Megmondjam-e az anyámnak, hogy egyszerűen nem merem rábízni a gyerekemet?
Nem azzal fogod megakadályozni, hogy elüsse az autó, hogy bezárod.
Hanem megtanítod neki a biztonságos közlekedést. Nézzen körül, nem megy át a piros lámpánál, zebrát keres, stb.
NA, ez is pont ilyen.
"Nem akarom, hogy kigúnyolja, letörje a lelkesedését, elvegye az önbizalmát, a másokba vetett hitét"
Akkor közösségbe sem fog járni? Tudod oviban suliban is nagyon kegyetlenek tudnak lenni a gyerekek egymással. És nem azzal véded meg a világképét, hogy burokban neveled, hanem hogy megtanítod neki, hogy reagáljon ilyenekre.
Nem hinném, hogy havi 1 nap elég lenne, hogy "belenevelje azt a nézetet". A fennmaradó 29-30 a tiéd ám!!!
Mennyi idős gyerekről van szó egyébként?
Butaságot csinálsz. Beszűkíted a kislány világlátását. Te vagy az anyja, Veled van a legtöbbet, az a legfontosabb, hogy Te milyen példát mutatsz neki és, hogy később milyen iskolába és ezzel környezetbe kerül.
Nekem a nagypapám alkoholista volt, gyűjtögető, és bogaras. Ennek ellenére nem tiltottak tőle, mert jószándékú volt és szerettem is, de gyerekként is tudtam, hogy a "papa picit fura." Mindenki maga szerint saját maga A NORMÁLIS, a többi ember meg háááát, olyan amilyen. Anyukád szerint nyilván Te vagy "más". Készséggel elhiszem Neked, hogy anyukád értékrendje beszűkíti egy teljes, boldog élet esélyét, de Te ne szűkítsd be a gyerekedét azzal, hogy nem engeded "fura" emberek közelébe. Ha Te helyes értékrendet mutatsz neki, Ő pontosan helyén fogja kezelni azt, mert ha az értelmi nem is, az érzelmi intelligenciája ilyen korban kifejezetten magas.
Szerintem engedd a gyereket anyukádhoz, mert különben kire fogod, ha olyan rossz természete lesz mint neked!
Ha anyukád rossz anya volt, te mégis jó anya lettél, akkor mitől félsz, hogy rontaná el a gyereket.
Na de milyen életkorban? Még mindig nem írtad!
És annyira nem lehet szörnyű anyukád,ha látogatjátok.
Az enyém az volt, én 17 évesen elhagytam (ahogy a 2 nagyobb testvérem is), és vissza sem néztünk.
A fiamnak most van 1 mamája, és 1 papája.
Szóval ne féltsd ennyire a gyereked a mamától.
És egyáltalán nem biztos, hogy választhatsz ovit (hacsak nem külföldön élsz, vagy magánba adod majd...)
Nagyon megdöbbent, hogy ennyire negatívnak láttok engem. Azért rossz természetem van, mert nem teszem ki a gyerekemet egy olyan veszélynek, ami az én fél életemet megmérgezte?
De mindegy is, látom, hogy itt nem fogok választ kapni arra, hogyan lehetne mindezt tapintatosan megmondani az anyámnak.
Köszönöm annak, aki időt szánt a kérdésem megválaszolására, de nem hiszem, hogy meg tudjuk győzni egymást, úgyhogy nem szeretnék többet erről írni.
Akárhogy is gondoljátok, én nem bízom meg annyira anyámban, hogy vele hagyjam a gyereket egy hétvégére. Ha emiatt szerintetek rossz anya vagyok, azzal nem tudok mit csinálni, de az én lelkiismeretem így nyugodt, szerintem ebben a helyzetben ez a felelősségteljes döntés.
További szép napot mindenkinek.
Hiába pontoztál le, nem vagy különb anyádnál. Még a lényeget sem fogod fel.. Rögeszmésen azt hiszed, hogy te nem vagy anyád, és te támogatod a gyerekedet, bátorítod etc. Csak éppen most kezded el a gyermeked életét úgy irányítani ahogy szerinted jó. Ez nem támogatás, ez a saját akaratod ráerőltetése. Majd az oviból is kiveszed mert jaj a Pistike húzza a haját, és te nem akarod, hogy a lányod is átélje amit te? Miért? Miért ne élhetné át a lányod is az élet rosszabb tapasztalatait is (apró rosszak persze), hogy tudja hogy kell majd élnie? Miért zárod már kicsiként kalitkába?
Egyébként az én anyám alkoholista volt. Gyerekként ritka napok voltak azok amikor józan volt. Mégis amikor a lányomra akart vigyázni, én engedtem azzal a kikötéssel, hogy a sört még megszagolni se szagolja meg anyám. Ha megérzem rajta a piaszagot, akkor soha többé nem vigyázhat az unokájára. A lányom imádja a nagyanyját, mert ha együtt vannak anyám 1 korty alkoholt nem iszik. De ha most inna, és a 13 éves lányom megtapasztalná, hogy milyen amikor egy családtag totál részeg, azt se bánnám, mert legalább látná milyen ronda, sőt undorító ha egy nő részeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!