Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom elvinni a gyerekemet?

Nem tudom elvinni a gyerekemet?

Figyelt kérdés

Az exemmel szétmentünk de van egy kisfiúnk, ma lett 10 hónapos. Felvidéken laknak, de én magyarországi vagyok és a dédnagyszülei is. Mivel nagyanyám most lesz 80 éves és félek, hogy bármikor eltávozhat az élők sorából, szeretném, hogy lássa a dédunokáját (még nem volt rá alkalom). Az exem nélkül viszont nem tudom elvinni... egyrészt még szopik, másrészt meg nincs útlevele. Pár hónapja megbeszéltem az exemmel, hogy elvisszük a kicsit és bele is egyezett, aztán mondta meg van az útlevél is (ami azóta szerintem kamu). Nem sokkal azután már vissza mondta, amiért veszekedtünk is, míg ismét beadta a derekát. Azóta voltunk bíróságon és megegyeztünk abban, hogy mennyit fizetek és hogy meg tudunk egyezni mikor látogathatom a fiam stb. Természetesen abbn is beleegyeztem, hogy Ő nevelheti a gyermekünket. Most megint szóvá tettem a dolgot és azt mondta felejtsem el, majd Ő elviszi ha már 2 éves lesz a gyerek. Mondtam én is látni szeretném a pillanatot, amikor nagyim fogja a kezében. Akkor azt mondta jó, ha 2 éves vihetem. Azt mondta most még pici és ezért félti, mert délutánonként aludni szokott és nyűgös lesz stb. Amúgy csak oda mennénk reggel és este vissza (2 és fél óra az út csak oda). Elvileg béke van köztünk és már nem is veszekszünk, minden héten látogatom a fiam... akkor miért fáj neki, hogy el kell menni együtt?

Nektek mi a véleményetek a dologról és lehet még megoldást is tudtok, amivel kijátszhatom magamnak a dolgot?

Előre is köszönöm. F/34

2017. márc. 15. 16:07
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

4#

Na jó, de csak nem szenvedne akkorát, mint pl. akkor, amikor megtudja lehetősége lett volna egy fényképen lenni a dédmamájával. Nem tudom! Komolyan együttérző vagyok, de ez nekem kicsit túlzásnak tűik. Amikor még nagyon pici, akkor oké, teljesen világos, de itt akkor szeretném elvinni, amikor már járni tud, és már most áll...

2017. márc. 15. 17:44
 12/18 anonim ***** válasza:
28%

"csak nem szenvedne akkorát, mint pl. akkor, amikor megtudja lehetősége lett volna egy fényképen lenni a dédmamájával"

Ugyan már, ennek semmi jelentösége sem lesz a gyerek számára, hoyg egy nem ismert személlyel vam

n-e közös képe. Neki ugyanis a dédmama nem jelent semmit, ha nem ismeri.

De ettöl függetlenül 3 éves kor alatt egy gyereket nem vihet el sehová, ha az anya nem akarja.

De sokkal egyszerübb lenne a mamát elvinni - vele is meg tudsz többször állni útközben és akkor lehet közös képet is csinálni, meg a gyereknek sem lesz rossz.

2017. márc. 15. 17:48
 13/18 A kérdező kommentje:

12#

Köszönöm a hozzászólást, de nem olvastál elég figyelmesen.

A fiam anyját is elhívtam, de nem akar eljönni azzal az ürüggyel, hogy mi már nem vagyunk egy pár. Na de akkor mi van? Nem a béke a legjobb dolog a gyereknek is? Akkor ne a gyerekre gondoljon, hanem a dédire, aki annyira szeretné látni az unokát, de nem tud eljönni onnan. Szerintem ez önzőség...

2017. márc. 15. 17:58
 14/18 anonim ***** válasza:
75%
Aludni is lehetne a nagyinál és akkor nem kéne 2x utazni 2 órát egy nap. Próbáld meggyőzni az exedet, hiszen neki is fájna, ha az ő nagyszülei nem látnák a gyerekét. Küzdj a gyerek érdekéért, nekem csak egy dédim volt életben még a születésemkor és ő se látott engem soha, pont akkor halt meg, amikor mentünk volna, pedig nekem sokat jelentene egy közös fénykép.
2017. márc. 16. 18:59
 15/18 anonim ***** válasza:
18%

10 hónapos gyerekkel ez tényleg nagy út,

és gondolom az ex nem kiváncsi a te nagyidra meg a többi vénségre aki körülöte van

2017. márc. 17. 11:06
 16/18 anonim válasza:
52%
Kisfiam másfél éves, 7 hetesen kellett a veséje miatt vidékrôl Budapestre utaznunk. Kb 2-2,5 óra az út, utána még párszor mennünk kellett soha nem volt semmi baja az úttól.Kora reggel mentünk, délutàn màr jöttünk is.
2017. máj. 22. 08:02
 17/18 anonim válasza:
16-os vagyok, és voltunk vele pár hònaposan legutóbb 1 éves volt amikor kontrollon voltunk.
2017. máj. 22. 08:05
 18/18 anonim ***** válasza:
Mi történt, kérdező, sikerült?
2017. okt. 12. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!