Ti milyen büntetést adnátok a kamasz fiatoknak, ha kilóg és hajnali 4-kor jön haza?
Legyél következetes! Ha kiszabtál egy büntetést, azt tartsd be.
Egyébként én letiltanám a telójáról az internetet, ha van rajta, számítógép megvonás... esetleg még nyomógombosra is cserélném a telóját, hogy a wifit se tudja sehol használni.
AA gyerekek ilyen anyám lett volna kiugrok az ablakon :D
Ilyen kimaradásaim nekem is voltak. Nem mintha jó dolog lenne, de akkoris. Sosem drogoztam, soha semmit nem próbáltam ki, inni sikerült párszor, de most mint villamosmérnök egy normális értékrendű ember lettem.
16 évesen ennek már semmi értelme. És mit fogsz elérni vele? "Igen mama, többet nem fordul elő?" Ne röhögtess... Két év és ha lelép otthonról, a rendőr se mondhatja meg neked a tartózkodási helyét ha ő nem akarja, mert joga van hozzá.
Inkább arra kondicionáld hogy mondja meg hova megy és mikor jön. Ha szórakozni akar menni lóvét úgyis tőled fog kérni. Vannak szórakozóhelyek és kocsmák ahol nem kockáztatják a "rejtett vásárlós" hivatali ellenőrzéseket és bizony elkérik a flepnit a dohány és szeszes ital vásárláshoz, jó, persze, nem mindenhol, meg vannak helyek ahol simán kiszolgálják a kiskorúakat, de annál meg nincs megalázóbb egy kis tacskó tini számára mikor elhajtják a bárpultól hogy nőjél még egy kicsit....:D Persze ha inni akarnak úgyis megoldják. Még hosszú ideig anyagi függésben lesz tőled, de már csak két év, és már nem hozzád megy a rendőr ha beviszi mondjuk ittas garázdaságért, magáért felel. Inkább neked kell lassan hozzászoknod a tudathoz hogy a szülői felelősségvállalás szavatossága az nem egy életre szól, hanem lassan-lassan lejár.
Semmilyet!
Azzal hogy két hétre bezárod, nem érsz el semmit, és abban sem vagyok biztos, hogy többet nem fog ilyet csinálni.
Mi lenne ha elengednéd ha menni akar valahova?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!