Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők/kamaszok! Szoktatok...

Szülők/kamaszok! Szoktatok beszélgetni a kamasz fiatokkal/lányotokkal / szüleitekkel a párkapcsolatáról/odról?

Figyelt kérdés
Mivel a fiam és én megbeszéljük, hogy milyen volt egy randi, vagy hogy nekem (9 éves kora óta egyedül nevelem), ketten vagyunk, ő 16 éves. Egyik kolléganőm szerint ez nem jó dolog. Szerintetek? 36 éves anyuka. :)
2017. márc. 20. 19:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem a kolléganőd csak féltékeny a jó kapcsolatotokra.
2017. márc. 20. 20:18
 12/20 anonim ***** válasza:
89%

Jelenleg van egy (az első kapcsolatom) komolyabbnak látszó kapcsolatom.

Én,mikor elkezdtünk "járni" a fiúval elmeséltem anyának hogy mit érzek, ő is elmesélte milyen volt mikor Ennyi idős volt mint én,milyen volt a randi stb.

Sőt!

Anya készített fel az első és a második randira is.

Én ezt szeretem mert jó valakivel megbeszélni ezeket a dolgokat. Nem rányomulós,nem jön ide minden nap hogy kihallgasson hogy mi történt. Megbízok benne és ő is bennem. Szerintem ez így tökéletes :)

17/L

2017. márc. 20. 20:19
 13/20 anonim ***** válasza:
89%

Ahhh a jó öreg "azénidőmben nem volt okostelefontévé/bármi komfort stb de mégis felnőttem" szöveg. Micsoda érv :D

Szerintem törődjön a saját dolgával a kollega. Szíve joga a fiadnak elmesélnie ezeket. Kolleganőnek nem tudom van-e gyereke, de ha igen, gondolom nincs ilyen jó kapcsolatuk és irigykedik.

2017. márc. 20. 20:20
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó dolog megbeszélni. Én anno nem tudtam beszélni ilyesmiről anyámmal, sőt. Volt, hogy inkább titokban randiztam, tudom, nem szép, de nem akartam, hogy faggasson, mert nagyon konzervatív nézeteket vall és mikor 16 voltam még abszolút kislányként gondolt rám.
2017. márc. 20. 20:20
 15/20 A kérdező kommentje:
Szerintem is jó dolog. :) Persze nem faggatom, csak egy-egy esti vacsinál megkérdezem, ha nem jött össze, megvígasztalom. Szerintem normális. Velem anno anyukámmal nem beszéltem meg, féltem, randizni is csak titokban. :)
2017. márc. 20. 20:31
 16/20 anonim ***** válasza:

Én néhány dolgot elmondok anyának is meg apának is (nem rég váltak el) mert érdekli őket meg megkérdezik. Meg néha tanácsot is kérek tölük.:)

14/l

2017. márc. 20. 21:14
 17/20 anonim ***** válasza:
94%

Nem szoktam. Bármit mondok, akkor rögtön elpletykálja minden családtagnak eltorzítva és családi "ünnepekkor" azt hallgatom, hogy mik az elvárások velem és a fiúval szemben. Húzzák az agyamat, lek...váznak, mert elmentem egy randira, holott csak egy séta volt fagyival. Anyám ezt úgy adta elő, hogy fülig szerelmes vagyok, a srác biztos drogozik (sose látta, nem ismeri se őt, se a rokonságát) és biztos, hogy felcsináltatom magam vele.

Szülői szeretet <3 (ja, osztály-stréber vagyok, aki soha nem megy sehová, nem iszik, nem dohányzik stb.).

Egyébként ha nektek nem okoz problémát, akkor ne törődjetek más véleményével.

2017. márc. 20. 22:17
 18/20 anonim ***** válasza:
Azert ez a "ne terheld felnott problemakkal" dolog nekem egy kicsit vicces... 16 evesrol beszelunk, nem 9 eves... 2 ev es jogilag felnott. Lehet elmegy tovabbtanulni, egyetemre, alberletbe koltozik, egyedul kell fennt tartania.... egy 16 evesnek kb mar mindent el lehet mondani. Nem kisgyerek.
2017. márc. 21. 14:50
 19/20 Adri+ ***** válasza:

Ha eddig rászánta magát, hogy aktívan részt vegyen a társalgásotokban,

és nem csak pár mondatot mondott szolidarításból mellé : akkor

megnyugodhatsz, és érdekli a téma. Tehát szabad beszélgetni vele

erről is, de ne csak erről. :)

Ha meg csak szolidarításból beszélget róla veled, pár napig hanyagold

szerintem az erről való témázást, és úgyis kiderül, hogy hiányzik neki a

téma, vagy sem.

Első sorban a gyermeked és a saját véleményed számít.

Az, hogy a munkahelyedre beviszed a családi életet :

Azt meg nem tartom követendő példának.

Én úgy határoztam, hogy a munkahelyi, baráti, haveri és családom közösségekben lévő magán szféránk jól el lesznek határolva egymástól.

Én nem vagyok az a stigmatizáló, alaptalanul dezinformáció alapján

hamis vádaskodó ( köznyelvben : pletykás, elmesélős. ) fajta, sőt

ettől kimondottan elhatárolom magam. Ezt nem személyeskedésből mondtam, csak szerintem a témához tartozó lehet. :)

Adri

2017. márc. 22. 16:39
 20/20 anonim válasza:

Nekem fiúként nincs ilyen igényem sőt anyukam kifejezetten idegesíteni szokott amikor ilyen téma felől érdeklődik

14fiu

2017. jún. 27. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!