A bátyám anyagilag támogatva van én pedig nem. Mit tegyek ebben a helyzetben?
25 éves srác vagyok. Egy érettségivel rendelkezem. Zűrös fiatalkorom volt mindenbe benne voltam. Ellinkeskedtem sokmindent. Az érettségim is épphogy meglett. Azóta nem dolgoztam és nem tanultam. Tudom, hogy sokkal többre vagyok képes mint egy érettségi, mindenki mondja, hogy jó képességű vagyok csak én mindíg azt tanultam csak meg ami engem érdekelt. Szóval így lett a matek érettségim és az összes érettségi tárgy 2-es, a történelem pedig 5-ös.
És most rájöttem végre mivel szeretnék foglalkozni. Ezt egy 2 éves OKJ képzéssel meg tudnám szerezni. Ehhez Pestre szeretnék menni mert helyben nincs ilyen képzés és tiszta lappal indulhatnék. Csakhogy a családom nem akarja támogatni egy fityingel se anyagilag ezt az egészet. Elég jómódúak vagyunk és a múltbeli hibáim miatt azt hiszik csak arra vagyok képes, hogy egy gyárba csomagoljam a mirelitárút. Ezt így kijelentették. Hiába akartam nekik elmagyarázni, hogy sokat komolyodtam, nem akarnak segíteni. A bátyám szöges ellentétem volt fiatalkorában. Ő elvégezte a jogi egyetemet és most inkább neki vesznek a spórolt pénzből Pesten egy lakást. És azt mondták arra már nincs, hogy engem támogassanak. Sok hibát elkövettem a múltban de tudom mire vagyok képes. Őket ez mégsem érdekli és most kezdem észrevenni, hogy azt se vennék észre ha holnap fognáma cókmókom és eltűnnék. Szerintem már csak megtűrnek. Nem akarok már nekik bizonyítani,csakis magamnak. Suli mellett dolgoznék de az nem lenne elég minden költségre. A szemükben le vagyok írva már és erre most jöttem rá. Tudom énis vétkes vagyok de ti mit tennétek ? Összepakolnátok és vissza se néznétek, vagy próbálnátok őket meggyőzni, hogy ne kamaszkori hülyeségek alapján ítéljék meg a mostani énemet ?
Ebben a helyzetben azt teheted, hogy bebizonyítod a családodnak, hogy megváltoztál, benőtt a fejed lágya. A megbízhatóság, céltudatosság nem úgy működik, hogy ma kijelented, holnaptól megjavultam. Kezdheted pl azzal, hogy elmész bárhová dolgozni, ahová most felvesznek. Nem válogatsz, nem nyafogsz, fogd fel úgy, hogy ez a büntetésed az eddigi léha életedért. Minden hónapban rakj félre annyit, amennyit csak tudsz. 1-2 év múlva talán ennek láttán a szüleid is elhiszik, hogy más ember lettél és hidd el, akkor már ők is támogatni fognak, de addig minden csak szavak-szavak...
Ha nem vagy képes a céljaid érdekében tartósan nehézségeket vállalni, akkor semmit sem változtál, csak álmodozol.
Hogy lehet egy 25 eves ferfi ennyire eletkeptelen?
En 25 evesen (no letemre) mar reg egyedul eltem 120 km-re a szuloktol es dolgoztam k.va kemenyen, hogy el tudjam tartani magam, es tovabb tudjak tanulni foiskolan, ahova 180e / felev volt a tandij!
Szerintem epp eleg tamogatas mar most is hogy a szuleid nyakan elsz, ok etetnek, tartanak el, ruhaznak stb. Orulj inkabb neki, hogy eddig is megtettek es megtehettek, es legy halas erte, de ideje megallni a sajat labadon. Lehet nem futja rogton sulira, hat akkor dolgozz elotte 1-2 evet, es gyujts ossze a penzt. Sokan meg tudtk mar ezt csinalni, nem nagy ordongosseg. Lehet ha ezt latnak a szuleid, akkor segitenek is...
"Tudom énis vétkes vagyok de ti mit tennétek ?"
Tulajdonképpen csak te vagy a vétkes, rajtad múlt hogy nem jutottál sehova.
"ne kamaszkori hülyeségek alapján ítéljék meg a mostani énemet"
A kamaszkorod már rég volt, hol voltál az elmúlt 7 évben...?
"Szerintem mindenkinek jár még egy esély.Szerintem gáz ha egy szülő a gyerekét egy életre leírja."
Én valahol meg tudom érteni, hogy leírják, tekintve hogy 25 évesen még semmit nem ért el az életben a kilincsen kívül, és még csak meg sem próbálkozott vele soha. Se tudás, te végzettség, se munkatapasztalat...
Ráadásul a semmire még kitalálja hogy újabb 2 évig fizessék az oktatását, lakhatását. Magyarul még 2 évig biztosítaná a saját ingyen élését, sokkal magasabb áron.
Nem támogatnak? Hiszen 25 évesen otthon laksz és rájuk szorulsz a hétköznapokban is. Azt írod, spórolták a pénzt a tesód lakására. Akkor annyira nem jómódúak, hogy csak úgy csettintésre legyen minden, nyilván meg kell gondolniuk a dolgot, és az eddigi eredményeid nem melletted szólnak. Itt az idő önállónak lenni, későn ébredtél rá mindenre. Neked is volt lehetőséged, úgy, mint a tesódnak, csak nem éltél vele, most meg már felnőtt vagy, intézd magadnak, ha hirtelen felébredtél a kómából. Ha a tesód nem hajlik arra, hogy vele lakj a lakásában, akkor munkával összeszedsz annyi pénzt, hogy Pesten elindulhass önállóan. Nem lehetetlen és nem vagy egyedül ebben a helyzetben, minden ilyen dolog küzdelmes, viszont nem tarthatod a markod életed végéig.
ha azt akarod, hogy ne a kamaszkori hülyeségeid alapján ítéljenek meg, akkor állj a saját lábadra és légy felnőtt. Mert az vagy.
Szerintem nagyon szép elhatározás, de a szüleidnek minden joga megvan elzárkózni a további támogatástól.
"A bátyám anyagilag támogatva van én pedig nem."
7 éve ingyen élsz otthon, semmit nem csinálva, és eltartanak. Rohadt toleránsak voltak eddig is a szüleid veled szemben.
Miért nem dolgoztál? Mit csináltál 7 évig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!