Szerintetek baj, ha nem szeretnék menni a férjemmel és a lányával nyaralni? Hogy mondjam meg neki? Utál a gyereke
A kislány 12 éves, most kezd rendeződni újra a viszonyuk. A történet annyi, hogy úgy volt, a lány hozzánk költözik, mert az anyukája új párja Ausztriában él és hozzá akart költözni, de a lány nem akart menni, nem is beszéli a nyelvet. Szóval hozzánk költözött. Előtte nem volt gondunk egymással, de egy idő után teljesen megváltozott...
Nem részletezném, hogy miket művelt, de már az apjának lett elege és mondta az exének, hogy a lány itt nem maradhat. Szóval gondolhatjátok, hogy nem annyi volt, hogy csúnyán nézett rám... Karácsonykor nagyon összeveszett a férjem a lányával, mert itt volt a lány pár napot és a kiskutyát, amit kaptam a férjemtől Karácsonyra, kitette éjszaka az udvarra és a kutyám kimászott a kovácsoltvas kapunknál (szerencsére megtaláltuk). Most kezdtek újra beszélni és a férjem kitalálta, hogy elviszi nyaralni. De én nekem semmi kedvem nincs menni, mert tudom, hogy a környezetváltozás sem lesz rá hatással és én két hétig ott "összezárva" megőrülök tőle.
Én is voltam 12, az én szüleim is elváltak, mégsem játszottam az agyam, mégsem sajnáltattam magam, és legfőképp nem akartam más boldogságába állni, velem lehdtett beszélni és meg is értettem, kompromisszumokra én is hajlandó voltam, nemcsak elvártam, mert intelligens voltam és vagyok. De ez a kiscsaj nem az, szimplán csak önző. Annyi ilyet láttam a környezetemben gyerekként is, felnőttként is, és egyszer bele is léptem, h nekem nem tudják beadni ezt az ócska hormonik, meg nehéz tininek lenni és elváltak szöveget. Érdekes, én is változtam anno hormonálisan, mégse hülyültem meg.
12 évesen jogilag még gyerek, igaz, de 1-2 év múlva meg olyan érett lesz már a cumizáshoz és hogy kipakolja mindenét, hogycaz csak na! És aki tud felnőtt dolgokat csinálni, akkor elvárható, hogy gondolkozni is, slkalmazkodni is és nem megjátszani a picsogó kislányt.
Különben azóta vannak "hormongondok" egy kamasznál, amióta több a joguk, mint a kötelezettségük.
Szerencsétlen gyerek, nagyon sajnálom.
Adott egy anya, aki egy farok miatt otthagyta, adott egy apa ahol az uj baratneni kölyökkutyaja es sminkraktára fontosabb mint a sajat gyereke. Es még ő legyen megértő.Óriási szeretethiányban szenved, a viselkedése egy segélykiáltás nem gyerekként kezelik, hanem egy ártó ellenségként. Ne tervezz babat kerdező mert mondok valamit amitol padlót fogsz: Lehet hogy a sajat gyereked is tönkreteszi a csodás holmijaidat sőt még lehet hogy a kiskutyát is nyúzni fogja. Őt kihez fogod küldeni?
Na halljátok, én végigolvastam az összes kommentet.
Megmondom, hogy mi kell ide: egy büdös nagy atyai pofon!
Igen, tudom, most páran felhördülnek, de én is feszegettem a határaimat kamaszkoromban, és egy-két fülestől lehiggadtam. Nem, nem vertek, mielőtt bárki félreérti, de volt az a pont, hogy nem segített a szép szó, "mernehogymá
"mer nehogymá nekem dumáljanak".
Hidjétek el, nem tört csontom, nem lettem beteg lelkületű felnőtt.
Néha ilyen "ódivatú " is lehet a megoldás. Nem muszály mindennek akkora feneket keríteni!
Az, hogy rajtad csak a pofon segített, nem valami nagy érdem. Csak annyit jelent, hogy az eszedre nem lehetett hatni, kizárólag megfélemlítéssel és a hatalom demonstrálásával lehetett elérni nálad a változást. Bár tény, hogy az emberek jó része, főleg tömegbem, így működik, én azért a helyedben és a szüleid helyében sem lennék erre büszke.
Ettől függetlenül álszent lennék, ha azt mondanám, nem viszketne a tenyerem a kérdésben szereplő lánnyal kapcsolatban. Ő is pont olyannak tűnik első látásra, akonek az eszére nem lehet hatni. De ha az apja most jól kiosztja, csak még jobban elmérgesíti a helyzetet.
Nincs szó megfélemlítésről, 2 darab pofon volt az összes, de biz'isten megérdemeltem.
Kizökkentett, elgondolkodtatott, magamhoz térített...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!