ápr. 13. 10:14
 20/51 anonim ***** válasza:
29%
Nem vennék a gyerekemnek menyasszonyi ruhát. Minek ha úgysincs rá szüksége. Majd ha férjhez megy, akkor vesz magának ruhát.
2017. ápr. 13. 11:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!