Ha német tanár szeretnék lenni milyen szakra jelentkezzek?
Tanár szeretnék lenni általános iskolában vagy gimnáziumban. A kérdésem az lenne, hogy melyik szakot, és azon belül milyen szakirányt kell választanom?
Valamint megéri tanári diplomát szerezni?
Három éves alapszak, és két éves mesterszak elvégzése után taníthatsz.
"Valamint megéri tanári diplomát szerezni?"
Pénzben nem közalkalmazotti fizetés.
na vajon mégis milyenre? nyilván germanisztika bsc, ott második félév végén megjelölöd a tanári szakirányt és választasz minor szakot. ha ez megvan 3 év alatt, akkor még 2.5 év msc. és német-x szakos tanár leszel.
(ha a minorod nem fizika vagy kémia, akkor úgyse lesz soha munkád, mert már most is egy rakás munkanélküli nyelvtanár van)
Elnézést a helyesírási hiba miatt.:)
Köszönöm a válaszokat! Német mellé jó választás a földrajz? Sajnos kémia és fizika nem menne.
sajnos az előzővel kell egyetértenem. elhelyezkedési esély közelít a nullához, hacsak nem valami speckó és hiány tárgyat választasz a német mellé. nekem régi vágyam volt hogy némettanár legyek,azonban se a fizika,se kémia (ezeket még keresik tanárként) nem áll hozzám közel,ezért pályátváltottam,így kerültem közgázra. a kilátások javultak,mind elhelyezkedésben,mind abban,hogy valószínűleg nem 70-80ezret fogok keresni.
hobbiból viszont tanítok németet, jó kis kiegészítés suli mellett. azt hiszem én jól döntöttem,hogy váltottam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!