Észre vették a vágásokat kezemen. Mit mondjak nekik?
Feküdtem az ágyamban, és anya beállt az ajtóm elé, aztán elkezdtünk beszélgetni, és mutogattam a kezemmel.
Észrevette rajta a vágásokat, és azt mondta, hogy majd megnézem. Azóta nem jött be a szobámba, és nagyon félek, hogy mit fog mondani, vagy, hogy elmeséli apának. Mivel a szüleim elváltak, elég sokat szenvedtem miattuk, és közük van a kezemem lévő vágásokhoz.
Arra lennék kiváncsi, hogy van -e itt olyan, aki lebukott a szülei elött a vagdosással kapcsolatban.
Előre is köszönöm.
Az észt OSSZÁK néhányan? Nem inkább osztják? Inkább kiolvashatnál egy könyvet, ahelyett, hogy karcolgatod magad, sokkal élvezetesebb időtöltés, és még a helyesírásod is javul tőle.
És igen, divatdepis vagy, amiért a karodat vagdosod, mert már az elejétől kezdve tudtad, hogy elég feltűnő hely, és hogy előbb-utóbb észreveszik. És te erre játszol, máskülönben ott és úgy csináltad volna, hogy ne vegyék észre. Hidd el, tudom, miről beszélek, 3 évig voltam súlyos depressziós, én is vagdostam magam, de úgy titkoltam, mintha az életem múlna rajta. Te meg a kezeddel artikulálsz, még az ágyadban fekve is, aaztán előadod, hogy mennyire kétségbeestél, amiért anyukád észrevette. Szánalmas vagy. A magad fajta feltűnési viszjetegségben szenvedő alakok miatt nem veszi komolyan sok ember a depressziót, mint súlyos mentális betegséget.
De annak az embernek nagyon gratulálok, aki azt írta, hogy aki a karján tesz magában kárt, az már csak divat delresszióban szenvedhet.
Én meg neked gratulálok, végül is elérted amit akartál, felfigyeltek rád, nem igaz? Én is vagdostam magam, de sose jutott eszembe látványos helyen, mert én nem önsajnáltatásból csináltam, veled ellentétben. De hajrá, ha most nem vették észre, ajánlom hogy legközelebb a homlokodat vagdosd, hátha.
Öngyilkosságra buzdítjátok a kérdezőt,jól értem?
Erre hogy visz rá titeket a lélek?
Ezzel azt mondjátok neki: ha igazán komoly problémád van, légy öngyilkos. Ha csak feltűnősködsz, az szánalmas, bezzeg az igazi öngyilkosok...
Felfogjátok, hogy mit tesztek?
Én meg azt mondom, tök jó, ha csak feltűnősködni akar,és nem akarja igazán kínozni magát.Egy tini tiniként tud gondolkodni, ostobaság elvárni tőle, hogy középkorúként gondolkozzon. Ha elérte a célját,és a szüleijobban figyelnek rá, az jó.
Természetesen ideális az lenne, ha semmi hasonlóra nemlenne szükség ahhoz, hogy egy gyerekre figyeljen a környezete és érzelmibiztonságot nyújtson neki.
"Kezeddel artikulalsz" 😂😂😂😂
Kerdezo menj pszichologushoz.
A vagdosás nem csak öngyilkossági hajlamot fejezhet ki. Nagyon sokan, akik vagdossák / ütik / karmolják egyéb módon bántják magukat, eszükben sincs öngyilkosnak lenni, és nem is ezért van az önsértés. Ezek az emberek sok esetben úgy nyilatkoznak, hogy a fájdalom, az önsértés segít kitisztítani a tudatukat, jobban tudnak gondolkodni. Vagy éppen levezetik a feszültséget, stresszoldóként használják a dolgot.
Érdekes, ha egy kamasz vagdossa magát, azt mindenki hisztis divatpicsogásnak gondolja. Ha egy pasi ököllel veri a falat, hogy eltörik a keze, azt agresszív s.eggfejnek bélyegzik. De ha valaki "csak" véresre rágja a száját, vagy a körmét tépkedi, míg be nem szakad, akkor csak elnézően fejet csóvál mindenki, vagy éppen megállapítja, hogy jajj szegény, biztosan ideges.
Pedig mindegyik példa ugyanannak a tünete, más-más formában. Nem kéne az egyiket jobban elítélni a másiknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!