Ti támogatnátok anyagilag a lányotokat, ha egyetem elvégzése után még csak részmunkaidős állást vállalna el, mert kitalálta, hogy mást is elsajátítana?
Ha keresnék 600-800 ezret akkor igen, egyébként nem, mert közeli hozzátartozó révén ismerem a Budapesti albérlet árakat.
Erőn felül meg saját magamat is lenulláznám a gyerekért, tudatosítanám vele hogy érje be azzal ami van, én a bizonytalan tanulást helyett elé egy nyelv, amivel kint többre jut.
Miért nem marad otthon gyűjteni hogy a saját pénzéből költözzön? Amég nem lenne képes elköltözni önerőből,tanulna és dolgozgatna is nem dobnám ki és támogatnám otthon DE az teljesen más kategória ha a szülei pénzéből akarna kiköltözni. Ha úgy érzi hogy kész a felnőtt életre akkor teremtse elő.
24/N
Ha megtehetném, persze.
De nyilván nem éheznék sem én, sem a család többi tagja emiatt.
Elképedek a válaszokon. Egy biztos, hogy a tanulás a legjobb befektetés. Lehet most soknak tűnik az ára, de akár havi szinten dupla annyit kereshet. Az ember több, mint 40 évig dolgozik az azért komoly különbség. Arról nem is beszélve, hogy ő fog téged öreg korodban eltartani/segíteni.Aki azt írja, hogy felesleges tanulni meg elég egy nyelv az nem ezen a világon él. Vidéken inkább igaz, de fővárosban és nyugaton anyanyelv+ 2 beszélt nyelv az elvárt. (angol a legfontosabb,de emellett még preferált a francia, német, és a skandináv nyelvek)Aki meg érdemben szeretne tanulni, az nem tud havi 200 e forintot keresni. Sajnos előbb vagy utóbb a tanulás rovására megy.Esetleg leírnád, hogy milyen végzettséget szerzett és mit szeretne?
Az én véleményem az, hogy amennyire csak megteheted támogasd a gyereked.(főleg, ha oktatásról van szó)
Ha megtehetném, igen, de egy lyuk rezsovel alaphangon 60-70 ezer, meg a kaja, stb.
Szoval csakis, ha legalább a feelét összeszedi a részmunkaidös állásából. Ha nem tudja kigazdálkodni, akkor nem, mert nekem sincs arra pénzem, hogy az ö ÖNÁLLO életét is finanszirozzam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!