Megmondjam-e az anyámnak, hogy egyszerűen nem merem rábízni a gyerekemet?
Egyetértek az 1. válaszolóval. Ez szerintem is egy fura indok rèszedről.
Én örülnék, ha a nagyszülők egyáltalán hajlandóak lennének rá vigyázni és ez csak ritkán fordul elő sajnos.
Nem tudom miért baj ez. Az okos gyerek levonja magának a dolgokat, és attól még hogy ilyen mama, n3m feltétlenül lesz rossz hatással rá. Egy-egy alkalom nem fogja tonkretenni a világképét.
Szerintem fontos, hogy a gyerek kapcsolatban lehessen a rokonsággal, ha szeretne. Így tapasztal, tanul, hogy több ember közeleben van.
Egy apróság miatt szeretnél dönteni mindegyikőtök helyett.. Önző dolognak tartom.
Szerintem ne mondj s3mmit az anyádnak. Inkább gondolkozz mèg.
"Mostanában is rendszeresen mondogatja, hogy pl. az eladó is biztos akar tőle valamit, a pénzére pályázik, a bizalmába akar férkőzni, biztos azért mosolyog rá kedvesen a sarki boltban. Szerinted ez normális?"
Nem, nem normális, de ezek a dolgok nem is felétek iranyulnak. Attol még, hogy anyád összeesküves-elméleteket sző, nem feltételezi azt, hogy a gyereked is fog.
Apukámmal semmiről nem lehet beszélgetni, mert mindenből a politikát hozza ki és fröcsög belőle az utálat, stb. Kiabál, ordítozik, fanatikus, sértő. De szeretjük, mert a mienk. A fiamnak (10) is megvan erről a véleménye, de el tud vonatkoztatni. Szereti a papát, bár sokszor meggondolja, hogy elmondja-e, ha valamiről más a véleménye.
Nyugi, a gyerekek nem hü...ly..ék, csak kicsik. Ne féltsd ennyire!
A lányodnak az ilyen tapasztalatra is szüksége van. Az iskolában is ki fogod válogatni, kivel járhat egy osztályba, kivel nem?
Nevels úgy, adj át neki olyan értékrendet, hogy ne tudják rossz irányba befolyásolni negatív emberek.
Szerintem semmiképp ne tilsd anyukádtól, mivel nem tudhatod, hogyan is bánna a kislányoddal... honnan veszed magadnak ezt a határozott "valahonnan tudást"? Lehet, hoyg csak veled volt olyan. Mindenféle ítélkezés nélkül mondom.
Nem tudhatod, mi van anyukád lelkében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!