Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A bátyám anyagilag támogatva...

A bátyám anyagilag támogatva van én pedig nem. Mit tegyek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

25 éves srác vagyok. Egy érettségivel rendelkezem. Zűrös fiatalkorom volt mindenbe benne voltam. Ellinkeskedtem sokmindent. Az érettségim is épphogy meglett. Azóta nem dolgoztam és nem tanultam. Tudom, hogy sokkal többre vagyok képes mint egy érettségi, mindenki mondja, hogy jó képességű vagyok csak én mindíg azt tanultam csak meg ami engem érdekelt. Szóval így lett a matek érettségim és az összes érettségi tárgy 2-es, a történelem pedig 5-ös.

És most rájöttem végre mivel szeretnék foglalkozni. Ezt egy 2 éves OKJ képzéssel meg tudnám szerezni. Ehhez Pestre szeretnék menni mert helyben nincs ilyen képzés és tiszta lappal indulhatnék. Csakhogy a családom nem akarja támogatni egy fityingel se anyagilag ezt az egészet. Elég jómódúak vagyunk és a múltbeli hibáim miatt azt hiszik csak arra vagyok képes, hogy egy gyárba csomagoljam a mirelitárút. Ezt így kijelentették. Hiába akartam nekik elmagyarázni, hogy sokat komolyodtam, nem akarnak segíteni. A bátyám szöges ellentétem volt fiatalkorában. Ő elvégezte a jogi egyetemet és most inkább neki vesznek a spórolt pénzből Pesten egy lakást. És azt mondták arra már nincs, hogy engem támogassanak. Sok hibát elkövettem a múltban de tudom mire vagyok képes. Őket ez mégsem érdekli és most kezdem észrevenni, hogy azt se vennék észre ha holnap fognáma cókmókom és eltűnnék. Szerintem már csak megtűrnek. Nem akarok már nekik bizonyítani,csakis magamnak. Suli mellett dolgoznék de az nem lenne elég minden költségre. A szemükben le vagyok írva már és erre most jöttem rá. Tudom énis vétkes vagyok de ti mit tennétek ? Összepakolnátok és vissza se néznétek, vagy próbálnátok őket meggyőzni, hogy ne kamaszkori hülyeségek alapján ítéljék meg a mostani énemet ?

2017. ápr. 7. 23:06
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
52%
Albérlet.
2017. ápr. 8. 13:20
 22/36 Fatal_3rror_ ***** válasza:
88%

"sok 25 éves él még a szüleivel,és még dolgozó emberek közül is kevesen tudják megtenni hogy egyedül tartsanak fenn lakást"

Persze, de nem mindegy hogy dolgozol, eltartod magad, besegítesz a család pénzügyeibe, vagy csak simán tartalékolsz, vagy csak lógatod a tököd mint a kérdező. Vagy esetleg tanulsz, és elvégzel egy egyetemet, főiskolát és relatív jó lehetőségekkel indulsz.

