Szülők, nagyszülők mennyire jogosan várhatják el, hogy családom, gyerekeim legyenek? (nekik ugye unokák)
Ha már felneveltek, taníttattak, viszont én 90% hogy egyedül maradok, mert magamnak való vagyok nagyon.
Bár általában rávágnák, hogy igen, de ha megfordítjuk, hogy az az egyedüli okom a házasságra, és a gyerekekre, hogy tartozok ennyivel a szüleimnek, akkor nem ennyire egyértelmű.
Nem várhatják el.
És őszintén kérlek, ne házasodj csupán a szüleid kedvéért, ha nem érzed úgy, hogy jó lenne az illető nővel/férfival egy életen át összetartozni, együtt élni. Ne tedd tönkre egy jóhiszemű ember életét!
És különösen ne legyen gyereked csak azért, mert a rokonaid akarják. Minden születendő gyerek megérdemli, hogy örüljenek neki a szülei, és ezt aligha kapja meg, ha erkölcsi kényszer miatt születik meg.
29/N vagyok, anyám tavaly óta célozgatott rá, hogy lassan illene elkezdenem aggódni, hogy 10 év múlva ki fogok futni az időből gyerekvállalás terén, ezért már most afelé irányuló lépéseket kéne tennem (ezt nem is tudom értelmezni), teljesen figyelmen kívül hagyva, hogy nekem mi a véleményem a dologról. Pluszban még kijelentette, hogy ő mennyire fogja magát ostorozni ebben a fiktív jövőben, amikor nyilvánvalóan depressziós leszek mert nem lesz gyerekem, hogy most nem volt velem elég szigorú. Pár veszekedés után elértem azt, hogy ne hozza többet szóba, én pedig a következő éveimet azzal tervezem tölteni, hogy a gyerekkorom óta rám rakódott szorongásokat leépítsem és merjem már kicsit élvezni az életet, hogy majd 30-akárhány évesen el tudjam dönteni felelősen, hogy akarok-e egyáltalán gyereket, vagy nem :) Bocsi, ez most rohadtul kikívánkozott.
De nem, nem várhatják el jogosan, felneveltek, felnőtt lettél, olyan döntéseket hozol, amilyeneket akarsz és nincs beleszólásuk.
Ugyanitt áldok minden szülőt, aki nem erőlteti rá sem az akaratát, sem a félelmeit a gyerekeire, hanem hagyja őket élni az életüket :) Királyak vagytok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!