A 14 éves lányomnak iskola fóbiája van. Mivel nem tudom iskolába elvinni így igazából nem tanul, önszorgalomból pedig egy tanár sem foglalkozik vele. Az igazolatlan napok összegyűltek. Most mit tegyek? El fogják venni a gyerekemet?
Figyelt kérdés
Voltunk pszichiátrián. Heti egyszer járunk pszichológushoz. Igazolásunk nincs, mert a háziorvos nem igazolja a hiányzást, mert nem az ő hatáskörébe tartozik. A pszichiátrián nem igazolják, mert nem jelenik meg minden nap, csak egy-két alkalommal. Az iskola szerint ők szintén nem igazolhatják a napokat. Kértem hadd lehessen magántanuló, de a pszichiátrián azt mondták, hogy ezzel csak rosszabb lenne a helyzet, nem járulnak hozzá.#depresszió #szorongás #pánikbetegség #magántanuló #tanulási nehézség #iskolafóbia #pszichiátriai betegség
2012. dec. 9. 21:34
1/7 anonim válasza:
Elvenni nem fogják, de a családtámogatásból kevesebb jön be. Ha tényleg komoly a dolog, akkor nem baj, ha a gyerek akár egy évet bukik, mert ha egy év alatt megoldódik a dolog, sikerül a kezelés, újrakezdheti.
A pszichiáternek igaza van: a magántanulói státusz nem megoldás.
2/7 anonim válasza:
Sokkal jobb lenne hogyha magántanuló lenne én is ilyen voltam iskolás ként mindent elkövettem csak hogy ne keljen menni. Aztán volt szó a magántanulásról de, addigra meg elvégeztem a sulit. Azt kéne megtudni miért nem szeret iskolába járni hogy bántják az osztálytársai vagy nem tetszik az iskola stb. hogyha bántják az iskolában az lelkileg nagyon kitudja készíteni az embert főleg ha magában tartja. Beszélgess vele hogy mit szeretne iskolát váltani vagy hogy mondja el mi a baja a sulival. Ha ilyen téren nincs gond akkor legyen magán tanuló az lehet segíthet abban hogy meglátja hogy úgy sem könnyebb és vissza akar majd menni az iskolába.
3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm,eléggé meg vagyok rémülve, mert nagyon szeretem őt. A helyzet komoly ,mert az iskola már alsótól kezdve gondot okozott,sokat volt beteg, rengeteget hiányzott. Most már tudom ,hogy miért.Ezt nehezen tolerálták a tanárok és a diákok is. Köszi hogy írtál.
2012. dec. 9. 21:53
4/7 anonim válasza:
Utolsó vagyok én is sokat hiányoztam sokszor tényleg beteg voltam sokszor meg csak rátettem egy lapáttal sok fejtörést okoztam az iskolában is és itthon is aztán 6.-ra valamennyire elmúlt ez. Aztán újra elő jött úgy 11. osztályba váltottam iskolát háromszor is aztán az utolsóban már ott ragadta. Engem pl sokat csesztettek és ezért sem szerettem bejárni mármint ált. suliba meg mindig kiközösítettek. Középsuliba meg már nem foglalkoztam ilyennel néha voltak zűrök de az már más világ volt ki lehet bírni :)
5/7 A kérdező kommentje:
Annyit jártunk orvoshoz, manduláját kivették, azt mondták, laktóz érzékeny volt gyümölcscukor érzékeny, máskor azt mondták,hogy gyenge az immunrendszere.Senki nem vette észre-köztük én se- hogy más a probléma. Most már biztos vagyok benne,hogy ez volt a gond. Akkor indult elsőbe, mikor elváltunk. Jó látni,hogy van remény.
2012. dec. 9. 22:24
6/7 anonim válasza:
Konkrétan az "iskoláztatási támogatás"-ra átkeresztelt családi pótlékot fogják megvonni, valamint 150 órát meghaladó hiányzás esetén (vagy ha valamiből nincs elég jegye)minden tárgyból osztályozóvizsga -> feltehetően évismétlés.
7/7 anonim válasza:
Brótya gabriella kaposvári skizófrén fogyatékos 8általános férfigyülölő örök szűz lány neten éli az életét és bújkál haláláig 8általánosát is úgy rakta le hogy 20ezer iskolában tanult emrt a skizófrén agybetegsége amivel kórházba pszihiátriára jár és erős szanax illetve frontin nyugtató tabbletákat kap szánalmas egy lány ez!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!