2017. ápr. 8. 13:44
 23/36 anonim ***** válasza:
0%
Hogy le van itt pontozva az ember 0%-ig ha nem szedi le a keresztvizet a kérdezőről :D Amúgy itt senkinek semmi köze a kérdező életéhez.Ő normális stílusban tette fel a kérdést,ha rossz véleményt írtok,azt is ki lehet úgy fejezni mintha intelligensek lennétek.Tisztelet a kivételeknek.
2017. ápr. 8. 14:30
 24/36 anonim ***** válasza:
88%
Utolsó, ha ennyire támogatod az ingyenélést, akkor megadom a bankszámlaszámom, utald át minden hónapban az eltartásomhoz szükséges 70-80 ezret és ígérem hogy nem fogok dolgozni...
2017. ápr. 8. 14:38
 25/36 anonim ***** válasza:
3%
Nem az ingyenélést támogatom,hanem azt,hogy a szülő ne írja le a gyerekét egy életre,és adjon neki még egy esélyt.Olvasd el az írásaim,10-es voltam.
2017. ápr. 8. 14:51
 26/36 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem egy szulonek az is a dolga, hogy eletre / onallo eletre nevelje a gyermekeit., es igenis allitson fel korlatokat, zarja el a penzcsapot bizonyos helyzetekben.Nem tunnek ostobanak a szulok, gyanitom hogy a kerdezo is kapna segitsegt, ha latnak, hogy valoban komolyan gondolja, es tesz is erte. De az erettsegi ota eltelet jonehany ev nem eppen errol arulkodik, sok-sok even keresztul nem tett semmit a kerdezo a bizalom visszaszerzeseert, tehat nem tudom mifele 2. eselyrol beszelunk? Volt 1.? Mert nem irta hogy valaha megprobalta volna...ahogy azt sem, hogy mit tette le az asztalra eddig, de megsem ertekelik. Legalabb ment volna el dolgozni, barmit is...de meg azt sem! Csk tudnam mivel tolti a napjait? Esetleg besegit otthon? Mosas, bevasarlas, vagy kerti munka? Barmi? Semmi ilyesmit sem olvastunk...

Itt kokemeny kovetelozes es elvaras van, semmi egyeb.

Most addig terjed neki, hogy ha nem kap penzt kb vilagga megy :D

(8 eves koromban voltam ezen a szinten.) Konyorgom, 25 eves felnott ferfirol beszelunk, masnak ennyi idos koraban mar sajat csaladja van, es 2 gyereket tart el! Ebreszto! Meddig kene meg a szegeny picsogo kisfiu kezet fogni? De most komolyan?!

Most tenlyeg az lenne neki a legjobb, es az valna a hasznatam ha szepen a sajat labara allna.

2017. ápr. 8. 16:13
 27/36 anonim ***** válasza:
13%
10-es vagyok.Utolsó,pár dologban igazad van,de azért egy életre akkor sem kéne leírniuk.És nem mintha ez lenne most a lényeg,de hány 25 éves férfinek van manapság 2 gyereke és tart el családot?Nagyon kevés ilyen van.Apukámnak 40 évvel ezelőtt 25 éves korában tényleg 2 gyereke volt és minden ismerősének is,de már kitolódott a gyermekvállalás az életkorok tekintetében.
2017. ápr. 8. 16:43
 28/36 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%

Mindenki megérdemel egy esélyt, de a kérdező valószínűleg már nem egyszer megkapta.

Tanulhatott volna mint a testvére, előre juthatott volna, ehelyett otthon lógatta a tökét 7 éven át...

Aztán most jön a nagy "megkomolyodtam" szöveggel, közben mindenért a szüleit hibáztatja, mindent ráfog a régen volt fiatalkorára, és veri a hisztit mert a szülei nem pénzelik.

2017. ápr. 8. 16:58
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
7 éve folyamatosan kapta az esélyt, hogy kezdjen magával valamit, ahelyett, hogy ingyen éljen seggvakargatás helyett.
2017. ápr. 8. 17:13
 30/36 A kérdező kommentje:

Jajj annyira bírom az ilyen dumát, hogy "mások" mit csinálnak már 25 évesen. Engem abszolúte nemérdekel, ha másnak 25 évesen már két gyereke van. Nem ez volt a kérdés... meg ki mondta, hogy akarok majd gyereket ? :D nem is értem, hogy jön ez a kérdéshez.

Sokan úgy válaszoltak erre a kérdésre,mintha ők maguk lennének a megtestesült tökély, makulátlan múlttal, makulátlan fiatalkorral, makuláltlan mostani élettel. :D

A másik pedig, hogy nem látom be minek is kellett volna már dolgoznon eddig, ha mint írtam, hogy jók az anyagi lehetőségeink. 25 évesen szerintem nem akkora dolog még ez. :)

2017. ápr. 11. 08:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!