Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a régi szülői felfogásról?

Figyelt kérdés

"A gyereket én szültem,enyém,tehát azt csinálok vele,amit akarok."

És nem,nem jött a gyámügy,mert sok helyen ez volt a természetes felfogás. Nem egy régi családban mesélték vagy hallottam.

Ez azt jelentette,hogy éppen csak meg nem ölhetem,de azonkívül mindent megtehetek vele. Persze,nem ész nélkül,de magyarázat helyett repült egy pofon és a gyerek abból tanult. Később is azt tette,amit a szülő mondott,nem nagyon volt apelláta. Olyat is ismerek,akinek,ha szóltak,nem volt szabad azt mondania,hogy mindjárt,mert röpült a pofon. Csak azt volt szabad mondani,hogy AZONNAL,és menni is kellett. Felnőttként is így van még náluk,ha hazamegy. Most nem pofon repül,hanem ordítás,de az is kinek hiányzik?

Nem voltak ilyen öntudatosak a gyerekek,mint most,kicsit sok ló lett alájuk adva. Sokan közülük a család foglalkozását vitték tovább.

Mi a véleményetek erről?

2017. ápr. 9. 00:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

9:

Azért nem kell túlzásokba esni.

Következetesen kell nevelni a gyereket. Ez a következetesség, ami hiányzik az emberekből. Bármerre nézünk, mit látunk?

"Jól van, kicsikém, de csak most az egyszer." Na itt ba$$za el a legtöbb szülő...

De nem szabad elnyomni a gyereket, nem parancsolgatni meg ütni kell.

Néha így is, úgy is becsúszik a hiba. De a gyereknek éreznie kell, hogy szeretik és megbízhat a szüleiben.

2017. ápr. 10. 09:02
 12/12 anonim ***** válasza:

Hidd el, ez nem régi felfogás, sok szülő ma is így "nevel". Nem szabad mindent ráhagyni a gyerekre, de szép szóval valószínűleg többet el lehet érni.

Én is úgy nőttem fel, hogy apám MINDENÉRT ordított, értsd: véletlenül kilötykölődött pár csepp tej az asztalra, képes volt ordítozni órákon át, hogy milyen trehány, semmirekelő vagyok én és a tesóm. Pofont ugyan sosem kaptunk, de talán egyetlen nap sem volt a gyerekkoromban, amikor ne lett volna üvöltözés, veszekedés. Ez sem jobb semmivel.

2017. ápr. 10. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!