Mit tennél, ha kiderülne a huszonéves lányodról, hogy luxusprostituált?
Az nem kérdés, hogy nem örülnék. És az sem kérdés, hogy mivel a gyermekek, bármit is tenne, elfogadnám.
Rettentően félteném, hiszen egy egészséges ember nem tudja ezt egy legyintéssel végigcsinálni. Az én értékrendem egészen más, és ha ezt megfelelően átadtam, akkor csak valami óriási baj esetén folyamodna ehhez a megoldáshoz. Ebben az esetben viszont felmerülne bennem a kérdés, miért nem hozzám, hozzánk, a szüleihez fordul?
Tehát első körben megijednék, aggódnék érte, és persze marcangolnám a saját lelkem, amiért a lányom ezt az utat választotta, és nem tudta, hogy a családjára bátran támaszkodhat.
Alaposan átbeszélnénk, miért döntött így. Ha anyagi megfontolásból, akkor megpróbálnék neki segíteni előteremteni azt a pénzt más, tisztességes úton. Ha lelki, akkor megpróbálnám meggyőzni, hogy forduljunk pszichológushoz, hiszen ha valakinek szeretethiánya/figyelemhiánya van, és azért tesz meg ilyen drasztikus lépést, akkor azt kezelni kell. És nem nekem, hiszen én valahol elbuktam, még ha jól is akartam csinálni.
Mennék vele, ha kérné, ha engedné, sőt, családterápiára is eljárnék vele, mert a jelek szerint sem a bizalom, sem a kommunikáció nem túl erős köztünk, ezt pedig sosem tudnám félvállról venni.
Nagyjából ezek jutnak először eszembe, de úgyis a helyzet adná. Abban vagyok csak biztos, hogy nem hagynám magára, nem ítélném el, mert a gyerekem. És ez mindent felülír.
De élni elég. Lehet gyűjteni, lehet okosan élni, lehet tanulni, lehet menni külföldre... Nincs gond a luxus igényekkel, de azért igencsak gürcölni kell, és nem a hálószobában. Ha meg valakinek nem telik utazásra, drága dolgokra, azt el kell fogadni, és kitalálni, hogyan változhatna ez a helyzet. Azt gondolom, hogy aki alapjáraton ilyen mintát kap otthon, az nem csábulhat el ennyire az anyagi javak felé, vagy csak kis időre, de aztán észbe kap.
A prostik nagy része teljesen kiég, lelkileg megnyomorodik, nehéz kapcsolatot kiépíteni, családot teremteni a későbbiekben... Igen, lehet, hogy "könnyű" pénzszerzésnek tűnik, de igen magas ára van, amit később fizet meg. Remélném, a lányom ezt tudja, és okosabb lenne ennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!