Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy minden újra...

Mit tegyek, hogy minden újra a régi legyen?

Figyelt kérdés

Ez egy eléggé hosszú történet, de próbálom röviden leírni, ha tudom.

Az elmúlt időszakban eléggé megromlott a kapcsolatunk egymással a családban. Már megpróbáltam én is helyrehozni a dolgokat, de nem sikerült és már-már kezdem feladni, éppen ezért írok ide, hátha akad valaki, aki tudna nekem segíteni.

Tehát az egész ott kezdődött, hogt 10 éves koromig Ukrajnában éltünk. Anya magyar, apa pedig ukrán, ennek köszönhetően mindkét nyelvet jól beszélem. Az országon belül is folyamatosan ide-oda költözgettünk, és 6 éves voltam, amikor apa Oroszországban kezdett el dolgozni, így a határtól egy kb 10 percre lévő településre költöztünk. Majd 3 évre rá Magyarországra költöztünk és itt kezdődnek a bajok. Gyakorlatilag anya nem is foglalkozik velünk, nem érdekli, hogy mi van velünk. Van egy öcsém, és mindig engem kér meg, hogy vigyázzak rá(ő 13 éves), barátaimmal is ezért nem mehetek el sehová, mert szerinte az öcsémnek nagyobb szüksége van rám, inkább rá fordítsam a figyelmemet. A karácsonyt Ukrajnában töltöttük, és ehhez képest ott akármikor elengedett, ha menni akartam valahová. Próbáltam vele beszélni, hogy szívesen foglalkozom az öcsémmel, de azért jó lenne ha magamra is tudnék időt fordítani, de erre elkezdett velem veszekedni, és most már arra a szintre jutottunk, hogy egyáltalán nem beszélünk egymással. Apár is megkértem, hogy beszéljen anyával, de ő egy "én kimaradok ebből" mondattal kihúzta magát. Anya folyton azzal jön, hogy én mekkora senki vagyok, nem foglalkozom semmivel. De a véleményemet soha sem akarja meghallgatni.

16/f

2016. febr. 2. 22:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Kivel mélyebb az érzelmi kapcsolatod? Anyukáddal vagy apukáddal?
2016. febr. 2. 22:42
 2/5 anonim válasza:
Lehet anyukad most latja hogy novekszel idosodsz es hogy egyre tobb mindent csinalnal onnaloan es ezzel probal leszoritani.Szeret anyud magyar orszagon elni?Menj hozza ugy oda hogy megoleled megpuszilod es kerdezd meg tole hogy az o lelket mi nyomja.
2016. febr. 3. 00:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Anyukád hol van aközben, míg te vigyázol az öcsédre? Mit csinál?
2016. febr. 3. 09:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Próbáld néha elvinni magaddal az öcséd, hátha megenyhül. Bár nekem kicsit furcsa, hogy miért kell egy 13 évesre vigyázni.
2016. febr. 3. 10:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Legyél jó, tanulj, takarítsd ki a szobádat 3 naponta, ne bagózz, ne igyál, ne bulizz, ne szexelj, menj diákmunkára. Ennyi.
2016. febr. 3. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!