Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti meg szoktátok...

Szülők! Ti meg szoktátok nézni, azt hogy a gyereketek milyen oldalakat szokott megnyitni?

Figyelt kérdés
Az előzményeket, meg a messenger beszélgetését?

2017. ápr. 5. 20:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
38%

#9 Őszintén? Nem tudom. Nekik eszükbe sem jut.

Soha nem olvasgattam bele a válluk felett az üzeneteikbe, vagy ha otthagyták pár percre a gépet. Legtöbbször ők maguk mutatják meg, ha valami problémás vagy nagyon tetszik nekik, esetleg érdekes.

Mikor a nagylányom randizni akart, mivel nem ismertem a fiút, megmutatta a FB-on, meg a beszélgetéseiket is, hogy el tudjam dönteni, elengedem-e egy idegen fiúval, akivel eddig csak a neten "beszélt". Nemrég elkezdett Tinderezni, együtt válogattuk a fiúkat. :-) Most van is egy srác, akivel beszélgetnek, kb. az összes lényegesebb beszélgetésükről tudok, mert elmeséli magától.

Nem tudom az okát, ilyen bizalmi a viszonyunk. Most itt bővebben fejtegethetném, hogy szerintem miért, az olyan hülyén nézne ki, mintha fényezném magam. Pedig nem, iszonyú sok hibát elkövettem, meg még fogok is valószínűleg. Nem vagyok szuperanyu, mégis bizonyos dolgok bejönnek.

2017. ápr. 6. 12:40
 12/17 anonim ***** válasza:

Az én szüleim sose csináltak ilyet, de borzasztóan kiakadtam volna. Mindenki megérdemli a magánéletet, ne kelljen már egy 13 éves gyereknek azért aggódnia, hogy vajon a szülői normába beleférnek-e a google keresései.

A messenger beszélgetésekbe meg mit? Egy gyerek olyanokat beszél, hogy jaj Julika milyen gáz szoknyát vett fel, meg jujj Pistinek milye ciki a telefonja. Egy idősebbnél(kamasznál) meg nyilván előtérbe kerül az ellenkező nem, azt meg pofátlanság elolvasni. Inkább beszélni kell a gyerekkel, megbeszélni, hogy mi a cyberbullying, kik a pedofilok, milyen oldalakra nem kattintunk, stb. Ha a gyerek talál valami aggasztót, és jó a kapcsolat, akkor szólni fog a szülőnek.

2017. ápr. 6. 15:09
 13/17 anonim ***** válasza:
24%
Hiába használ privát böngészést, a router menüjében mindent meglehet nézni.
2017. ápr. 6. 15:16
 14/17 anonim ***** válasza:

Gyerekként válaszolok, 14 évesen.

Nekem a szüleim hálistennek nem szoktak ellenőrizgetni, szerintem ki sem bírnám, annyira utálom, ha a magányszférámba beleszólnak. De ez azért van mert teljesen megbízható és normális vagyok, a szüleim tudják ezt és ők is így gondolják. Egy gépet használunk anyával, van wifi meg mobilnet. Szűrőprogram nincs beállítva, mert nem nézek olyanokat, szóval nincs is rá szükség. De amúgy nekem is elmagyarázták, hogy hogyan kell biztonságosan netezni, mik a veszélyek, mi a valóság és mi nem, de ezeket magamtól is tudtam.

2017. ápr. 6. 20:11
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

"25 éves a fiam. Én még véletlenül sem nézem meg, nem lesek bele a beszélgetéseibe, és ha valamiért be akarok menni a szobájába, előtte kopogok.

Lehet lenéztek ezért, de én úgy vagyok vele, hogy amíg nekem lehet privat magánszférám, akkor a felnőtt gyerekemnek is lehet."

Nocsak, akadnak ép elméjű emberek is a Földön.

Szadista se szoktál lenni, úgy sejtem. Mintaszülő.

Nem, nem. Semmi irónia nincs ebben a válaszomban. Szó szerint értettem végig.

2017. ápr. 7. 23:20
 16/17 anonim ***** válasza:
Pontosítok: e szempontokból helyesen eljáró szülő vagy, ennyi bizonyos.
2017. ápr. 8. 15:31
 17/17 anonim ***** válasza:
Te meg egy okoskodó majom.
2017. ápr. 9. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!