Hogy esett volna, ha ezt mondta volna neked édesanyád?
A nyolcvanas évek első felében született nő vagyok. Születésemtől kezdve beteges voltam,amiből aztán mindig kigyógyultam,csak míg más gyerek kettőt tüsszentett,nekem addigra 40 fokos lázam volt.
Komolyan bajom csak a csípőficam volt,amivel születtem,de azt is helyre lehetett hozni,mire járni kezdtem,már nem is látszott belőle semmi.
Felnőttkoromban hipofízis adenomám lett,az ahhoz tartozó hormonproblémák,féléve pedig pajzsmirigy alulműködés diagnosztizáltak nálam,Hashimotot.
Huszonéves koromig karcsú voltam,vékony derékkal,anyám csodált,hogy milyen szép vékony vagyok,de a két felnőttkori problémám miatt már majdnem 80 kg vagyok.
Anyám állandóan megjegyzéseket tesz,ahányszor csak meglát. Mivel ritkán lát,azt mondta,jobban meg tudja állapítani,hogy már megint mennyit híztam. Ilyenkor "lebálnáz". Már olyan vagy,mint egy bálna,derekad,mint egy fatörzs. A bálnázást olyan sokszor csinálta,hogy a férjem már szólni akart neki érte.
Még fel is jött hozzánk,leültetett minket a férjemmel a saját ebédlőnkben,hogy fontosat akar mondani: nekem nem szabad szülnöm,eszembe se jusson,mert beteg lesz a gyerek,nekem annyi bajom van,hogy nekem nem való gyerek,mert vagy a gyerek hal meg fiatalon vagy én,a férjemnek eszébe se jusson gyereket csinálni.
Köpni-nyelni nem tudtunk,mondtuk,hogy ezt majd mi eldöntjük. Erre nagyon megsértődött,hogy ő csak jót akart.
De ezután jött a java. Azt mondta,én hoztam be a családba olyan betegségeket,amilyenek még sosem fordultak elő benne semmilyen ágon,se lemenő,se felmenő,se oldalági. Honnan hozhattam én ezeket? Erre azt mondtam neki,hogy tudod,a nyolcvanas években,amikor én születtem,telítődtek a vizek hormonokkal,vegyi mérgekkel a gyárak miatt,ezért az én generációm...
és erre a szavamba vágott dühösen: hibás,igen,hibás a te generációd. Hogy szedtél te össze ennyi betegséget? Hibás kölyök voltál. Ezzel elment.
Megmondom őszintén,majdnem bőgtem. Én csak annyit akartam neki mondani,hogy az én generációm hormonügyileg tényleg kicsit betegesebb a régebbi durva környezetszennyezések miatt,és nem olyanok vagyunk (sok a harmincasok között a pajzsmirigyprobléma,illetve a hip.ad. is sokaknak van),mint ők annakidején,hogy a vasszög se ártott nekik.
Miért jó ez anyámnak?
Hagyd rá.Akkor csináltok gyereket amikor akartok :D
A lebálnázással meg nagyon hasonlít nagyanyámra xD
14 éves koromban 165 cm voltam és 53-54 kg.Azt ő dagadtnak tartotta és rengetegszer tett megjegyzést emiatt.Pedig egyáltalán nem voltam dagadt,sőt duci sem voltam.Mindig megbántott a megjegyzéseivel,de annyira,hogy már menni sem akartam hozzá.Mindig kitaláltam valamit,hogy ne kelljen nála maradnom.Tudom nem szép dolog,de legalább nem kellett elviselnem a megjegyzéseit.
Ha lesz majd gyereked,akkor szerintem büntetésképpen ne vidd el hozzájuk túl sűrűn.Ennél jobb büntetés nem jutott eszembe,de szerintem ez is elég.
Ha nekem mondott volna ilyet anyám én helyben felpofoztam volna.Ilyet mondani azért nem semmi teljesítmény :D
Szép kis anyád van mondhatom.
Ne nagyon állj vele szóba,hátha észhez tér.Ha meg nem,akkor meg hagyd a fenébe.
16l
"mert bármit is tesz,egy édesanya mindig édesanya marad"
Ne haragudj, de ez egy igen mártír hozzáállás. Az én anyám borderline volt, kezeltetni nem volt hajlandó, helyette leverte rajtam. Verés, éheztetés, pincébe zárás, lelki terror, zsarolás összes formája mind a hétköznapjaim része volt.
Szerinted ezek után az anyámnak tekintem? Jó vicc. Elűrtem neki, csak azért, mert az anyám? Nem. Megszakítottam vele minden kapcsolatot? Mint a huzat, több, mint 10 éve. Bánom? Egy másodpercig sem. Felkeresem valaha? Nem.
Attól még, hiogy valaki kitol egy gyereket és nagyjából "felneveli", attól még lehet szar ember. Sokan kevésbé kritikusak a rokonaikkal szemben, mert hát jaj család, szerintem pedig pont a családdal kell sokkal kritikusabnak lenni, mert nekik kéne a legkevésbé bántaniuk.
Ha téged "csak" verbálisan bántalmaz és neked ez oké, akkor tűrd. De ha van némi tiszteleted saját magad irányában, akkor az a minimum, hogy nagyon leritkítod ezeket a találkozásokat és legközelebb, amint ilyet tesz, sírás helyett erélyesen, azonnal hazaküldöd. Sok sikert.
"bármit is tesz,egy édesanya mindig édesanya marad"
Nekem volt pár rokonom, nagyszülőm, aki mindig jött az apád mégiscsak az apád f..szsággal. Én közöltem mindig velük, hogy attól hogy beletette a f..szát valakibe, még nem tekintek rá másképp mint bármelyik másik semmirekellő mocskos "emberre".
Az a baj hogy te is tipikus önsajnáltató mártír vagy aki élvezi hogy a szarban fetrenghet.
Ezek után az a minimum, hogy egy időre teljesen megszakítanám vele a kapcsolatot. Egyébként, kedves kérdező, ne haragudj, de az anyád egy igazi ősbunkó. Neki nem kellett volna gyereket szülnie...
Kívánok neked sok kitartást, és gyors gyógyulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!